To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kimin Mudin meninggal dunia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 9:08 pm

sia dingar di radio tadi, panyanyi Sayang Kinabalu, KIMIN MUDIN meninggal dunia pagi tadi sana huspital likas..... dia kana sarangan jantung, kasian dia, kasian kerualga dia......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
mafia
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2010-06-02

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 9:40 pm

takziah, moga allah tempat kan dia di kalangan org2 yg beriman...amin
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:18 pm

yang perempuan tu kah gaman?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:27 pm

aduinaaaa..... itu panyanyi tinggi2 gunung kinabalu bah gaman..... abang si amin mudin..... di berita kana bgtau dia ada 7 anak, kunun dia mandi pagi tiba2 ada masalah, bini dia antar pigi huspital likas, sana huspital dia pingsan dan meninggal dunia..... kasian..... semuga ruhnya masuk surga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:43 pm

enda berapa kenal bah gaman..sori aah. nanti saya search psl dia dalam internet lah. apapun takziah dari saya dan kita semua..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:51 pm

inda pemes bah kalou satakat panyanyi tampatan bah kan gaman..... inda lawan urang puti.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:54 pm

hehehe bukan maksud saya mcm tu gaman..lama sudha saya enda dengar lagu2 samada tempatan atau urg putih gaman. dari tahun 93 saya butul2 sudah merajuk sama musik ni.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:57 pm

hihihihiiii mimang tajam utak kaoni gaman, paham juga kao sakapan sia..... kalou urang lain mangkali tarajun gaung sdh..... kanapa gaman kao batatak beputus sama mujik? buli serita sikit2.....?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 10:59 pm

Kisah2 lama bah gaman..pernah gitar ku di pecahkan org..itu saja.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 11:02 pm

kasian kaoni gaman..... dulu mula2 pandai main jitar, aduinaaaa itu jitar masam nyawa sia..... jd sia buli bayangkan itu kalou jitar nyawa jantung ati kita kana kasi pacah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 11:46 pm

Penyanyi Sayang Kinabalu meninggal dunia
02/06/2010 3:25pm

KOTA KINABALU 2 Jun - Penyanyi tempatan Sabah, Kimin Mudin yang

popular dengan lagu "Sayang Kinabalu", sebuah lagu Dusun yang dijadikan popular khusus bagi mempromosi pelancongan di Sabah, meninggal dunia akibat masalah jantung di Hospital Likas dekat sini awal hari ini.

Kimin, 46, yang juga abang kepada pencipta dan penulis lirik lagu popular

Asmin Mudin, menghembuskan nafas terakhirnya pada kira-kira pukul 1.35 pagi selepas dimasukkan ke hospital itu malam tadi.

Menurut Asmin, 40, Kimin yang berasal dari Kampung Kelatuan, Papar mengadu sesak nafas selepas mandi di rumahnya di Kampung Rampaian Menggatal pada kira-kira pukul 10 malam.

"Isterinya kemudian menghantarnya ke Hospital Likas. Semasa dirawat di sana, abang saya kemudian pengsan dan disahkan meninggal pada pukul 1.35 pagi," katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Orang Islam Jalan Kepayan, dekat sini hari ini.

Turut berada di tanah perkuburan itu ialah para artis tempatan Sabah

termasuk Abu Bakar Ella.

Nama Kimin mula dikenali ramai selepas membawa lagu Sayang Kinabalu ciptaan Asmin pada tahun 2000, dan pada tahun 2004, pengurusan Skyline mengambil alih tugas untuk mempromosi album yang memuatkan lagu Sayang Kinabalu.

Asmin, yang turut mencipta lagu Kau Ilham Ku, Anggapanmu, Gemilang yang

masing-masing pernah dipopularkan oleh Man Bai, Ziana Zain dan Jacklyn Victor berkata, setakat ini, jualan album Sayang Kinabalu sudah mencecah sekitar 50,000 unit. Kimin dikurniakan tujuh cahaya mata termasuk dua lelaki. - Bernama
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Wed Jun 02, 2010 11:49 pm

sdih juga ba kan.... mimang ramai yg meninggal sebab mandi lewat malam..
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Thu Jun 03, 2010 12:51 am

condelences....sayang kinabalu
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Thu Jun 03, 2010 8:36 am

Takziah.. "Sayang Kinabalu"
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Thu Jun 03, 2010 9:35 am

ya, takziah utk keluarga penyanyi ini
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Thu Jun 03, 2010 10:55 am

mula2 dengar , langsung tdk percaya ...kawan2 bilang betul , check dengan kawan2 lain baru percaya ,

Takziah , terutama pada keluaraga yg ditinggalkan semoga bersabar menerima dugaan , setiap yang bernyawa pasti akan pergi , apabila sampai waktunya ...biar dengan cara apapun tidak akan mampu kita samada melambatkan atau mempercepatkan walau sesaat ,

sayang kinabalu , kini dalam kenangan ...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Thu Jun 03, 2010 8:35 pm

sayang kinabalu akan semakin famous... takziah utk keluarga kimin mudin...
Back to top Go down
MALAKAA,
Guest



PostSubject: TINGUK-TINGUK SAJA   Mon Jun 07, 2010 1:11 pm

nasib sya baca nie hari,,,kalu teda sy teda tau pula penyanyi syg2 kinabalu sdh tiada,,,,apa pun kita kasi doa supaya dia d tmpt org2 yang baik,,, Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Mon Jun 07, 2010 6:22 pm

ya, misti dia di tampat urang yg baik2 tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Kimin Mudin meninggal dunia   Today at 8:14 am

Back to top Go down
 
Kimin Mudin meninggal dunia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: