To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by nurulazzin Yesterday at 3:40 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar

Share | 
 

 Luca Lucas menghina sabah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
maxz
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Location : Kota Keriangan
Humor : Sence.
Registration date : 2010-10-01

PostSubject: Luca Lucas menghina sabah   Thu Oct 07, 2010 4:14 am

Ntah , kenapalah ada orang yg suka menghina Sabah mungkin disebabkan oleh jealous atau dengki negeri Sabah kita yang mengamalkan sikap konsep 1Malaysia.Apa2 pun hidup orang sabah .Sabah Bagus BAh !!!!! Laughing

http://www.facebook.com/pages/Kami-Benci-Luca-Lucas-Krn-Mengutuk-Negeri-Sabah/143857925651118
Back to top Go down
http://www.facebook.com/pages/I-Love-Sabah/188415809979?ref=sear
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Thu Oct 07, 2010 7:15 am

ngam baitu lucas cakap..mimang sabah ketingalan..pti sahaja kelebihan sabah. sabah mcm indada apa2 dibandingkan dgn semananjing. sepatutnya cemohan si lucas itu menyedarkan pemimpin2 sabah...yb2 & menteri2...

Cuma si lucas ini tidak beri lapurang seimbang...semua yg dia sakap hanya yg negatif2 ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Thu Oct 07, 2010 4:25 pm

dia ni pti bah yg landing & tinggal lama sini sabah, tp sdh dpt mykad..... banyak urang begitu yg sdh sia jumpa, diurang karaja sana kl, sakapan pun kunun masam samananjung sdh..... pasal tu dia tau butul ttg sabah..... tingu muka pun mmg katurunan pti.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Fri Oct 08, 2010 2:23 am

Mungkin ada keemungkinan itu tuan.... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Fri Oct 08, 2010 1:33 pm

mmg pti dia tu..... kamu tau ka ramai butul pti yg dpt mykad pigi karaja sana KL? jan kamu pikir yg diurang diam2 sj sini sabah..... sabap tulah si luca lucas ni tau butul pasal sabah..... dan kanapa dia kasi buruk butul sabah? pasal dia bukan urang sabah, dia indada kasi sayang sama sabah, indada patriutik la katakan..... tp suba kao kasi buruk2 indun atau peliping dapan dia, kompom dia timbak kao kalou ada sinapang...... sia basa sana link pesbuk dia, abis2 itu urang2 sabah menyumpah2 marah2 dia sj inda pandai lawan sakap..... lglah si luca lucas kasi kana balik......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
maxz
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Location : Kota Keriangan
Humor : Sence.
Registration date : 2010-10-01

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Sat Oct 09, 2010 4:14 am

Yorut_orut wrote:
ngam baitu lucas cakap..mimang sabah ketingalan..pti sahaja kelebihan sabah. sabah mcm indada apa2 dibandingkan dgn semananjing. sepatutnya cemohan si lucas itu menyedarkan pemimpin2 sabah...yb2 & menteri2...

Cuma si lucas ini tidak beri lapurang seimbang...semua yg dia sakap hanya yg negatif2 ...


Tapi lucas lupa bahawa, orang sabahan ada maruah dan harga diri , yg sentiasa mengamalkan 1 Malaysia Smile hahah..Dia punya mulut kalau orang bilang di sabah " mulut tiada insuran bah " hahah
Back to top Go down
http://www.facebook.com/pages/I-Love-Sabah/188415809979?ref=sear
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Sat Oct 09, 2010 10:07 am

apapun, sia masi kompiden dia tu pti ada mykad..... atau katurunan pti..... tingu muka pun tau pti.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Sun Oct 10, 2010 1:16 am

Sya nda pasti la tuan....suma dia mengaku anak jati Johor....bekerja sana jabatan tanah dan galian...kalou nda sya silap la....

Timpu ari ada juga kunun mengirimkan permuhunan kemaafan....tapi nda tau la masam mana,
nda tenteram hidup dia itu kalou terdedah kepada masyarakat luar.....

Mungkin dia juga akan bakal-bakal menjadi mangsa alam persekitaran nanti....susa la mao sakap
nanti pandai kana tangkap pula nanti.... Surprised
Back to top Go down
Patty
Prebet
Prebet
avatar

Female Number of posts : 43
Location : KK Sabah
Registration date : 2010-09-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Wed Oct 13, 2010 8:32 pm

c luca lucas ni sebenarnya insan yang kekurangan kasih sayang baini....
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Wed Oct 13, 2010 8:47 pm

Patty wrote:
c luca lucas ni sebenarnya insan yang kekurangan kasih sayang baini....
pasal dia pti baitu, bapa mama dia sana indun atau pelipin..... Laughing jd mimang dia kasunyian kakurangan kasi sayang...... suba kalou dia lari karaja pigi negeri lain, turus dia kasi buruk2 lg juhur...... dasar pti mah begitu...... Laughing Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Patty
Prebet
Prebet
avatar

Female Number of posts : 43
Location : KK Sabah
Registration date : 2010-09-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Wed Oct 13, 2010 9:01 pm

hmmmm bikin panas ni urang..kotoh!!!! berabis dia kana sumpah seranah oleh orang2 sabah...siapa suruh.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Thu Oct 14, 2010 5:56 pm

inda selisa dia tu jalan2 pasal serulu nagara sdh kanal, takut kana minta sain autugrap.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Patty
Prebet
Prebet
avatar

Female Number of posts : 43
Location : KK Sabah
Registration date : 2010-09-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Thu Oct 14, 2010 8:32 pm

terus dia pemes secara tidak langsung kan....tidak pasal2 kena suruh minta maap....
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Fri Oct 15, 2010 12:17 am

si Luca lucas ini asli Johor ba , ada budak sabah kerja sana jabatan Geosains dan galian Johor ...satu ofis sama si lukas ni , dia ni cuma gred 17 ! tahap kerani ja ..

keturunan jawa , kita tengok nama bapa saja pun tau sudah ..sehat !
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Fri Oct 15, 2010 6:10 pm

nah kan, mmg katurunan indun...... taulah urang2 indun ni...... sanggup birak & pigang taie sendiri...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Sat Oct 16, 2010 1:36 am

[quote="maxz"]Ntah , kenapalah ada orang yg suka menghina Sabah mungkin disebabkan oleh jealous atau dengki negeri Sabah kita yang mengamalkan sikap konsep 1Malaysia.Apa2 pun hidup orang sabah .Sabah Bagus BAh !!!!! Laughing

http://www.facebook.com/pages/Kami-Benci-Luca-Lucas-Krn-Mengutuk-Negeri-Sabah/143857925651118
[/qsalam sejahtera saya urang baru dlm forumni,bila saya tingu ini topik bikin maradang jugaini..kalau sia tingu diaini mcm katurunan seberangni,tida sadar diriini urang..kalau di johortu ramai ba urang asal dari seberang..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Sat Oct 16, 2010 10:40 am

mmg katurunan indun dia ni, kompom...... Laughing tingu muka pun tau......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
maxz
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Location : Kota Keriangan
Humor : Sence.
Registration date : 2010-10-01

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Tue Nov 02, 2010 2:36 pm

haha mungkin lah kali ^^
Back to top Go down
http://www.facebook.com/pages/I-Love-Sabah/188415809979?ref=sear
maxz
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Location : Kota Keriangan
Humor : Sence.
Registration date : 2010-10-01

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Tue Nov 02, 2010 2:37 pm

haha mungkin lah kali ^^
Back to top Go down
http://www.facebook.com/pages/I-Love-Sabah/188415809979?ref=sear
Budak Inanam
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 7
Age : 20
Location : Di inanam seja bah.. :D
Registration date : 2011-08-10

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Wed Aug 10, 2011 9:33 pm

dia kumaus bah 2 Bini dia inda kasih makan.... ahaha...
Back to top Go down
wellter
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 28
Age : 28
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2011-07-04

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Tue Sep 13, 2011 3:42 pm

dia cakap tia serupa bikin baitu..jangan dia lupa rata2 urg semenanjung pegi sini pasal kos hidup sini rendah..sana belanja Rm 2000 sebulan tia cukup tapi sini Rm 500 sukup owh..dia tu tiada detail lebih baitu..alah..biasalah dia tu buduh sebelah baitu..bapa dia tia pandai parking tu pasal ada sot2 sikit tu..kalau bilang sabah tia maju mimang buduh la dia..sin sabah ada tapai,montoku,lihing,sini sabah ada beras bukit,ada makanan sedap2,bangunan pun okok ba,sini parking masih free..kalau bilang pti sana lagi banyak..kira saja negro sama bangla disana ba..hahaah
Back to top Go down
http://cityiklan.blogspot.com/
wellter
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 28
Age : 28
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2011-07-04

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Tue Sep 13, 2011 3:45 pm

saya bangga pasal tinggal disini sabah..di sabah,sina,keling,dusun,murut,brunei,sampur2 na kau banyak baru buli cakap 1 malaysia..sana semenanjung,kalau melayu sama melayu,cina sama cina,india sama india,mana ada durang campur2,tgk saja ba balik2 mau gaduh pasal bangsa durang di sana..tinguk kita apa macam?kalau tamu kita campur2 menjual ba..banyak bangsa walaupun ada jua bukan warganegara....sabah barulah orang bilang 1 malaysia..pelbagai kaum..kalau iklan di tv3 1 malaysia tu tambirang saja tu..
Back to top Go down
http://cityiklan.blogspot.com/
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   Tue Sep 13, 2011 10:01 pm

hhihihiiii satuju sama kao welter..... si luca lucas mangkali ada yg dia inda 'dpt' bah sini sabah..... Very Happy pasal tu dia bising2..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Luca Lucas menghina sabah   

Back to top Go down
 
Luca Lucas menghina sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: