To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Akta Hubungan Kaum

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sun Dec 07, 2008 1:43 pm

di sabah ini tuan jeneral pukutarap,rasanya susah suda kita kasi buang ini amuno.sabab tunjang amuno siini sabah adalah ganarasi pti yang sudah bargaral bumiputera.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sun Dec 07, 2008 3:51 pm

Sbnrnya, yg menjaja sana sini soal hubungan kaum ini ialah pmimpin sndiri trutama Amu no, sb sbnrnya mereka sudah khabisan modal utk menarik smula sokongan melayu. Mereka masih rasa kuat krn, disamping masih trdapat sokongan melayu di smnajung...di tambah pula dgn org kta yg turut mnyokong Amu no stlh diberi bbrapa ketul gula2. Kta harap, tompinai kta di tenom, ranau dan keningau dn juga di pitas mydari dgn cepat prkara ini ddan sgera bingkas untuk menidakkan Amu no..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sun Dec 07, 2008 8:19 pm

jangan saja diurang sakap amu no tapi masih juga sukung amu no.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Mon Dec 08, 2008 1:09 am

Perlu disedari bahwa KDM yg di umno kan sebenarnya cuma diperalatkan utk mengukuhkan cengkaman ke atas sabah.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Thu Dec 11, 2008 11:00 pm

meck_talika wrote:
di sabah ini tuan jeneral pukutarap,rasanya susah suda kita kasi buang ini amuno.sabab tunjang amuno siini sabah adalah ganarasi pti yang sudah bargaral bumiputera.
butul metalika, sini sabah mimang susa sikit pasal itu jenerasi malayu pti sdh baranak pinak bah..... malah yg bukan malayupun mangaku malayu sdh...... hihihihihiiii lusukan..... kalou yg butul2 malayu tulin itu oklah, tp yg mangaku begitu sj pasal ada kepentingan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Wed Dec 17, 2008 1:04 am

pukutarap wrote:
meck_talika wrote:
di sabah ini tuan jeneral pukutarap,rasanya susah suda kita kasi buang ini amuno.sabab tunjang amuno siini sabah adalah ganarasi pti yang sudah bargaral bumiputera.
butul metalika, sini sabah mimang susa sikit pasal itu jenerasi malayu pti sdh baranak pinak bah..... malah yg bukan malayupun mangaku malayu sdh...... hihihihihiiii lusukan..... kalou yg butul2 malayu tulin itu oklah, tp yg mangaku begitu sj pasal ada kepentingan.....

Sanggup lupakan usul asal gara ada kapantingan...ini worang...tdk ada prinsip hidup.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Wed Dec 31, 2008 9:27 pm

pasal pansingan pulitik, pemimpin2 samananjung salalu kasi jd sabah sbg suntuh parpaduan antara kaum yg bagus..... yg lusu, sdh jadi suntuh pun mo juga kunun kasi kambang itu akta kaum sini sabah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Fri Jan 30, 2009 11:25 am

Akta hubungan kaum: c sapi apdal suda umum tdk jd suda dgubal itu akta sabab dia bilang ada cara yg lbh bagus sprt dlm bentuk motivasi dan persefahaman...baru diurg sadar kaitu arr? Kalu suda gubal itu akta dan sudah warta utk digunapakai...kes yg india mati dlm tahanan itu..mungkin lain suda soritanya...mgkn ada suda yg kana tangkap di bawah akta itu...akta hubungan kaum ini sebnarnya macam adik-beradik ISA jg ba ini. Nasib baik india kuat sikit dia punya power...ada ramai menteri, lawyer dan golongan proffesional yg lain...kalu masam kita momogun, apa jadi? Mungkin kita mati katak saja. Inilah Malaysia..siapa lemah kana tindas.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Fri Jan 30, 2009 6:59 pm

akta hubungan kaum sesuai utk di semenanjung yg selalu sj berselisih berkenaan kaum, sini sabah & sarawak, kita masih hidup aman damai.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Fri Jan 30, 2009 11:44 pm

Pemimpin sendiri ba yg kasi laga2 dorg tu sb kunun mo jd hero kaumnya...pansingan pulitik juga ba itu.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gladiator
Prebet
Prebet


Number of posts : 38
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 12:30 am

memang tu, dulu masa 'kita2' sj sini sabah, ok sj no problem, tp dgn kedatangan durang terutama umno, ada sdh perselishan berlaku.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 12:36 am

saya bulum paham sabanar-banarnya apa itu akta hubungan kaum.bingung saya tau..torutama dari aspek tujuan dan kabaikkan yang akan dimanfaat oleh samua kaum.kalau satakat satu kaum saja yang mandapat kabaikkan dan tarjaga dia punya entiti,apa guna?
Back to top Go down
gladiator
Prebet
Prebet


Number of posts : 38
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 12:40 am

kalau tdk silap saya, akta ini mungkin ada kena mengena dgn peraturan yg [erlu diikut oleh semua rakyat, kalau peraturan ini tdk diikut spt menimbulkan isu2 yg berbau perkauman, akta ini boleh diguna pakai utk menjatuhkan hukum kpd org tersebut. Bgmanpun, pd pendpt saya, niat akta ini lebih kpd menjaga kedudukan 'mereka' agar tdk digugat oleh orang2 lain.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 12:46 am

agak-agak...ada kaitan dengan menjaga ketuanan malayu bogitukah?biasalah..sosuatu yang disyorkan sabagai akta itu mositi ada udang di sabalik mi goreng.
Back to top Go down
gladiator
Prebet
Prebet


Number of posts : 38
Registration date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 12:53 am

sdh tentu ada niat yg mendtgkan lebih keuntungan/faedah/kebaikan kpd mereka. Kalau 50-50, jgn haraplah..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 4:13 am

Ini akta hubungan kaum ini sebenarnya back-up kpd ISA...kalu ISA dimansuhkan jg akhirnya krn tuntutan rakyat..ada lg satu akta yg sememangnya dicipta khas utk "mengikat" org lain.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 4:50 pm

tengok le, lambat laun kamu terime juge tu... tau le org2 kamu ni, senang nak urus...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 9:05 pm

Jan ko gtu ba prebet mojibap...sudah2lah tu...ko suda lama ba dlm krjaan...kasi org lain lah..

Mojibap..jan ko pos banyak2 arr...nanti ko naik pangkat pula..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 9:07 pm

pangkat tu aku tak main le... aku ni dah pun TPM, nak buat macam mane... yg awak tu, baru je pegawai waran 2, kahkahkah...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 9:39 pm

Itu tak leh kira ibap...itu pentadbiran negara..ini pentadbiran ILSF...hua..hua...
P/s..ada jumpa itu antu altantuya ka..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 9:44 pm

dak eh... ape pule cari aku... takde kaitan langsung... aku tak kenal die pun... bace kat newspaper je..
Back to top Go down
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 9:52 pm

takpe mojibap, sabah ni kan fix deposit kite, mudah nak atur tu...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 9:58 pm

gUMBIRA aku ari ini dpt akses turus dgn TPM (tulang pantat mu) walupun dlm porum ini ko suma prebet...prebet mojibap...hahaha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 10:03 pm

nah tengok, baru dpt berforum dgn aku dah gembire, belum berdepan, entah2 sanggup berlutut depan aku, kahkahkah... ini le org sabah.. apepun, thanks le kerane gembire..
Back to top Go down
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Sat Jan 31, 2009 10:08 pm

ok le mojibap... dan saudare rungkug, eh.. rungkud (name betul ke ni?)... dah tue2 begini, rase penatlah, nak rehat dululah ye.. senang2 esok kalau ade mase, saye join balik... maaflah ye... ok, slmat mlm... akum...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Akta Hubungan Kaum   Today at 5:52 am

Back to top Go down
 
Akta Hubungan Kaum
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Sabah - People, Cultures, Nature & Environment-
Jump to: