To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 8:48 pm

Ada sesiapa yang ada info ttg hal ini?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 9:08 pm

kalau UTM = SPACE, kalau UM = UMCCED.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 9:10 pm

kawan2 sia ikut pjj oum, diurang bilang mudah sikit ikut pasal 2 kali sj sebulan...... & ramai kawan2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 9:13 pm

pukutarap wrote:
kawan2 sia ikut pjj oum, diurang bilang mudah sikit ikut pasal 2 kali sj sebulan...... & ramai kawan2.....

Open Universiti tu kah gaman. OK kah U tu? saya tau lah dia pun ada approval dari LAN. Macam saya nda konpiden bah. bulih cerita sikit kah ttg U tu gaman?
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 9:53 pm

itu open unibersiti sana jalan TAR kah,sow kit sana.tapi tidak taulah bah saya kalau pasal sikulah tinggi-tinggi ini.saya suma barajal satakat sikulah randah saja.bah tuan-tuan,teruskan topik kamu.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 10:05 pm

saya mau ada pendidikang bah tapi sikit lagi saya jadi kunsikang ha ha
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 11:34 pm

apa yg sia tau kawang2 bgtau, itu oum diurang bilang gabungan samua universiti awam..... sabap tu kalou time konvo, samua canselor samua unibersiti awam ada dtg duduk sana pantas.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 11:36 pm

bushido wrote:
saya mau ada pendidikang bah tapi sikit lagi saya jadi kunsikang ha ha
sia ada pendidikang jg tuang, sia tau tingu jang pukul barapa mo turung pigi putung gata & angkak susu..... sia juga tau kalou kapingang sia bekurang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Sep 19, 2008 11:42 pm

pukutarap wrote:
apa yg sia tau kawang2 bgtau, itu oum diurang bilang gabungan samua universiti awam..... sabap tu kalou time konvo, samua canselor samua unibersiti awam ada dtg duduk sana pantas.....

Maksudnya ada kolobrasi lah baitu. mungkin diploma atau degree dia dari Universiti awam. macam sains komputer semua org tau hanya UPM dan UiTM saja yg betul2 bagus dalam hal ini. jadi private Universiti dan kolej buat MoU dgn U awam (UPM, UiTM), bila tamat degree bukan OUM punya tapi dari UPM atau UiTM.

Andaian saya saja.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Sat Sep 20, 2008 12:22 am

mungkin juga, nt sia tanya kawang2 sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Mon Sep 29, 2008 5:59 pm

Semua jenis pjj sebenarnya sama, cuma utk ikut pjj, sdh tentu kita mahu sistem yg membolehkan kita mengatur masa dgn baik, tdk terlalu membebankan, sistematik dan sdh tentu pengikhtirafan drpd kerajaan. Apa yg saya nampak, OUM memberikan semua kebaikan ini. saya mempunyai ramai kawan yg mengikuti pjj oum, sekrg majoriti dg41. Kena2 lagi timebase, aduuhhh besarnya gaji.
Back to top Go down
Noy Arscela
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 52
Age : 32
Location : Kota Marudu
Registration date : 2008-11-11

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 12:31 pm

OUM bagus juga..sy ada plan mau further studies di OUM, alaa bachelor ja.
Urang lain sdh Master, PhD..sy ni baru mau mula.
Sy ada juga buat kajian, sy rasa OUM sesuai utk orang kerja sambil belajar.
Cuma kena pandai arrange masa..
Sy ingat mau ambil Bachelor in Mathematics with Information Technology, apa pendapat kawan2 semua?
Baru plan..belum confirm bila mau masuk ni..
Back to top Go down
http://www.sabah.edu.my/itls07013
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 12:35 pm

"Bachelor in Mathematics with Information Technology"... apa kursus ni noy...??? inda perana kadangaran.

tapi klu kau mau masuk ni kursus... kasi tau saya aaa.. kita kursus sama2... hi hiii... mo puk TIRU ba...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 12:36 pm

tapi kan... kau ambil bac in mathematics saja la... mana2 pun pakai ICT skrang ni..
Back to top Go down
Noy Arscela
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 52
Age : 32
Location : Kota Marudu
Registration date : 2008-11-11

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 12:42 pm

Background sy IT bah, tapi memang suka sgt Math..pasal tu sy rasa kursus ni sesuai dgn sy.
OUM punya module..ko masuk ja site www.oum.edu.my, ada tu maklumat sana..
Blm tau lagi bila ni..financial aid mau tingu juga..
Back to top Go down
http://www.sabah.edu.my/itls07013
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 1:03 pm

hi hiii... si noy ni mcm sigu saja ni..
Back to top Go down
Noy Arscela
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 52
Age : 32
Location : Kota Marudu
Registration date : 2008-11-11

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 1:19 pm

Bukan lah, sigu jalan2 ja, inda diiktiraf, ajar orang tution bila diperlukan..enjoy dulu..
Back to top Go down
http://www.sabah.edu.my/itls07013
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 8:26 pm

Saya tinguk tiada spesifik punya entry requirement utk setiap course. memang macam itu kah OUM ini?
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Tue Dec 16, 2008 10:56 pm

Aduui na...samua kamu sarita pasal pjj...sikit lagi sia ingat jpj...sia ni indada apa2lah mo kasi tau...ada jg masam brangan mo buat ba...tapi utak sudah karing ba, duitpun tiada...tp mmg pjj ini ramai yg ikut trutama yg sudah bkrja...kwn2 siapun ramai yg buat pjj...tggl sia sj yg kasiang...mau ikut putung gatalah sama tuang jeneral ini nanti..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Wed Dec 17, 2008 5:41 pm

putung gata pun buli jadi jeneral ooo... . paling kurang pun jadi gatawan... hih iii
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Wed Dec 17, 2008 9:36 pm

Rungkud wrote:
Aduui na...samua kamu sarita pasal pjj...sikit lagi sia ingat jpj...sia ni indada apa2lah mo kasi tau...ada jg masam brangan mo buat ba...tapi utak sudah karing ba, duitpun tiada...tp mmg pjj ini ramai yg ikut trutama yg sudah bkrja...kwn2 siapun ramai yg buat pjj...tggl sia sj yg kasiang...mau ikut putung gatalah sama tuang jeneral ini nanti..

na...samalah kita tompinai rungkud... putung gata saja sampai bila2..salamat berjaya kapada merika yg masih ada kamampuan untuk melanjutkan parajalan....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Sat Dec 20, 2008 1:31 pm

SiokSondri wrote:
putung gata pun buli jadi jeneral ooo... . paling kurang pun jadi gatawan... hih iii
hihihihiiiii..... butul tu, inda jadi jutawan, jd gatawan pun bulilah..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Sat Dec 20, 2008 8:31 pm

mgkn tdk lama lg ada tuisyen online di bawa puku gata...he...hee..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
kak b
Guest



PostSubject: house wife   Fri Aug 06, 2010 12:32 pm

bounce sia pun minat jak pjj tp tak da masa
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Fri Aug 06, 2010 10:13 pm

ada paluang, ambil sj, mangkali bagus tu..... salagi ada paluang, ambil sj, masam sia inda buli lg, sdh talambat......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?   Today at 4:32 pm

Back to top Go down
 
Pendidikan Jarak Jauh mana yang bagus?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: