To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Yang Hensem atau Berada?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 8:55 am



Tentu sekali seorang wanita berkehendakkan lelaki yg …
1. Hensem
2. Tagap
3. Bertenaga
4. Berkerjaya bagus
5. Ekonomi mantap / pandai simpan duit
6. Penyayang
7. Penyabar
8. Alim
9. Ada sense of humor
10. Background, dari family dari bagus (bukan kaya tapi bahagia)

Namun begitu, setiap orang ada kelemahan masing-masing. Misalnya dia ensem tapi kurang bertenaga, dia berkerjaya bagus tapi tapak tangan bocor, dia alim tapi sentiasa serius…
Jadi jika anda (para wanita) terpaksa memilih hanya 5 daripada 10 senarai di atas, mana satu keutamaan anda?...

Para lelaki boleh buat komen terhadap komen para wanita … Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 2:14 pm

sia bg kumin dululah......
apa yg sia tingu sikarang, parampuan inda tingu ensem, diurang tingu duit..... pasal tu banyak yg kawin sama tokeh2 tua, pakistan industang apganistang..... kawin nigeria pun ada..... jd apa yg ensemnya sama tokeh tua? indada kan..... naaa duitlah itu sumandak kajar tu..... tp kalou tanya, kompom dia jawap mula2 sia jumpa dia, turus masam ada jatu sinta...... mana2 parampuan yg masi memili ensem, hihiihhihiiiii yg amatur tu, yg katinggalan jaman...... yg bulum advance......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 4:08 pm

bha...yg wanita2 tu ..kamu setuju kah komen si tuan pukutarap?.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 8:44 pm

tren parampuan sikarang, majuriti memili lalaki yg ada duit, ensem kadua..... baru2 ini sia ikut rumbungan lalaki pigi meminang, yg lalaki indada karaja tatap tp ensem, yg parampuan sigu antah di sikulah mana..... itu parampuan suka butul sama tu lalaki tp itu bapa mama sama sudara2 diurang, aduinaaaaa barabis manantang inda satuju pasal itu lalaki indada karaja tatap...... jd pindik kata, mmg majuriti pili lalaki beduit, kalou pili lalaki inda beduit juga, itu kerualga dia yg barabis manantang......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 9:37 pm

sia satuju sama pandapat si pukutarap. kadang2 sia jalan sana cp sia nampak ada sumandak yang lawa, tapi berpigang pigangan tgn sama yg beliau dan hudu... Shocked
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 10:06 pm

apa yg tuan pukutarap serita ialah perempuan suka tu lalaki ensem tp keluarga yg manantang. jd nampak di sini tu parampuan pilih kehinsoman .. kerjaya dan duit perkara no.2 .. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Oct 03, 2010 10:35 pm

butul..... tp tingu itu parampuan saturang, samua kerualga inda satuju juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Oct 04, 2010 12:44 am

Jadi maksud dia sini....itu wanita sebenarnya suka dengan kehamsoman itu lalaki la kan gaman....yang suka itu harta benda dan duit ialah kerualga dia...bukan begitu ka... Very Happy

Tapi....mungkin wanita itu suda buat pertimbangan bah,bisuk-bisuk mangkali dia sponser suami dia baradsal balik....kasi jadi sigu kali.....masam dia dapat dua-dua juga suma makan masa sikit la.... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Oct 04, 2010 6:48 am

saya masih tunggu ulasan kosumandakan baini...Very Happy

saya parcaya sakapan si paragasu. ada kemungkinan juga tu lalaki akan berusaha utk dapat kerja tatap.
Sebagai org tua..saya pun inda barapa setuju anak saya kawin sama lalaki yg indada pendirian. Saya menganggap lalaki yg inda tatap karaja sebagai lalaki yg indada pendirian. Kalau konsisten putung gata kabun sendiri..buli dikira ada pendirian juga... Wink Tapi kalau karaja sama touki ..lapas tu salalu tukar2 majikan...itu indada pendirian punya urang..
Back to top Go down
jambuair
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 43
Registration date : 2010-09-28

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Oct 04, 2010 4:05 pm

Yorut_orut wrote:


Tentu sekali seorang wanita berkehendakkan lelaki yg …
1. Hensem
2. Tagap
3. Bertenaga
4. Berkerjaya bagus
5. Ekonomi mantap / pandai simpan duit
6. Penyayang
7. Penyabar
8. Alim
9. Ada sense of humor
10. Background, dari family dari bagus (bukan kaya tapi bahagia)

Namun begitu, setiap orang ada kelemahan masing-masing. Misalnya dia ensem tapi kurang bertenaga, dia berkerjaya bagus tapi tapak tangan bocor, dia alim tapi sentiasa serius…
Jadi jika anda (para wanita) terpaksa memilih hanya 5 daripada 10 senarai di atas, mana satu keutamaan anda?...

Para lelaki boleh buat komen terhadap komen para wanita … Very Happy

klu sia pnya pilihan..
1. ada sense of humor
2. penyabar
3. penyayang
4. family yg bagus (x kaya tp bahagia)
5. inda payah hensem btul..yg penting ok dmata sia hehe..

alamak mcm ada lg sia mo kasi list tp tn orut bilang pilih 5 sj Razz
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Oct 04, 2010 4:34 pm

masam sia ada samua siri2 yg si jambuair sakap..... Cool
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Oct 04, 2010 7:47 pm

jamburair: penyayang dan penyabar buli kombain bah..jd buli kasi list satu lg.. Very Happy

Kalau si jambuair kasi list umur bawah 30 thn ..abis lah kau tuan pukutarap..kompom aplikisen ditulak..hahahaha....
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Tue Oct 05, 2010 5:37 am

Ini baru la butul-butul tuan Orut.....tapi sya persaya c gaman PT baru 29 taun bah..... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Tue Oct 05, 2010 6:41 am

umur 29 thn, 11 bulan, 29 hari, 23 jam ...masih buli diterima aplikisin... Laughing Laughing

Masam mana jambuair? hahaha...
bha..saya benarkan kosumandakan kasi list lingkungan umur lah.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Tue Oct 05, 2010 4:54 pm

Yorut_orut wrote:
jamburair: penyayang dan penyabar buli kombain bah..jd buli kasi list satu lg.. Very Happy

Kalau si jambuair kasi list umur bawah 30 thn ..abis lah kau tuan pukutarap..kompom aplikisen ditulak..hahahaha....
paragasu wrote:
Ini baru la butul-butul tuan Orut.....tapi sya persaya c gaman PT baru 29 taun bah..... Laughing
nah tingu, si gaman jugalah yg butul2 mamahami jiwa raga sia..... Laughing
Yorut_orut wrote:
umur 29 thn, 11 bulan, 29 hari, 23 jam ...masih buli diterima aplikisin... Laughing Laughing

Masam mana jambuair? hahaha...
bha..saya benarkan kosumandakan kasi list lingkungan umur lah.. Very Happy
samua siri yg si jambuair sakap sia ada...... Cool
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Tue Oct 05, 2010 7:54 pm

ciri2 yg jambuair belum sakap pun saya ada.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Wed Oct 06, 2010 6:03 pm

aduinaaaa..... masam ada saingan ni..... Mad
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Wed Oct 06, 2010 6:09 pm

jgn ko risau pukutarap...yg dia inda sebut itu ertinya dia inda mau, sedangkan ada sama saya.. Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Wed Oct 06, 2010 6:15 pm

hihihihiiii parasan sj kita tuan orut..... padahal apa siri2 yg dia sakap tu dia marujuk apa yg ada pd bf dia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Wed Oct 06, 2010 6:28 pm

ini untuk gurau2 sj bah... mana tau dia sebenarnya mama budak sudah kaa.. mana tau kan?.. Very Happy
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Fri Oct 08, 2010 2:06 am

Kamu momilogot-logot ah tuan..... Laughing

Sya persaya dia masi sumandak lagi bah....kamurang nda tesium bau ka.... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Fri Oct 08, 2010 6:56 am

ui..mau tarali kumpas suda... Very Happy
saya tunggu sanarai yg satu lagi ciri2 lalaki idaman yg si jambuair mau tambah bah...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Fri Oct 08, 2010 1:28 pm

paragasu wrote:
Kamu momilogot-logot ah tuan..... Laughing

Sya persaya dia masi sumandak lagi bah....kamurang nda tesium bau ka.... Laughing
masam sia parna dingar sakapan begini...... si gaman pula ni...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Oct 09, 2010 2:47 am

Dimana tuan gaman....... Very Happy
Back to top Go down
maxz
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Location : Kota Keriangan
Humor : Sence.
Registration date : 2010-10-01

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Oct 09, 2010 4:20 am

gambar monyet avatar dia paling menang haha..

Back to top Go down
http://www.facebook.com/pages/I-Love-Sabah/188415809979?ref=sear
Sponsored content




PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Today at 5:49 pm

Back to top Go down
 
Yang Hensem atau Berada?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: