To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» MeleTOP Gila!! Rahsia Lubuk Duit 2014
by xbest Today at 4:18 pm

» Rahsia Mudahnya Berniaga Di Facebook
by xbest Today at 4:15 pm

» Rahsia Lelaki Dan Cara Memikat Lelaki Idaman Anda
by SchulzCube Yesterday at 11:38 pm

» Kontes ForexCup - Hadiah Uang bisa Ditarik/Withdraw
by penalte Yesterday at 8:21 am

» Teknik Forex Sebenar Cara Professional Trader
by SchulzCube Wed Oct 29, 2014 6:22 pm

» Mob 99 Sex Videos Com Mp4
by Guest Tue Oct 28, 2014 6:27 pm

» guna 4G smartphone sebagai hotspot??
by legiankuta Mon Oct 27, 2014 7:11 am

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Sun Oct 26, 2014 5:07 pm

» Jana Pendapatan Lumayan Dengan Bisnes Baju Kurung Moden
by SchulzCube Sat Oct 25, 2014 8:25 pm

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sat Oct 25, 2014 8:23 pm

» Cara Dapatkan Keputusan MUET dengan BAND Tertinggi
by SchulzCube Sat Oct 25, 2014 8:19 pm

» Download Contoh Soalan Pegawai Tadbir Diplomatik M41
by xbest Sat Oct 25, 2014 12:48 pm

» Pilihan kepentingan tayar utk korang
by ronlim Fri Oct 24, 2014 6:03 pm

» Sabah keluar Malaysia @ Masuk Filipina
by romeo Tue Oct 21, 2014 11:07 pm

» Cara Membuat Pola Baju Kurung Pesak Gantung Lengkap
by SchulzCube Sat Oct 18, 2014 8:12 pm

» Azada Free Full Version Game-adds
by Guest Sat Oct 18, 2014 1:39 pm

» Tau ape tu Michelin Pilot Sport Cup 2 ?
by romietan Fri Oct 17, 2014 6:04 pm

» Native Instruments Traktor Pro 1.2.4 (PC - MAC).zip
by Guest Fri Oct 17, 2014 6:54 am

» Dav Pilkey.epub
by Guest Thu Oct 16, 2014 7:45 pm

» AAALF's Tips For Inclusion Locomotor Activity.pdf
by Guest Wed Oct 15, 2014 4:58 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
October 2014
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendarCalendar
Share | 
 

  Ford Ranger

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Ford Ranger    Sun Jul 11, 2010 8:43 pm

siapa2 yg tau mengenai tu kerita ford ranger tulung bagi feedback..

Bagus kaitu kerita? Apa masalahnya? spare part banyakkah? Power baguskah?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Sun Jul 11, 2010 9:53 pm

pord ranger? yg model baru masam bagus, laju lg..... kalou yg lama sia dingar banyak masalah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts: 2804
Location: Key-Key
Humor: Redah saja........
Registration date: 2009-07-25

PostSubject: Re: Ford Ranger    Sun Jul 11, 2010 11:42 pm

Ford Ranger model baru ok tu gaman ..

Deposit dalam 1700 ja , kalau mau buat kerja berat ....atau hari2 ikut jalan lasak , Ford Ranger paling sesuai , pasal part tdk susah dapat , di KK banyak kedai jual ,
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts: 1457
Location: Dimana?
Registration date: 2010-05-09

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 1:22 am

nampak gayanya kana tunggu sampai pinsin dulu la sya baru buli pakai ini kerita...nda manahan bah pakai ini kerita kalu sini samananjung...kana dingan rodtax,insuran,tul,bulanan....maintainan...nda mampu makan megi mangkali....huhuhu Crying or Very sad
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 6:37 am

inda mampu beli yg baru bah tuan2.. kira mau trade in tu kerita lama bikin deposit lah. tp kalau yg baru mahal ba bulanan dia..

terima kasi info kamurang... kalau ada info lanjut silakan... Cool
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 3:54 pm

nt sdh ambil kasi upload gambar sini ah tuan orut.....
dulu time sia draip pikap tua sia, tiba2 sia dingar sssssssssssssssssssssssssssss........ punya laju itu pord ranger baru memutung sia..... sia mo kajar juga tp takut tasabut samua sikuru2 kerita sia...... kasian bah sdh tua masam daraiber dia juga..... mangkali indalah kasampaian sia mangambil kerita2 kuat.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 5:06 pm

pukutarap. wrote:
nt sdh ambil kasi upload gambar sini ah tuan orut.....
dulu time sia draip pikap tua sia, tiba2 sia dingar sssssssssssssssssssssssssssss........ punya laju itu pord ranger baru memutung sia..... sia mo kajar juga tp takut tasabut samua sikuru2 kerita sia...... kasian bah sdh tua masam daraiber dia juga..... mangkali indalah kasampaian sia mangambil kerita2 kuat.....
Pandai butul ko bikin serita bah tuan tarap. kalau ko bikin serita pilem..hmmm..malatup bah..banyak butul idea.. Very Happy

Angan2 saja bah sia ni tuan-tuan... dan kalau sia upload gambar ford yg masih bebungkus di kadai bukan juga kamu tau tipu ka tida...hahahaha....
Terima kasih info kamurang...
Ada juga urang sakap tu engin ford sapat kaluar asap putih bah.. sama turbo sapat rusak.
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts: 1457
Location: Dimana?
Registration date: 2010-05-09

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 2:48 am

angan angan buli jadi kanyataan bah tuan Orut kalu ada rejeki....mana tau si gaman PT sana momutung tiba tiba itu pokook jantan sama itu batina bakajar kajaran tamasuk sana barait dia...lebi 500 grim saikur,nah....ko kautim la bah sama dia...buli bayar suda duit muka itu pord renjer... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 10:10 am

Pamandu indada lisin ka ko ni paragasu?..inda lama masug gaung laini... Very Happy

si romeo bilang ford ranger banyak supiapat.. tp ada juga org (di sabahforum) bilang kurang supiapat dan mahal pula tu. diurang bilang ford ranger mimang lasak tapi injin kurang tahan.

Saya tida suka bah kerita zaman sekarang..semua dikontrol oleh eletronik (mcm komputer). rusak sikit antar woksop. ..makan duit beratus-ratus.. Kalau bertahan dgn pikap tua (mcm si tarap bilang)...pun susa juga pasal talampau uzur..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 8:17 pm

pord ranger..... sia nampak2 sj di jalanan, mangkali mmg bagus laitu pasal banyak urang ambil..... sia ada santuh2 juga dulu sana paking di kadai, indatau siapa punya..... mmg sanggihlah..... sia punya pikap sia paking jauh2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 8:53 pm

saya mau tu SR bah tuan tarap.. tapi itu salesman bilang belum ada org mau trade in. dia kasi promo pula tu ford tp dari dulu saya inda suka jenama ford..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 9:08 pm

SR? itu hilak ka? bagus tu sia dingar..... buli tahan kaoni tuan orut buli mangambil kerita basar......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts: 2804
Location: Key-Key
Humor: Redah saja........
Registration date: 2009-07-25

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 11:43 pm

apa saja kereta 4D , apa pun nama dia ......semua ada kelemahan dan kelebihan tersendiri ba tuan Yorut , setiap jenama kereta itu ada kelebihan dan kekurangan ,

kalau kerja ladang saya rasa paling bagus tu Ford atau Hilux , ..

tapi kalau mahu yg luas dan besar ruang , ambil la Nissan Navarra Very Happy laju mmg laju , auto 5 gear , manual 6 gear ......

Dmax pun bagus juga ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Wed Jul 14, 2010 8:15 am

pukutarap. wrote:
SR? itu hilak ka? bagus tu sia dingar..... buli tahan kaoni tuan orut buli mangambil kerita basar......
SR lama bah yg sia suka...yg belum kejangkitan sistem eletronik tu. Saya suru adik saya trade in dia punya SR, suru dia ambil kerita baru tapi dia inda masuk pulitik sabun sia.. Very Happy Dia bilang..bagus2 sudah abis ccm mau cari susah lg ka...hihihihi..betul jg dia sakap.

Bukan soal buli tahan bah tuan tarap tapi lebih kepada terpaksa. sekarang sia pakai proton areobik sj bah tapi baru 2 taun sudah mimik2 dada dia..talampau randah. mana ngam sama kampung sia yg jalannya mcm jalanan karabau. Itu pasal la mau trade in sebelum hansur... Laughing

setuju tuan romeo...semua kerita ada kekurangan masing2.. cuma saya cuba sesuaikan dengan kegunaan dan keadaan jalan. contohnya..sekarang pakai proton saga sj.. maksud awalnya ialah utk kegunaan jalan2 dan pigi pasar raya..tapi nampaknya jalan raya di tampat sia inda pandai baik2. jd mau tukar kpd kerita yg tinggi (4x4).. serba guna dan buli limpas tu jalan karabau..
Masalah basar saya kurang mampu.. salah juga kalau sakap inda mampu bah, sebab kalu inda mampu langsung, bagus diam2 kan.. hihihi.. Merancang saja baini..jd tak jd.. cuba kasi jadi...supaya jadi...hahahaha...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Thu Jul 15, 2010 12:30 am

bagus ransangan tuan orut ni..... ya, itu hilak mimang ngam utk yg lasak2..... sia beminat juga tp masam inda sanggup bah, biarlah sia batahan dulu sama pikap sia, masi buli guna utk angkat gata.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
 

Ford Ranger

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah ::  :: -