To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Bakas bini si Nash ilang?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Wed Sep 22, 2010 8:35 am

alphawaves wrote:
Saya bukan lah perkauman...tapi saya rasa kaum ini seharusnya tidak boleh dibiarkan di malaysia..kaum mereka hanya sedikit. bagaimana pun index jenayah mereka adalah setara atau mungkin lebih dari kaum dominan.

Mungkin mereka ini perlu di halau dari malaysia. yang saya dengar sekarang ini mereka sudha menular datang ke sabah.. awas kamu gaman..mereka ni kalau jalan saturang,,pijat semut pun enda mati..kalau sudah berdua..lagaknya macam 20 orang!

mungkin cakap saya ini terlampau tinggi , cuma mahu cakap ...dorang jangan tunjuk tambirang kalau dalam area Dusun , memang wajah2 dorang semakin ramai di sabah , harap dorang jangan silap sajalah , kalau tidak kompom akan kena !!

saya memang geram dengan puak2 ini , ini kes 13 tahun dulu ...sampai sekarang saya masih berdendam dengan dorang , tunggu ada peluang pasti saya balas juga ,

si pembunuh itu setan berwajah manusia , bunuh 4 manusia sekaligus ! ditikam ...dicincang dibakar tanpa rasa , berapa ramai anak2 kehilangan bapa , isteri hilang suami , bapa hilang anak , adik yang kehilangan abang ,

kasi ludah muka2 dorang tu , memang layak kana ludah ...hakkk tuihhh !!
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Wed Sep 22, 2010 12:10 pm

bikin heran juga inda taagak2 membunu begitu, lapas mati, putung2 & bakar jd abuk..... ini masam kis si altantuya juga kana kasi ansur guna bom......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Wed Sep 22, 2010 7:22 pm

Kalau ikut ati... saya mau kumpul ini pembunuh (dalang2 dan pembunuh sebenar) dalam satu sel yg sempit... bagi calana dalam sehelai seorang saja. tidur atas lantai simin ..bersesak-sesak mcm ikan sardin dalam tin. kasi makan sekali sehari saja. kalau diurang stress..biar diurang bergadu sesama sendiri...bila sudah satangah mati bagadu baru kasi pisah sampai sembuh. sudah sembuh kasi kumpul balik. begitulah sampai bertahun-tahun. dan last2, bila suda tua baru ukum gantung...kotoh!! Twisted Evil
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Thu Sep 23, 2010 9:41 pm

Aduuuina ......mangganas kao gaman Laughing

ada kawan sya sini parna sakap bah pasal hiro ini.....kalou dia jumpa rimau dengan hiro ini.....dia mao timbak itu hiro duluan.....

bayangkan api yang terpendam diantara mereka ini sejak sekian lama........ Rolling Eyes tapi arap-arap nda la jadi sebegini.....

semua urang sama juga bah.....mungkin keadaan persekitaran????? yang membuat sedemikian rupa..... Sad
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Thu Sep 23, 2010 11:19 pm

kaadaan persekitaran? kasian juga kao sama dia ah gaman..... kao bawa pulanglah piara..... main2 ah gaman...... inda paya kasian tu gaman, diurang time membunu, inda ragu2, asal mo bunu kao sj, kompom bunu punya..... ingglis bilang kold bladod...... sana kabun itu paguam, 5 ikur anjing ganas2 tarpaksa kana kasi mati pasal ganas butul..... kalou mimang urang itu jahat mimang jahatlah..... kalou gila tp jahat pun jahat juga, inda buli di kasi biar2 basampur masarakat...... kalou kana kasi biar, dan dia membunu urang, takan kita sakap, kasian dia, bukan dia sadar membunu ba gia tu, gila bah gia...... yg mati kana bunu masamana? inda kasian? kerualga yg kana bunu, anak2 kisil, inda kasian? (hihihihiiiii mo serius pula sia ni)......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Fri Sep 24, 2010 1:08 am

Hahahahahahahahahahahahahaha......hihihihihihihihihihihi......kao tesilap paham itu perkatan kesian sya bah itu gaman...... Laughing

Kao tau gaman....sya punya kesian:

1. sya kurung....
2. berikan sedikit paradjalan....ikut suka sya
3. sya nda mao buat sampai tebunu......
4. sabut kuku....sabut gigi....kasi salau sikit....
5. kasi taruh garam sikit.....kasi latak gula sikit....kasi sampur kilau podos 1kg....
6. kasi randam sikit.....kasi rutan sikit pakai gata paip....
7. kasi pendidikan mural sikit.....
8. kasi kawan dengan lopung....
9. kasi sabut undi siapa yang mao pigi dulu.....kasi kerual kulit....
10. makan daging kawan-kawan......untuk idup sementara waktu....

Sya akan buat sehingga dia merayu-rayu untuk meninggalkan diri.....OMG
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Fri Sep 24, 2010 5:51 pm

tp kasian juga ba gia tu, mangsa pesekitaran.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Fri Sep 24, 2010 7:42 pm

kalau ikut cara si paragasu...kompom hak asasi manusia sampurtangan..susa mau tapuk bah kalau kuku kana sabut... Very Happy
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Sat Sep 25, 2010 9:28 pm

Hihihi....kao juga la gaman...... Very Happy lama butul mao kasi siap itu lapuran kan.... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Sun Sep 26, 2010 10:48 am

tambah lagi kes bah itu..jutawan india itu pun disyaki dibunu uli suspek yg sama..jd inda hairanlah siasatan dan lapuran mengambil masa yg lama...

Masmam mana kalau suspek manang bisara di kuut ah? tingu saja kes sumandak mongolia tu..dalang inda kana ukum.. pembunu sabanarpun inda tau masam mana sudah...kana gantung suda ka.. tunggu pengampunan agong ka.. atau sudah kana kasi identiti baru..rali pigi nagara lain ka..? apa2 pun buli berlaku dalam kes berprofile tinggi ini... Mad
Back to top Go down
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 5:30 pm

harap2 kna hukum bunuh jgk tu pembunuh..nanti klu telapas..sukati durang sj pg bunuh urg lg..susa oo ni mcm..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 5:40 pm

tatap kana hukum gantung labaitu.. dan saya harap bukan saturang saja yg kana tp semua yg berkaitan, yg bersubahat, dan yg cuba menghapuskan bukti patut kana jiil lama-lama..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 5:43 pm

inda tau sdh barapa banyak diurang kasi mati..... kold bladod butul......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 5:46 pm

yg sia worry lg..tu bini jutawan yg dr india tu..dia yg kasi bucur rahsia kan..napa durang kasi tayang2 dia d tv aa..nanti kna jd next target itu..manatau byk lg geng tu pnjahat blum kna tangkap..nah kesian jgk tu pmpuan ada anak lg..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 5:58 pm

ya..kan, kanapa dikasi tayang muka bini jutawan india tu. Mungkin pasal pada mulanya dia cuma datang malaysia utk cari laki dia saja. tp dia 'termemberi' beberapa maklumat yg tak disengajakan..yg tidak dianggap sebagai maklumat tapi boleh menjurus kepada siasatan lanjut..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:00 pm

bukan kana tayang2 begitu sj tu jambuair, sdh jd saksi, misti kana jaga pulis 24 jam......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:03 pm

bagus la klu kna jaga 24 jam..abis dlm bahaya oh dia tu
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:06 pm

mmg kana jaga dia tu...... lgpun dia ni rayat nagara lain, kalou ilang juga masam laki dia, indatau apa malasia mo sakap sama india......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:21 pm

pasti kana jaga tu..mungkin dia menginap di rumah duta india..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:23 pm

ya, misti sana tu..... mo nampak dr jauh pun susa......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:23 pm

bgus jgn kasi expose tu pmberi maklumat dr awal..sia2 sj klu dia pun ilang cni msia..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:25 pm

nasip baik itu parampuan ada buat riput laki dia ilang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:31 pm

kasi riput sj indada masalah..tp kasi cover2 sikit tu identiti dia..skrg kedapatan suda ulih tu gengster..nah mana lg mo betapuk..harap kawalan pulis2 sj la...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:33 pm

pasal dia indatau bah laki dia mati dibunu atau ilang begitu sj..... sabap tu dia mula2 dulu riput ilang laki, bukan riput laki mati dibunu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Tue Sep 28, 2010 6:40 pm

abis aritu sia tnampak ba d tv3..tu pmpuan bilang "sia yg kasi tau ni rasia..." dia bilang kna translate lg time tu..jd dlm ati sia bilang kesian la ni pmpuan lpas ni mgkali tdk aman suda idup dia..ada sj urg mo p aim dia..ni pendapat sia sj la..hehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bakas bini si Nash ilang?   Today at 12:13 am

Back to top Go down
 
Bakas bini si Nash ilang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: