To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Humor Kristian

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 4:51 pm

"Saya tidak pernah pergi ke gereja lagi!," kata seorang jemaat dengan sombongnya.
"Pak Pendeta tentu ingin tahu kenapa saya berbuat demikian?" tambahnya lagi.

"Ya, saya ingin tahu" jawab pak Pendeta.

"Kalau bapak ingin tahu alasannya, saya tidak pergi ke gereja kerana gereja pak pendeta penuh dengan orang-orang munafik." kata jemaat itu lagi.

jawab pak pendeta dengan lembut: "Oh Engkau harus kembali ke gereja, masih ada satu bangku lagi untuk seorang munafik lainnya di gereja ini."

kui kui kui.. lawak betul ada kawan buat lawak tadi pagi...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 4:52 pm

kuiii..kuiii..terkana betul itu jemaat..padan muka..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 4:58 pm

hihihiiii.... lusu juga..... inda sangka pula begitu jawapangnya....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 4:58 pm

Seorang doktor haiwan yang suka memperlekehkan orang-orang Kristian kerana merasa geli dengan kepercayaan Kristian bahawa Yesus sebagai Tuhan. Suatu kali ia membaca Alkitab untuk mencari-cari kesalahan dan kelemahan orang Kristian untuk tambahan perolokkannya buat kawan-kawannya yang Kristian. Ketika sampai pada Lukas 19:28-44 senyumnya menghilang berganti rasa haru. Sebagai seorang doktor haiwan dia tahu sangat ttg tabiat keldai. Menurut kajiannya keldai baru dapat di latih berkali-kali baru boleh di naiki akan tetapi ketika yesus menaiki keldai baru itu, binatang itu patuh pada Yesus.

"Tentu saja yang menaiki keldai ini adalah penciptanya sendiri" katanya dalam hati. Demikian analoginya dan logikanya sehingga ia jadi orang beriman. Memang tidak ada yang mustahil bagi Yesus. Kalau Dia di tinggikan, keldai pun boleh membuat orang bertaubat.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:00 pm

pukutarap wrote:
hihihiiii.... lusu juga..... inda sangka pula begitu jawapangnya....

ini lah humornya pak...tekatawa saya dengar kawan sorita ni lawak..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:00 pm

pukutarap wrote:
hihihiiii.... lusu juga..... inda sangka pula begitu jawapangnya....
Aik nah..slang itu masam slang bansa sina saja gaman.. hihihihi..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:02 pm

itulah, apa yg mustahil bg manusia, inda mustahil pd Tuhan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:03 pm

orud wrote:
pukutarap wrote:
hihihiiii.... lusu juga..... inda sangka pula begitu jawapangnya....
Aik nah..slang itu masam slang bansa sina saja gaman.. hihihihi..
ainaaaaa, masi lagi kao ingat gaman.... hihihiiiii.... dulu banyak butul yg tarajun gaung pasal bansa sina ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:05 pm

bushido wrote:
"Saya tidak pernah pergi ke gereja lagi!," kata seorang jemaat dengan sombongnya.
"Pak Pendeta tentu ingin tahu kenapa saya berbuat demikian?" tambahnya lagi.

"Ya, saya ingin tahu" jawab pak Pendeta.

"Kalau bapak ingin tahu alasannya, saya tidak pergi ke gereja kerana gereja pak pendeta penuh dengan orang-orang munafik." kata jemaat itu lagi.

jawab pak pendeta dengan lembut: "Oh Engkau harus kembali ke gereja, masih ada satu bangku lagi untuk seorang munafik lainnya di gereja ini."

kui kui kui.. lawak betul ada kawan buat lawak tadi pagi...
tp bila kita basa butul2 serita 'lusu' ni, ia sabanarnya menunjukkan sipat karandahan hati kristian..... ada urang2 lain yg turus malatah kalou kana sakap begitu, pasal diurang rasa diuranglah butul, urang lain inda butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:08 pm

pukutarap wrote:
orud wrote:
pukutarap wrote:
hihihiiii.... lusu juga..... inda sangka pula begitu jawapangnya....
Aik nah..slang itu masam slang bansa sina saja gaman.. hihihihi..
ainaaaaa, masi lagi kao ingat gaman.... hihihiiiii.... dulu banyak butul yg tarajun gaung pasal bansa sina ni.....

hahahaha..termasuk saya saya sekali jatuh gaung gaman.. banyak kali tu..hihi.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:11 pm

TEMAN SETIA KITA

Onong yang baru umur 3 tahun tahu bahawa kakaknya Ahat baru di tinggalkan oleh Boyfriendnya. Apa tidak.. bfnya baru saja menikah dengan sabahat karib Ahat sendiri. Tentu saja ia merasa kesepian. Kakaknya murung dan cepat marah.

Lalu Onong bertanya kepada kakaknya Ahat yang selalu menjaganya.

Onong: Kak, kakak tahukah, siapakah yang selalu setia menemani kita dan tidak pernah meninggalkan kita, sekalipun kita berusaha terus untuk meninggalkannya?

Ahat yang tension giler ni hairan kenapa adiknya yg baru berumur 3 tahun ni macam faham2 saja ttg dirinya. Lalu Ahad pun menjawab.

Ahat: Sabahat Sejati kita.

Onong: Ehh kakak salah besar.. itu bukan jawapannya.

Ahat: Lalu apa jawapannya?

Onong: jawapan yang betul ialah KESEPIAN. Kakak tau kah? semasa kakak sibuk selalu dating dengan x-bf kakak? masa itu saya tida teman.. hanya kesepian saja yang menemani saya selalu...

AhatL ????W$R#%#^$&%*(

bingung terus si Ahat..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:21 pm

DOSAKAH MENCURI?

Gondo: Pondong, menurut kamu mencuri itu berdosa atau tidak?

Pondong: Menurut Alkitab mencuri itu jelas berdosa dan bertentangan dengan Alkitab firman Allah. Kamu kan ada belajar juga 10 hukum.

Gondo: Saya rasa, saya sudah melanggar 10 hukum. Jika mencuri itu berdosa, mengapalah guru Koir @ paduan suara gereja itu mengajarkan kami untuk pandai-pandai mencuri nafas saat latihan mahupun tampil di pentas agar ketika menyanyikan lagu tidak tercungap-cungap dan tersengal-sengal?

Pondong: _)++(_ lol bingung
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:35 pm

hihihihihiiiiiiii...... hihihihihiiiiiii...... banyak idea kao ni tuan....... hihihiiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:48 pm

ha ha ha ini bukan idea saya bah.. ni didapat dari kawang-kawang...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Sun Sep 07, 2008 5:58 pm

tp, bagus juga kao kasi kungsi2 sini sama kami.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Mon Sep 08, 2008 2:06 am

Syabas bush. walaupun lucu, banyak butul cerita yg boleh dijadikan pengajaran dan ikhtibar.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Mon Sep 08, 2008 7:18 pm

itulah tu, pandai butul si bush buka serita, lusu tp tarsirat udang sana sabalah.... ih begitu kaitu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Mon Sep 08, 2008 10:46 pm

saya rasa saya ni pun macam doktor haiwan juga bah dulu. baca alkitab utk cari kesalahan2 yang ada utk di perbandingkan dengan ukuran saya sendiri.

tetapi alkitab memang lain dari yang lain dari banyaknya buku yang saya pernah jumpa.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Mon Sep 08, 2008 11:06 pm

samapai sikarang, kalou sia basa itu bible, masi lagi sia suka masam inda pandai busan2 pula, siuk basa waloupun sdh buli kita tau apa itu jalan serita pasal sdh basa dulu..... kana2 lg salalu ada basaan2 sana gerijja.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Mon Sep 08, 2008 11:13 pm

akhirnya hubungan kita dengan Allah secara peribadi melalui Roh Kudus, itulah harta yang akan di bawa ke dunia akhir...

kounsapatan tavasi hanya utk Tuhan.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Humor Kristian   Tue Sep 09, 2008 1:54 am

sia satuju..... itulah nt bakalan kita.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Humor Kristian   Today at 10:48 am

Back to top Go down
 
Humor Kristian
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Religion-
Jump to: