To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Parampuan lebi tua dari bf..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sat Aug 07, 2010 12:59 am

Saaabaal tuan..... Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sat Aug 07, 2010 5:55 pm

romeo wrote:
kita tukar lorong sekejap , dari lorong kanan kepada lorong kiri ...drive pelan2 Very Happy

Ini cerita benar , bukan satu rekaan atau fiksyen drama bersiri korea ...wataknya lelaki muda umur lebihkurang 30an , pasanganya secinta sehati sesuap seperasaan ialah wanita berkerjaya , umur dalam 40an , tapi loaded bro !!

meski umur 40an , tapi kerana pandai jaga body , jaga muka , jaga makan minum ..jaga minda , dan tdk pernah beranak , tidak pernah nikah , maka si wanita tidak nampak umur 40an , orangnya baik lemah lembut , kulit halus mulus cerah menawan , cuma tegas dan kadang2 macam garang siiiikit ...ramai sang arjuna berusaha merebut hatinya , kapten ...Inspektor , menteri , anak menteri , orang Brunei , orang Malaya , dusun , bajau , macam2 ada 'test' ilmu tapi tdk lut ..........

Akhirnya , entah mimpi apa ...si wanita terpikat , tertarik hatinya pada seorang anak kampungan yang tiada punya apa2 , kelulusan setakat Degree biasa , kerja makan gaji , dahlah tidak hensom pendek lagi ...! betul ni ..

hanya utk lelaki jawab ....kalau kita dipihak sang lelaki tersebut apakah tindakan harus dibuat ? menolak atau terima ?
kita suka diapun suka , suka sama suka ...minat sama minat , ssayang sama menyayangi , cuma satu jadi halangan iaitu TABOO tradisi , Umur jarak 10 tahun !

si perempuan cakap ' kalau kita kawin nanti ...tu rumah sia yg di sana XXX , tu kreta perdana sia , tukar jadi hak ko darling ' ..wahhhhh !! siapa bulih tulung jawab .... ???



kena pugai kali?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sat Aug 07, 2010 7:54 pm

biasa urang yg kana pugai baparangai masam ok sj padahal mmg kana pugai sdh..... pura2 batanya urang apa pandpt padahal mmg itulah yg dia akan tangkap.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 1:10 am

Dia bukan saja kana pugai bah itu....dia siap melerakan diri bah..... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 9:54 am

Kalau perempuan mencecah umur 30 tp belum kawin2...mimang desperate sudah itu. Tapi tingu org juga. Ada di antara mereka yg rela inda kawin kalau indada yg berkenan 100% di hati. Ada pula yg dah lah andartu tp masi jual mahal..

Umumnya, perempuan ini tau diri jga bah. diruang inda mau tekel lalaki muda. Lelaki pula kebanyakan inda akan terima perempuan yg lebih tua. TETAPI .. bagi hubungan yg inda serius, perbezaan umur tolak tepi..yg penting saling dapat manafaat... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 12:33 pm

hihihihiiii si tuan orut masi inda sanang ati..... tp butul sakapan kao tuan orut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 5:40 pm

bukan inda sanang ati bah tuan pukutarap tapi siuk mengulas topik ini... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:00 pm

bikin samburu bah kan, hihihihiii..... kana2 lg tiap2 ari tanampak.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:12 pm

hahahaaa...sebeanrnya saya ada kawan saturang bah..dia ni bukan ada kerja apa pun...jalan2 saja..tapi tunangnya..manager di satu tempat..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:31 pm

tp banyak yg begitu bah..... ada juga yg sia tau sana kg dakat kami, bini sigu tp laki manjaga budak di rumah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:35 pm

Itu la bah kalou suda itu lalaki kasi "sinta" sajati dan baek punya..... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:51 pm

hihihiihi..... 'sinta sajati'...... sia satuju itu mamainkan paranan penting numbur 1.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:53 pm

Sepupu sia pun bini dia sigu sedangkan dia pananggur sampai sikarang ... itulah sinta punya pasal. Tapi kan... kalau laki muda dan panganggur pula mcm katara butul bah...Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 8:59 pm

ya bah, paling ngam kalou lalaki lebi tua bah kan tuan orut..... witoron pun indada masalah, kannn..... drpd dia tangkap budak 19 taun.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 9:02 pm

tapi kan... kalau judu mcmana?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 9:10 pm

sdh balik2 batantang mata, last2 si tuan orut yg dia tangkap, hihihihiii..... untung si tuan orut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Sun Aug 08, 2010 10:07 pm

Hihihihi...muga-muga.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 1:28 am

muga2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 10:47 am

monkey wrote:
romeo wrote:
kita tukar lorong sekejap , dari lorong kanan kepada lorong kiri ...drive pelan2 Very Happy

Ini cerita benar , bukan satu rekaan atau fiksyen drama bersiri korea ...wataknya lelaki muda umur lebihkurang 30an , pasanganya secinta sehati sesuap seperasaan ialah wanita berkerjaya , umur dalam 40an , tapi loaded bro !!

meski umur 40an , tapi kerana pandai jaga body , jaga muka , jaga makan minum ..jaga minda , dan tdk pernah beranak , tidak pernah nikah , maka si wanita tidak nampak umur 40an , orangnya baik lemah lembut , kulit halus mulus cerah menawan , cuma tegas dan kadang2 macam garang siiiikit ...ramai sang arjuna berusaha merebut hatinya , kapten ...Inspektor , menteri , anak menteri , orang Brunei , orang Malaya , dusun , bajau , macam2 ada 'test' ilmu tapi tdk lut ..........

Akhirnya , entah mimpi apa ...si wanita terpikat , tertarik hatinya pada seorang anak kampungan yang tiada punya apa2 , kelulusan setakat Degree biasa , kerja makan gaji , dahlah tidak hensom pendek lagi ...! betul ni ..

hanya utk lelaki jawab ....kalau kita dipihak sang lelaki tersebut apakah tindakan harus dibuat ? menolak atau terima ?
kita suka diapun suka , suka sama suka ...minat sama minat , ssayang sama menyayangi , cuma satu jadi halangan iaitu TABOO tradisi , Umur jarak 10 tahun !

si perempuan cakap ' kalau kita kawin nanti ...tu rumah sia yg di sana XXX , tu kreta perdana sia , tukar jadi hak ko darling ' ..wahhhhh !! siapa bulih tulung jawab .... ???



kena pugai kali?


na kan ...betul urang bilang , musuh perempuan ialah perempuan sendiri , bukan lelaki atau siapa2 Very Happy

soalan bonus , macamana mengurangkan jumlah wanita berkerjaya yg 'andalusia' ?? atau macamana mengurangkan jumlah perempuan berkerjaya yang belum berkhawin ?
soalan ini untuk si Shahrizat menteri wanita sebenarnya tapi dia tdk dapat [ tdk sempat jawab ], mari kita bertukar2 pendapat ...kononnya macamana ?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 11:29 am

susah mau jawap tu romeo... mimang indada jalan. semua negara ada masalah begini. di amerika pun terlalu ramai andartu.
Bermacam cara sudah dibuat termasuk mencari jodoh melalui internet..tp masalah ini masih berterusan juga.
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 7:02 pm

c gaman Orut antara yang beruntung bah kalou sya ulas....biar yang labi witoron dulu sakap,masam c gaman PT dulu ka.... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 7:23 pm

si tuan orut tu mimang beruntung, jiran bugis dia pun jaling2...... sabap tu si tuan orut rajin beporum, mangkali bini kurung pasal suka jaling2 & bajalingan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 7:26 pm

hahahahahaa......abis la kao gaman...pandai panas pula suasa patang-patang ini.... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 7:29 pm

paragasu...sapat2 ulas bah sia inda sabal menikmati keuntungan... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Mon Aug 09, 2010 7:30 pm

uinaaaa..... ada sumandak bah sana jiran dia..... itu sj yg bikin dia sajuk ati waloupun samburu ada parampuan 24 taun dtg ari2 sana rumah si tuan orut mangambil budak dia 19 taun.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Parampuan lebi tua dari bf..   Today at 12:30 pm

Back to top Go down
 
Parampuan lebi tua dari bf..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: