To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Mon Sep 20, 2010 5:39 pm

selagi pemimpin sabah tidak bersatu..selagi ada pemimpin sabah yg buli di beli.. selagi itu lah 20 perkara tidak akan kana restore... dan saya pikir rakyat sabah sudah mcm tu gobuk yg saya tambat di puku tarap. biar pun dia talapas tapi dia balik juga pigi puku tarap pasal dia sudah tebiasa. dia sudah menganggap puku tarap itu sebagai istana mewah dia.
rakyat sabah pun sudah tebiasa dengan keadan sekarang..tanpa 20 perkara itu pun rakyat sabah sudah rasa selesa butul. malaya pigang sabah pun inda jadi hal..semua baik2 saja.. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Tue Sep 21, 2010 1:05 am

terlalu banyak ketidakpuasan hati kita trhadap federal , terlalu banyak 'sumpahan' kita yang hendak dilepaskan terhadap dorang ...

lalu apa kita mesti lakukan ? adakah kita mesti keluar dari ikatan ini dengan keluar dari malaysia sebagai tanda protes ? atau meruntuhkan segala yang ada kemudian mencari payung 'naungan' lain yang akhirnya dari malaya juga ?

atau menggantikan segala YB yang ada ? atau menggantikan tampuk pemerintah negeri sabah yg ada ? atau ada usaha dan cadangan lain ?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Wed Sep 22, 2010 3:51 pm

hihihihiiiii..... kerual dr ikatan???? sadangan kaitu gaman? idea sia, kana pikir apa yg rayat sabah inda puas ati..... paling sanang buli basa di newspaper, tp srtkabar sabah punya bukan berita harian atau utusan malasia..... kita akan nampak serita pasal pti, katua2 jabatan, prasarana, pulitik, itu ini..... masam2..... jd dgn adanya samua ketidakpuasaan ati ni, mo diam sj batahan sambil sakali sakala merungut atau bising2 dingan harapan lambat-laun akan jd bagus atau masamana......? ya, masamana......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Wed Sep 22, 2010 7:06 pm

hihihi...mcm talari bearing suda kita ini kawan.. minta maaf. Saya harap semangat merdika kita melalui penubuhan Malaysia tidak layu ..dan begitu juga 20 perkara yg menjadi syarat penyertaan sabah, inda layu. kalau sudah layu..siram2 lah... Very Happy
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Thu Sep 23, 2010 9:33 pm

Bagus juga bah semangat merdeka masam ini..... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Thu Sep 23, 2010 11:58 pm

karajaan saba bilang di newspaper, kunun mo buat kajian kanapa 31ugus yg lalu, inda kanampakan samangat merdika di kalangan rayat......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Fri Sep 24, 2010 12:35 am

Alaaaa....buat saja bah,suba sari apa punsa butul-butul....baru diurang tau jawapan dia yang sebenarnya....jangan sampai sana pederal jawapan yang budik sukup laaa.... Razz
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Fri Sep 24, 2010 5:55 pm

sakali hasil kajian, sabap musabap samua pakta2 standard sj..... kunun kurang promosi, sibuk karaja, harap butul bendira pree, sala guru2 inda takankan di sikulah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Tue Sep 28, 2010 8:33 pm

Ya bah...sala sigu mangkali.... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Wed Sep 29, 2010 7:50 pm

hihihihiiii tarasa kao ah sigu paragasu...... Very Happy tp tunggu nt apa jawapan standard diurang, itupun kalou kita dingarlah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   Thu Sep 30, 2010 6:56 pm

Bukan begitu bah gaman......pandai tejadi sigu pula bah kan...kita tunggu siapa yang antam jawapan sya.... Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?   

Back to top Go down
 
Samangat merdika layu.. Apa pandapat kamu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Sabah - People, Cultures, Nature & Environment-
Jump to: