To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kursus Reiki Healing ( ?)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: kursus Reiki Healing ( ?)   Sun Aug 08, 2010 5:56 pm

Salam sejahtera tuan Alphawaves, saya ada persoalan utk tuan berkaitan dengan tajuk thread di atas...

Saya ingin tahu, apakah benar teknik penyembuhan mnggunakan kaedah reiki ini boleh dipelajari oleh sesiapa. Mana tau orang yg menawarkan kursus ini menipu...Kalau betul la ada kuasa macma si Rukia ( Bleach Anime )...sa pun mau belajar juga...






http://ariffhealing.tripod.com/kursus.html


Quote :
Program Kursus Yang Ditawarkan

pray-reiki.jpg
Reiki Healing (Peringkat 1, 2 & 3 ) - Yuran RM 500.00

REIKI adalah satu bentuk kaedah penyembuhan alternatif yang menggunakan TENAGA ALAM ( Universal life force). Tenaga ini di kenali sebagai CHI dalam bahasa cina, Prana dalam bahasa sanskrit dan Qi dalam bahasa Jepun.

REIKI telah ditemuikan oleh Dr. Mikao Usui daripada Jepun. Ianya telah berkembang keseluruh pelusuk dunia dan di bawa oleh lebih sejuta pengamal. Reiki mempunyai pengamal yang terbesar di seluruh dunia. Mudah dipelajari dan dikuasai.

Kandungan Kursus
- Pengenalan
- Chakra & Tenaga Esoterik
- Penggunaan Simbol dalam rawatan.
- Rawatan Diri Sendiri & Orang lain.
- Rawatan Jarak Jauh
- Pengisian.
- Penyembuhan penyakit fizikal, mental, emosi dan spiritual.
- Membuang "Dirty" Energy.
- Penggunaan tenaga untuk mencapai cita-cita.
- Dan lain-lain

FAEDAH KURSUS
- Penyembuhan penyakit Fizikal, Mental, Emosi & Spiritual untuk diri sendiri dan orang lain secara hadir atau jarak jauh.
- Kaedah mengesan, merawat & membuang penyakit & makhluk halus
- Setelah tamat belajar anda merawat diri sendiri, keluarga dan org lain.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Sun Aug 08, 2010 7:45 pm

bah gaman, serius sakapan si mangki ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Sun Aug 08, 2010 8:05 pm

Saya juga ada tauliah sebagai master reiki..tapi enda syaa serius berkaitannya.

Macam ni mengikut pemahaman saya lah..Reikit ni tidak lah macam si rukia dalam bleach tuh..pada masa yg sama rukia tuh memang bukan daripada manusia. kan monkey.

Tapi yg paling penting dlaam reiki ni ialah pembukaan jalur2 atau aura tersumbat dalam badan kita..selepas tu baru akan di buka channeling pusat penyembuhan dalam badan kita kepada satu sumber yg infinity..(tapi sebenarnya masih limited berbanding prana sakhti)

Apa yg di katakan dalam iklan diatas tu adalah betul..saya tidak lah merasakan semua seperti yg diiklankan di atas tu..cuma satu yg saya perasaan ketika saya mendapat attunement dari seorang grand master reiki dari finland..(proses pengisian selama 3 hari)

Selama tiga hari tu juga lah saya sakit perut dan asyik ke tandas..sedangkan say bukan jinis ada penyakit seperti itu..selepas 3 hari tu berlalu..ok lah pula perut ku. heran.

dan setakat ni saya enda lagi mengubat sesiapa lah..endada masa dan macam saya enda tertumpu dalam bidang tuh..saya lebih kepada to sharpen my intuition aka 6th sense.

selepas belajar reiki ni..terus treang saya cakap..bila ada sesuatu yg akan atau sudah terjadi (bad or good news) saya seperti betul2 ada petanda dan seperti ada org yg memberitahu..yang bad news ni..selalunya sebelum ni saya kena 2-3 kali..saya sudah di peringatkan tapi remains ignoring it. tapi kita belajar dari kesilapan..sekarng ni bila saya ada petanda kurang baik..saya tau sudah macam mana cari puncanya atau menghalangnya..

banyak lagi bah..cuma yg saya boleh katakan ialah..reiki ni kena fokus betul2 lah klu mo belajar..boleh juga enda fokus..tapi tahap kita macam macam tu saja lah..

dan saya tinguk pula berkaitan dengan RM.... yg di minta adui...hahahaha.. saya dulu mat salleh tu enda minta duit pun...maka terang2 dia fulltimer paranormal.





Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Sun Aug 08, 2010 8:41 pm

wah, hibat serita kamu, inda dpt sia masuk sampur...... serius ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Sun Aug 08, 2010 8:48 pm

wah... tapi mmg betul tu. slalunya yg betul2 inda "berapa" minta duit...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Mon Aug 09, 2010 1:35 am

kalou barabis minta duit tu mimang sari untung sjlah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Tue Aug 10, 2010 12:23 am

tuan alpha, sa pernah ditilik tangan oleh seorang cina yg ahli dlm bidang ini..dia memberitahu , ada satu garis selari dengan garisan lifeline sa yg mana menurut beliau, ' the unknown spirit following you'...adakah ini memberi kesan sekiranya sa mempelajari ilmu reiki healing ni...tujuan sa blajar utk kegunaan diri sendiri..tau2 la bila tekanan kerja meningkat, minda kita pun penat jadi perlu relax..perlu renggangan.

Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Tue Aug 10, 2010 6:02 pm

gaman, mana sdh kaoni? ada sualan serius si mangki.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Tue Aug 10, 2010 10:02 pm

Nda pandai sya mengulas isu haemopathy sebegini....lebih persaya dengan yang saintifik punya, tapi nda la sampai nda persaya....selalu juga datang berurut untuk regangan bilang c Mang... Laughing
Back to top Go down
bulieng
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2010-08-11

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Wed Aug 11, 2010 12:17 pm

hi alphawaves, sa mo tanya sikit.. semasa proses permulaan proses reiki hinggalah attunement tu.. bagaimana ko rasa. mcm kana karan ka atau seumpamanya...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Wed Aug 11, 2010 8:02 pm

inda sia tau masamana mo masuk sampur serita ni, indada idea sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Thu Aug 12, 2010 1:18 am

Kita jadi penumpang tingu saja la gaman....takut tasala kumin nanti diurang taikut masuk kegaungan.... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kursus Reiki Healing ( ?)   Today at 10:17 pm

Back to top Go down
 
kursus Reiki Healing ( ?)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Health-
Jump to: