To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Yang Hensem atau Berada?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Fri Nov 05, 2010 9:17 pm

Yorut_orut wrote:


Tentu sekali seorang wanita berkehendakkan lelaki yg …
1. Hensem
2. Tagap
3. Bertenaga
4. Berkerjaya bagus
5. Ekonomi mantap / pandai simpan duit
6. Penyayang
7. Penyabar

8. Alim
9. Ada sense of humor
10. Background, dari family dari bagus (bukan kaya tapi bahagia)

Namun begitu, setiap orang ada kelemahan masing-masing. Misalnya dia ensem tapi kurang bertenaga, dia berkerjaya bagus tapi tapak tangan bocor, dia alim tapi sentiasa serius…
Jadi jika anda (para wanita) terpaksa memilih hanya 5 daripada 10 senarai di atas, mana satu keutamaan anda?...

Para lelaki boleh buat komen terhadap komen para wanita … Very Happy


yang sa kasi mirah tu sia pilih....hehehe

1.bertenaga - mesti...takkan sa mo yg lidut..lambat berfikir lagi @ buduh ( oppsss sowy )
2.ekonomi mantap/pandai simpan duit - mesti...pasal sa ni boros...banyak duit pun cepat abis kalau inda pandai simpan
3.penyayang - wajib...lebi2 lagi kalau dia jenis hurmat org tua..itu antara point besar tu..org penyayang ni, dia jaga butul2 apa2 yg dia ada...
4.bekerjaya bagus - patut..kalau sa pilih yg tida tentu2 dia pnya kerja...susah blakang hari.
5.penyabar - mesti...kalau sa pilih yg panas baran, inda sabar, cepat panik...susah..mo jadi ketua family mesti ada tahap kesabaran yg tinggi...

yang lain2 tu bonus sahaja...kalau tanya sa pasal alim..kita tidak bule ukur kealiman seseorang berdasarkan mata kasar saja...itu mo tenguk dengan mata hati dan lain2 yg sewaktu dengannya...
hensem? apa yang sa bule dapat dengan hensem? menyusahkan adalah...org hensem ni banyak peminat...kalau jadi bini gia hari2 sakit hati..ppuan skarang suka kacau laki org...kamu baca dlm berita hiburan...mcm2 ada.
sense of humor? mmmmmm....pandai terbentuk sendiri kalau suda ber'geng' sma yg mulau ulau mcm sa...
background dari family yg bagus?....bukan semua org perfect kan....kalau dia dari family yg tidak bahagia...tidak semestinya dia tidak bule bina keluarga bahagia...semua org inginkan kebahagiaan jadi mesti masing2 cuba utk bina kebahagiaan.



just my 2 cents ..heeeeeeeeeeee.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Nov 06, 2010 7:29 am

ui..mantap butul hujah miss monkey. saya sukung banget..
Mana suda si pukutarap ni.. mau tau juga apa ulasan dia sama ulasan si monkey.. Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Nov 06, 2010 1:22 pm

kalau ppuan cantik dpt lelaki huduh orang kumin....ppuan huduh dptlelaki hensem pun orang kumin......pa bule buat...durang suda cuba memilih bah tu, kalau bule kasi ngam dengan 'standard' durang tapi dpt juduh yg begitu....kalau dpt yg kaya itu satu bonus....sa suka dengar lagu si jimmy palikat yg top tu.....aiso nu nu dia bilang.....nahhh..amacam? mcm juga kamurang lelaki bah.....kamu memang mau yg cantik punya sumandak, di masa yg sama mau juga yg baik2 kan?.....pa guna cantik kalau bikin susah kan? kalau kamu pok yg kaya, nda kah mataaaiiiiiiiiiiiii mo sedia berian & belanja dapur yg besar?......paksa ukur baju badan sendiri.....ppuan lain cerita, bukan durang yg keluar blanja...durang yg mo kena blanja....jadi durang bule buat pilihan.....lelaki pula kena pilih ikut kemampuan.....ada saturang kawan sa smpai mo 3 thn tangguh tarikh mo brkawin pasal duit inda ckup.....tu ppuan grduan oversea...nah, kluarga letak harga ikut standard kelulusan....rm25 ribu abis utk satu malam...tu ada lagi yg kecil2an belum terkira...tapi puas hati la..kalau kawin mcm artis...hehehehe ( jangan perkawinan mcm artis sdah la)......
tidak kira yg ppuan pilih cina kah, orang putih kah, org india kah, tempatan kah.....ada sebab la dia pilih....( itu pun kalau jodoh dia pnjang.....) pasal ada kawan anty sa kawin cina semanjung....nda lama cerai....kawin cina sabah.....cina smnanjung jaat dia bilang, kuat pukul....nahhhhh...apa cerita?

Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Nov 06, 2010 4:19 pm

Hensem / santik - Kalau lalaki hensem mimang inda susa juga dapat sumandak santik. sumandak santik pun begitu juga..mau pilih yg sapadan.. pasal dikira ok gia kan. Lain pula gia kalau lalaki inda ensem tapi mau pilih sumandak santik. begitu juga sabaliknya.
Kaya/berada - Hanya segelintir org yg butul2 mengutamakan harta banda berbanding sinta. w/bagaimanapun org papa kedana mimang indada yg mau terutama lalaki. kalau sumandak yg papa kedana inda jadi hal..tanakwagu mau juga.
Bertenaga - Ini mimang wajib. bertenaga bukan bererti talampau kuat dan tagap. Tenga itu penting untuk bekerja dengan cergas dan untuk baka yang baik juga. Org yg kurang bertenaga, lembek kemungkinan menghasilkan baka yg lembik juga.
Berkerjaya bagus- Ini pun wajib juga. bekerjaya bagus bukan semestinya gaji basar2 tetapi kerja tetap dan buli sukup makan, pakai dan tampat tinggal. kalau kerjaya inda tatap misalnya land broker, nalayan pantai, pemburu babi utan mimang susa sikit lah.

Bha...kamurang tambah2 lagi... Very Happy
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Nov 06, 2010 10:01 pm

naaaah itu dia, pa pun sya sukung kesemua diatas...... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Nov 08, 2010 4:56 pm

aduinaaaaa...... samua yg si mangki sakap masam ngam sj sama sia...... Very Happy butul kaini atau sia sj yg parasan? Laughing

ensem? isi + kulit sj baitu, di dalam tangkurak sj...... ensem ka huduh, tangkurak sama sj...... ensem tu bonus sj, bikin sadap mata mamandang sj.....

batanaga? jan ambil yg lambik, nt samuanya lambik..... patut perempuan yg malumpat dan didukung lalaki bila nampak tikus, ini lalaki pula yg malumpat, biar sj jan sambut, biar masuk lungkang......

kaya? sari yg kaya susah sikit, tp misti mo yg beduit juga, jgn yg papa kadana, mosikin hingga manjilat jari..... susa mo beli apa2, mula2 mmg hepi kunun, tp sampai bila, takan sampai tinggal tangkurak......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Tue Nov 09, 2010 2:30 am

Masam ada judu bah kamurang ni tuan gaman.... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Tue Nov 09, 2010 10:32 am

mimang dr dulu lg sia tarasa ada judu sama dia bah gaman...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sat Nov 13, 2010 10:11 pm

ko palan-palan kasi pm dia bah tuan gaman...mana tau..... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Nov 14, 2010 6:26 am

si monkey sudah tulak aplikisin si pukutarap sejak duulu lagi bah... Laughing Laughing


Last edited by Yorut_orut on Sun Nov 14, 2010 3:59 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Sun Nov 14, 2010 3:53 pm

hamcem kurang...huhuhu...lembu pun hamcem kalo betina tiguk2..hahaha
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Mon Nov 15, 2010 6:04 am

hihihihiiiii..... si mangki tu jinak2 marpati bah...... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Yang Hensem atau Berada?   Today at 4:07 am

Back to top Go down
 
Yang Hensem atau Berada?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: