To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 sadangan perugul budak dihukum bunu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: sadangan perugul budak dihukum bunu   Mon Aug 09, 2010 11:31 pm

si karpal sing mansadangkan hukuman bunu bg perugul budak..... dakat ari2 kita dingar budak kana rugul..... apa kumin kamu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Mon Aug 09, 2010 11:48 pm

macam mana dengan itu bapa yang merogol tiga orang anak dia sana kudat tu? dia kna juga la tu hukuman?
kalau lulus tu cadangan, adakah ni perogol akan insaf dan nda berani? sa takut2 nanti lain lagi kes ...lebih teruk lagi...suda rogol, dia bunuh tu mangsa , takut kadapatan......lagi sadis....suda hilang maruah, hilang lagi nyawa.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 1:21 am

kaadaannya begini..... indada ukuman, kis makin dasat..... kalou harap kaunseling sj, atau nasihat, atau didikan ugama, kompom inda dpt mambandung kis2 begini...... sabap sebulum inipun samua inilah pandakatan yg diambil...... atau mangkali kamu ada idea lain masamana mo kasi insap itu perugul? mangkali pigi pujuk2 itu perugul bgtau lain kali jan lg merugul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:18 am

bagus jgn kasi mati tp putung anu dia bah..atau buang biji... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 6:01 pm

ngam juga..... supaya dia inda lg buli 'manyarang'.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 6:48 pm

Tapi pelik juga..sebelum ini c karpal ini sibuk nda mo hukuman bunu..... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 7:05 pm

undang2 buli cipta bah tuan paragasu mengikut keperluan...
Tp susa juga kalau sudah mimang utak ida butul. nt tiada anu, dia pakai banda lain pula.. bagus mangkali kalau kasi kurang juga jari dia... Very Happy
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 7:33 pm

kalou kasi ilang jari pun bahaya juga tuan,masi buli lagi itu...masamana kalou kasi ilang tiun dia kearah itu... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:01 pm

kasi sot wayar mangkali baru buli kan..? nt inda tepikir buat benda tu suda... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:15 pm

saya memandang cadangan Karpal ini dari dua sudut berbeza ...pertama dari sudut undang2 dan manusia , kedua dari sudut politik ,..

dulu , karpal inilah yang bermati2an menentang cadangan sebegini ...anaknya Govind pun ikut campur cakap ini cadangan zaman Kuno , zaman manusia tinggal di Gua , sekarang zaman moden ada alternatif lain ,itu dia bilang duuuuulu ..

kemudian Majlis Peguam pun ikut campur , Human rights pun sibuk masuk ....konon ini undang2 tiada perikemanusiaan , tidak lojik untuk manusia , siap dengan alasan2 ilmiah sedunia ,

sekarang karpal bising balik , apakah motifnya ? adakah sekadar untuk menaikan imej yang semakin tercalar dimata kaum tertentu , atau sekadar retorik sebagai gempak pada masyarakat ...?

Pada kita , tiada bangkangan ....setuju !! mcm undang2 Saudi Arabia sesiapa yang didapati merogol , ada saksi dan bukti , dan didapati sah tuduhan , tiada hukuman lain , pancung ! cuba tuan2 tanya sesiapa yang pernah masuk penjara bertahun , disana para pesalah akan membuat hukuman sendiri [tradisi banduan] pada setiap pesalah baru yang dipenjarakan atas tuduhan merogol kanak2 , entah kenapa ...walaupun mereka banduan dan pernah berbuat pelbagai kejahatan lain tetapi apabila ada banduan yang dimasukkan dan dorang tahu kesalahanya ialah merogol , pasti akan dibelasah !!


apakah maknanya ?
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:21 pm

Jahat diurang mangkali nda tiun kesitu bah mangkali boss....diurang jahat 'steady' punya... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:36 pm

apapun, misti karajaan ambil sasuatu langka drastik utk ini, kalou harap undang2 sebulum ini, mangkali inda begitu manakutkan bakal2 perugul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:45 pm

Harap-harap la gaman....jangan pikir pasal pahaman pulitik sahaja..... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 8:50 pm

si mahadir pun suru sdh karajaan pikir sasuatu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Tue Aug 10, 2010 9:09 pm

c Otai tu kalou suda suruh pikir sesuatu...ada yang pandai nda kana suda itu... Smile
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Wed Aug 11, 2010 9:22 am

Bha..tukar taktik.. siapa2 yg nampak ada pasangan berdua-duan, sapat2 lapur pulis. tidak kira tampat..hutil ka..taman-taman ka, rumah bujang ka, mana-mana saja. Kalau lapuran didapati butul dan pasangan kana tangkap, pelapur kana bagi ganjaran. Kompom semua anak2 pti tiada karaja selain mengintip.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Wed Aug 11, 2010 8:16 pm

hihihihiiii..... mana2 hutil, taman bunga, karuki, pantai2, panuh budak2 pti tukang intip mo dpt ganjaran.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Wed Aug 11, 2010 11:45 pm

memang sepatutnya undang2 dan hukuman baru diwujudkan khusus berkenanaan isu ini ...undang2 lama terlalu banyak kelonggaran dan 'simpati' ,

Pun kita tahu , proses penciptaan sesuatu undang2 itu tidak mudah ..kena cadang di Parlimen , perlu dapat sokongan dua pertiga MP Dewan , lepas itu kena draf , kena baca sekali lagi , periksa dan timbang dari segala sudut [ pasti ada pandangan dan bangkangan dari banyak pihak ] ,

selepas itu baru dibawa kepada DYMM Agong untuk sign , kalau Agong tdk sign ...akan dibawa dan bincang , kaji , draf semula, hantar pada Agong sekali lagi ..panjang dan rumit prosesnya ,

apapun , kata orang hendak seribu daya ...!! kalau semua MP satu hati , satu kata satu keputusan semuanya mudah untuk dilakukan , kalau tidak ..satu pun tdk jalan ,
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Thu Aug 12, 2010 2:03 am

Sya sukung ko gaman...kalou buli arap-arap sapat la ini undang-undang berkuatkuasa.... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Thu Aug 12, 2010 7:18 am

WANTED = Pasangan buat maksiat
REWARD = RM100 setiap pasangan yg ditangkap.

Kompom ramai remaja pilak jg pengintip... Very Happy

Saya pikir, setakat memberi ganjaran kepada pelapur nda melibatkan undang2. yg penting ada duit peruntukan utk dijadikan ganjaran.. Smile
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Thu Aug 12, 2010 4:16 pm

tingu ah..... dlm masa tardakat katua pulis akan sakap inda parlu undang2 baru utk manangani rugul, undang2 sadia ada sdh sukup bagus...... dan kita masi dingar rugul2 sini sana......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Fri Aug 13, 2010 3:25 am

Satu jawapan yang akan mempertingkatkan lagi jenayah peluguran..... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: sadangan perugul budak dihukum bunu   Today at 10:16 pm

Back to top Go down
 
sadangan perugul budak dihukum bunu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: