To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Video Tutorial Belajar CPanel
by xbest Today at 8:59 am

» In The Realm Of The Senses | 1976
by necvani Today at 2:44 am

» In The Realm Of The Senses | 1976
by necvani Today at 2:41 am

» Rahsia Sulit Lubuk Duit dgn Sistem-X
by xbest Yesterday at 8:41 am

» Panduan Menjahit Baju Kurung Moden
by xbest Sat May 23, 2015 8:38 am

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Wed May 20, 2015 4:08 pm

» Rahsia Memenangi Tender Kerajaan
by xbest Tue May 19, 2015 4:57 pm

» Video Tutorial Membina Minisite Jualan
by xbest Tue May 19, 2015 12:08 pm

» Kontes ForexCup - Hadiah Uang bisa Ditarik/Withdraw
by penalte Sat May 16, 2015 4:56 pm

» Jana RM50K SEMINGGU dgn FOREX 2015
by xbest Sat May 16, 2015 4:12 pm

» Berbelanja Dan Anda Dibayar
by wangcuma Wed May 13, 2015 9:54 am

» Laris.. 200 Template Profesional dan Canggih
by xbest Sat May 09, 2015 11:05 pm

» [FXOpen] When Money Makes Money
by penalte Fri May 08, 2015 8:18 am

» Panduan Memikat Lelaki Secara 'HALUS'
by xbest Fri May 08, 2015 7:58 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Tue May 05, 2015 11:16 pm

» MeleTOP Gila!! Rahsia Lubuk Duit 2015
by xbest Tue May 05, 2015 11:00 am

» Bengkel Google Adwords Utk Rakyat Malaysia 2015
by xbest Thu Apr 23, 2015 5:50 pm

» Sistem Perakaunan DKS Paling Murah 2015
by xbest Thu Apr 16, 2015 4:50 pm

» Download Temuduga Peperiksaan Latihan Separa Perubatan.
by xbest Thu Apr 02, 2015 4:17 pm

» Searching for new mobile plan
by hainan Sat Mar 28, 2015 8:34 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2015
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar
Share | 
 

  Ford Ranger

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Ford Ranger    Sun Jul 11, 2010 8:43 pm

siapa2 yg tau mengenai tu kerita ford ranger tulung bagi feedback..

Bagus kaitu kerita? Apa masalahnya? spare part banyakkah? Power baguskah?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Sun Jul 11, 2010 9:53 pm

pord ranger? yg model baru masam bagus, laju lg..... kalou yg lama sia dingar banyak masalah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts: 2804
Location: Key-Key
Humor: Redah saja........
Registration date: 2009-07-25

PostSubject: Re: Ford Ranger    Sun Jul 11, 2010 11:42 pm

Ford Ranger model baru ok tu gaman ..

Deposit dalam 1700 ja , kalau mau buat kerja berat ....atau hari2 ikut jalan lasak , Ford Ranger paling sesuai , pasal part tdk susah dapat , di KK banyak kedai jual ,
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts: 1457
Location: Dimana?
Registration date: 2010-05-09

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 1:22 am

nampak gayanya kana tunggu sampai pinsin dulu la sya baru buli pakai ini kerita...nda manahan bah pakai ini kerita kalu sini samananjung...kana dingan rodtax,insuran,tul,bulanan....maintainan...nda mampu makan megi mangkali....huhuhu Crying or Very sad
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 6:37 am

inda mampu beli yg baru bah tuan2.. kira mau trade in tu kerita lama bikin deposit lah. tp kalau yg baru mahal ba bulanan dia..

terima kasi info kamurang... kalau ada info lanjut silakan... Cool
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 3:54 pm

nt sdh ambil kasi upload gambar sini ah tuan orut.....
dulu time sia draip pikap tua sia, tiba2 sia dingar sssssssssssssssssssssssssssss........ punya laju itu pord ranger baru memutung sia..... sia mo kajar juga tp takut tasabut samua sikuru2 kerita sia...... kasian bah sdh tua masam daraiber dia juga..... mangkali indalah kasampaian sia mangambil kerita2 kuat.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Mon Jul 12, 2010 5:06 pm

pukutarap. wrote:
nt sdh ambil kasi upload gambar sini ah tuan orut.....
dulu time sia draip pikap tua sia, tiba2 sia dingar sssssssssssssssssssssssssssss........ punya laju itu pord ranger baru memutung sia..... sia mo kajar juga tp takut tasabut samua sikuru2 kerita sia...... kasian bah sdh tua masam daraiber dia juga..... mangkali indalah kasampaian sia mangambil kerita2 kuat.....
Pandai butul ko bikin serita bah tuan tarap. kalau ko bikin serita pilem..hmmm..malatup bah..banyak butul idea.. Very Happy

Angan2 saja bah sia ni tuan-tuan... dan kalau sia upload gambar ford yg masih bebungkus di kadai bukan juga kamu tau tipu ka tida...hahahaha....
Terima kasih info kamurang...
Ada juga urang sakap tu engin ford sapat kaluar asap putih bah.. sama turbo sapat rusak.
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts: 1457
Location: Dimana?
Registration date: 2010-05-09

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 2:48 am

angan angan buli jadi kanyataan bah tuan Orut kalu ada rejeki....mana tau si gaman PT sana momutung tiba tiba itu pokook jantan sama itu batina bakajar kajaran tamasuk sana barait dia...lebi 500 grim saikur,nah....ko kautim la bah sama dia...buli bayar suda duit muka itu pord renjer... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 10:10 am

Pamandu indada lisin ka ko ni paragasu?..inda lama masug gaung laini... Very Happy

si romeo bilang ford ranger banyak supiapat.. tp ada juga org (di sabahforum) bilang kurang supiapat dan mahal pula tu. diurang bilang ford ranger mimang lasak tapi injin kurang tahan.

Saya tida suka bah kerita zaman sekarang..semua dikontrol oleh eletronik (mcm komputer). rusak sikit antar woksop. ..makan duit beratus-ratus.. Kalau bertahan dgn pikap tua (mcm si tarap bilang)...pun susa juga pasal talampau uzur..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 8:17 pm

pord ranger..... sia nampak2 sj di jalanan, mangkali mmg bagus laitu pasal banyak urang ambil..... sia ada santuh2 juga dulu sana paking di kadai, indatau siapa punya..... mmg sanggihlah..... sia punya pikap sia paking jauh2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 8:53 pm

saya mau tu SR bah tuan tarap.. tapi itu salesman bilang belum ada org mau trade in. dia kasi promo pula tu ford tp dari dulu saya inda suka jenama ford..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 9:08 pm

SR? itu hilak ka? bagus tu sia dingar..... buli tahan kaoni tuan orut buli mangambil kerita basar......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts: 2804
Location: Key-Key
Humor: Redah saja........
Registration date: 2009-07-25

PostSubject: Re: Ford Ranger    Tue Jul 13, 2010 11:43 pm

apa saja kereta 4D , apa pun nama dia ......semua ada kelemahan dan kelebihan tersendiri ba tuan Yorut , setiap jenama kereta itu ada kelebihan dan kekurangan ,

kalau kerja ladang saya rasa paling bagus tu Ford atau Hilux , ..

tapi kalau mahu yg luas dan besar ruang , ambil la Nissan Navarra Very Happy laju mmg laju , auto 5 gear , manual 6 gear ......

Dmax pun bagus juga ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts: 4976
Location: Sandakan
Humor: begitu laitu...
Registration date: 2008-09-16

PostSubject: Re: Ford Ranger    Wed Jul 14, 2010 8:15 am

pukutarap. wrote:
SR? itu hilak ka? bagus tu sia dingar..... buli tahan kaoni tuan orut buli mangambil kerita basar......
SR lama bah yg sia suka...yg belum kejangkitan sistem eletronik tu. Saya suru adik saya trade in dia punya SR, suru dia ambil kerita baru tapi dia inda masuk pulitik sabun sia.. Very Happy Dia bilang..bagus2 sudah abis ccm mau cari susah lg ka...hihihihi..betul jg dia sakap.

Bukan soal buli tahan bah tuan tarap tapi lebih kepada terpaksa. sekarang sia pakai proton areobik sj bah tapi baru 2 taun sudah mimik2 dada dia..talampau randah. mana ngam sama kampung sia yg jalannya mcm jalanan karabau. Itu pasal la mau trade in sebelum hansur... Laughing

setuju tuan romeo...semua kerita ada kekurangan masing2.. cuma saya cuba sesuaikan dengan kegunaan dan keadaan jalan. contohnya..sekarang pakai proton saga sj.. maksud awalnya ialah utk kegunaan jalan2 dan pigi pasar raya..tapi nampaknya jalan raya di tampat sia inda pandai baik2. jd mau tukar kpd kerita yg tinggi (4x4).. serba guna dan buli limpas tu jalan karabau..
Masalah basar saya kurang mampu.. salah juga kalau sakap inda mampu bah, sebab kalu inda mampu langsung, bagus diam2 kan.. hihihi.. Merancang saja baini..jd tak jd.. cuba kasi jadi...supaya jadi...hahahaha...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 4779
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2009-08-29

PostSubject: Re: Ford Ranger    Thu Jul 15, 2010 12:30 am

bagus ransangan tuan orut ni..... ya, itu hilak mimang ngam utk yg lasak2..... sia beminat juga tp masam inda sanggup bah, biarlah sia batahan dulu sama pikap sia, masi buli guna utk angkat gata.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
 
Ford Ranger
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah ::  :: -