To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 I blame facebook if i fail in my exam

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Sun Jun 06, 2010 11:41 pm

Quote :
Facebook tempat bukti kecurangan

2010/06/06

Hubungan sulit pasangan didedah dalam web sosial

NEW YORK: Semakin ramai pasangan yang bercerai menjadikan laman web sosial Facebook sebagai bukti pasangan mereka melakukan kecurangan, menurut hasil kajian terbaru.
Kajian yang dijalankan sekumpulan peguam terkenal di Amerika mendedahkan, pelanggan mereka datang ke mahkamah dengan membawa bukti yang mereka temui di laman web itu.
Mereka berkata, laman sosial yang amat popular itu dilayari berjuta-juta pengguna memberi peluang mereka menghubungi rakan lama dan mencari rakan baru, tetapi pada masa yang sama menjadi punca individu berbohong dan menipu pasangan mereka.

Masalah biasanya bermula apabila pengguna bersembang perkara membabitkan seks perkara yang tidak wajar dilakukan dengan ‘rakan’ di internet.

“Semakin ramai pelanggan datang menemui saya dan apabila saya bertanya mengapa mereka mahu bertemu dengan saya, mereka menjawab Facebook,” kata peguam perceraian terkenal, Mary Cay Trace.

Beliau berkata, e-mel lucah dan mesej berbaur seks di laman Facebook menjadi bahan bukti yang semakin banyak didedahkan di mahkamah, sebagai punca perubahan sikap individu terhadap pasangan mereka sehingga menyebabkan perceraian.
Mary Cay berkata, mana-mana individu juga kini boleh menyiasat jiran dan rakan sepejabat melalui Facebook jika mengesyaki mereka berlaku curang.

Mary Cay merujuk kes seorang wanita yang menulis dalam laman web MyFoxPhilly.com mengenai gelagat suaminya bertukar-tukar nota cinta dengan bekas rakan sekolahnya selepas mereka bertemu kembali melalui Facebook.

“Hanya dalam tempoh beberapa bulan, perkahwinan wanita itu dan suaminya selama 13 tahun, berakhir dengan perceraian. Teman wanita baru suaminya juga bercerai dengan pasangannya. Mereka mempunyai dua orang anak,” katanya.

Bagaimanapun, kata Mary Cay lagi, perkara yang lebih menyedihkan adalah apabila seseorang individu mengesan kecurangan pasangan mereka di Facebook.

Perkara itu tidak hanya diketahui oleh mereka saja, sebaliknya jiran tetangga, anggota keluarga dan anak juga dapat mengetahuinya, kata peguam itu. – Agensi

na... ni pula dangeros utk yg witoron2... Laughing
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Mon Jun 07, 2010 5:51 am

ally joe wrote:
bha sepa yg ada fesbuk jgn lupa join Group I Love Sabah kio...ni group utk ILSF kunun... Very Happy

Saya sudah tinguk tu puan ally. tapi yg mana satu aah? ada 2-3 lagi i love sabah sana..saya rasa boleh juga sesiapa sj mencipta fb utk islf tu mengambil ogo islf sini utk menjadi rujukan kami.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Mon Jun 07, 2010 6:28 pm

ya bah, sia tingu masam ada banyak tu, ribu2 lagi member..... mana satu tu ah? suba pakai lugu ilsf baru sanang tau...... sia punya pesbuk, kamu sari sj, taip sj pukutarap, kompom jumpa, sia guna gambar sendiri juga..... kamu add lah sia jd member.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 08, 2010 11:24 am

nanti sya add ko gaman....tapi ko low profile butul la gaman Very Happy humble ko ni..... Embarassed
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 08, 2010 2:40 pm

hihihiiii, bagus kao gaman, kaolah friend partama sia..... harap batamba lglah kawan sia sana pesbuk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 08, 2010 11:37 pm

Hehe..macam lah saya percaya itu facebook sebenar dia..gaman2x..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Thu Jun 10, 2010 12:10 am

aduinaaa gaman, mmg itulah pesbuk sia..... masam inda ngam ka gaman sia ada pesbuk? na tingu, malu sdh sia......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Thu Jun 10, 2010 2:21 pm

kosian si gaman PT.....oooinaa kamalu maluan suda dia.... Razz
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Thu Jun 10, 2010 5:18 pm

itulah si gaman tu, mimang kompunganlah sia ni...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Sat Jun 12, 2010 10:59 pm

Wahh saya tinguk sudah ada frens si gaman sana pesbuk. saya ingat mo add si gaman..tapi saya lupa sudah password pesbuk saya.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Sun Jun 13, 2010 4:53 pm

hihihii aduinaa, sdh babarapa ari pula sia inda buka pesbuk sia, telupa bah..... kasi add lah bah sia gaman, malu juga sia sikit pren.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Mon Jun 14, 2010 7:56 pm

orud wrote:
ally joe wrote:
bha sepa yg ada fesbuk jgn lupa join Group I Love Sabah kio...ni group utk ILSF kunun... Very Happy

Saya sudah tinguk tu puan ally. tapi yg mana satu aah? ada 2-3 lagi i love sabah sana..saya rasa boleh juga sesiapa sj mencipta fb utk islf tu mengambil ogo islf sini utk menjadi rujukan kami.

ada baitu..ada logo ILSF juga tue...tapi klu nda juga jumpa klik ni seja...
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=127951043891202

bha tuan pukutarap, suda kama sia add ko tue...sepa mo add sia d fesbuk kmu taip seja ally joe kluar laitu muka sia...sia guna muka sebenar ah, teda men tipu˛...hehe
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 15, 2010 12:48 am

aik nah..saya saja yg endada pesbuk bah pula ini..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 15, 2010 5:51 pm

hihihiiii mimang kao katinggalan laini gaman..... hihihiiii buat 1 sj bah, sia baru buat, malu pula sia pigi kumin2 pesbuk urang lain..... inda barapa sampin sia ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 15, 2010 6:19 pm

tulung saya bikin satu gaman..enda saya pandai membuat bah pesbuk ni.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 15, 2010 7:09 pm

hihihiiii ada sdh kao sana tu gaman, hihihihiiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:26 am

di mana gaman..atukoi..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:28 am

hihihiiiii apa urang bilang tu, kura2 dlm parahu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:30 am

lepas tu saya sambung gaman..pura2 memang enda tau..wakakk
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:33 am

masi lg kunun si gaman bekura2 dlm parahu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:34 am

macam lah aku enda kenal si gaman ooh..hahaha
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:39 am

hihihiii si gaman sadang online pesbuk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:52 am

mana kah aku ada online gaman..islf saja baini.
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 1:53 am

Siapa aah gaman..member yg mula2 masuk dalam fb tuan gaman tu?
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Tue Jun 22, 2010 2:57 pm

pukutarap. wrote:
aduinaaa gaman, mmg itulah pesbuk sia..... masam inda ngam ka gaman sia ada pesbuk? na tingu, malu sdh sia......
pukutarap. wrote:
hihihii aduinaa, sdh babarapa ari pula sia inda buka pesbuk sia, telupa bah..... kasi add lah bah sia gaman, malu juga sia sikit pren.....

sya balik˛ basa ini post c gaman, suka sya basa sbb lucu. muahahahahhahahahahahahahahahahhaaaa....... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: I blame facebook if i fail in my exam   Today at 9:54 am

Back to top Go down
 
I blame facebook if i fail in my exam
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: