To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 ada apa dengan 'kulit' kuih pau?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 2:02 am

suba kita tingu2 atau kita sendiri la. bila kita pigi kadai kupi and then sambil2 minum kupi kita order kuih pau. sebulum dimakan, biasanya 'kulit' kuih pau dibuka dulu. sya tertanya2 juga kenapa ba mesti bgitu. kalu bilang kutur, sama2 juga kana masak dgn isinya. suba kalu kulit kuih pau ni kana buang sana somalia, barabut orang pigi makan tu. siapa2 buli tulung sya jwb persoalan ni? hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:46 am

ha ha entahlah tetapi saya pernah kerja part time dulu buat kuih pau... kulit kuih pau ni sebenarnya adalah putih telur yang di bilas atas pau bah...entahlah kalau ada pau yang tidak pakai putih telur..

persoalannya ada apa dengan kulit kuih pau? adei aku pun kadang2 saya makan saja tu kulit pau tu kalau lapar he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:02 pm

kalou sia, lapar ka inda, sia antam sj, inda paya buka2, serewet bah..... inda tau kanapa urang mo buka dulu, mau bersi mungkin......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:29 pm

kalau saya, memang saya tau bersih tu kulit pau tapi sudah terbiasa membuka kulit pau..macam tak payah fikir2 terus di buka.....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:50 pm

bagus serita kuih pau ini, bagaimana pun saya terpaksa pindahkannya di ruang Food & Cooking ya. harap maklum.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:51 pm

paranormal juga bah kali ni kenapa dengan kulik pau..hu hu
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:52 pm

bushido wrote:
paranormal juga bah kali ni kenapa dengan kulik pau..hu hu

Lucu kao ni kawang..hehe Very Happy
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 8:08 pm

alpha.wave wrote:
bushido wrote:
paranormal juga bah kali ni kenapa dengan kulik pau..hu hu

Lucu kao ni kawang..hehe Very Happy

ini semuanya hanyalah pansingang ha ha
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 9:21 pm

alpha.wave wrote:
bagus serita kuih pau ini, bagaimana pun saya terpaksa pindahkannya di ruang Food & Cooking ya. harap maklum.
ok bah kalou kao tuang...... indada masalah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 9:59 pm

wewin wrote:
suba kita tingu2 atau kita sendiri la. bila kita pigi kadai kupi and then sambil2 minum kupi kita order kuih pau. sebulum dimakan, biasanya 'kulit' kuih pau dibuka dulu. sya tertanya2 juga kenapa ba mesti bgitu. kalu bilang kutur, sama2 juga kana masak dgn isinya. suba kalu kulit kuih pau ni kana buang sana somalia, barabut orang pigi makan tu. siapa2 buli tulung sya jwb persoalan ni? hee...

Mungkin kulit kuih pau ini agak keras sedikit berbanding isi sebenarnya. lagi pun istilah kulit tetap kulit, isi tetap isi. ertinya perkara ini sudah kana register sana sub-conscious mind. so, walaupun sebenarnya tiada beza antara kulit dan isi kuih pau ini. minda tetap mengatakan kulit itu keras dan kulit itu bukan isi, dan sudah tentu org makan isi bukan kulit. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sun Sep 21, 2008 12:45 am

masam lujik kuga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sun Sep 21, 2008 12:47 am

masam saja kah gamang? Very Happy
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sun Sep 21, 2008 1:35 am

bah..kalau sudah lapar makan sajalah...kulit pun kulitlah...lainlah kalau kulit kuih tu daun pisang..barulah mau buka...hihihi Smile
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 12:28 am

sya yg betul pun teikut urang ja ba buka2 kulit kuih pau ni. bila tebiasa suda di om otomatik sja tu tangan buka tu kulit, wlupun pd msa yg sma bepikir2 jg, knapa jg sya misti buka ni kulit pau ni. tp wlupun sedar bgtu, itu tangan masi juga trus mengupas tu kulit pau smpi abis. hehee...

p/s dia kasi psychic ka kasi jurus tu avator terbaru kau ni alpha? mcm ada getaran pula. hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 2:33 am

wewin wrote:
sya yg betul pun teikut urang ja ba buka2 kulit kuih pau ni. bila tebiasa suda di om otomatik sja tu tangan buka tu kulit, wlupun pd msa yg sma bepikir2 jg, knapa jg sya misti buka ni kulit pau ni. tp wlupun sedar bgtu, itu tangan masi juga trus mengupas tu kulit pau smpi abis. hehee...

p/s dia kasi psychic ka kasi jurus tu avator terbaru kau ni alpha? mcm ada getaran pula. hee...

hehe wewin. jgn pandang lama2 ya. itu nasihat pakar! Very Happy
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 8:40 am

wewin wrote:
sya yg betul pun teikut urang ja ba buka2 kulit kuih pau ni. bila tebiasa suda di om otomatik sja tu tangan buka tu kulit, wlupun pd msa yg sma bepikir2 jg, knapa jg sya misti buka ni kulit pau ni. tp wlupun sedar bgtu, itu tangan masi juga trus mengupas tu kulit pau smpi abis. hehee...

p/s dia kasi psychic ka kasi jurus tu avator terbaru kau ni alpha? mcm ada getaran pula. hee...

jurus bvingkang bumi bah kali tu.... anak gempa bumi lah ceritanya...
wewin beberapa hari tak ada login sini ah.. ada banyak sibuk kah?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 12:05 pm

ya saya sibuk bah bush. ada lawatan saaana ranau kangku gia di hilo sampaping. hee...

patut la macam kadang2 saya rasa ada bagagar-gagar sikit bila sya lalu sana teluk likas. takana tu jurus si alpha kali tu. hehehee...

p/s tadi pagi saya makan kuih pau, itu tangan masi jg buka tu kulit tau. masam susa suda pula mau kasi ilang itu kebiasaan. hehe...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 6:23 pm

hihihihi..... turus kao teingat serita kita sini porum kan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 2:43 am

wewin wrote:
ya saya sibuk bah bush. ada lawatan saaana ranau kangku gia di hilo sampaping. hee...

patut la macam kadang2 saya rasa ada bagagar-gagar sikit bila sya lalu sana teluk likas. takana tu jurus si alpha kali tu. hehehee...

p/s tadi pagi saya makan kuih pau, itu tangan masi jg buka tu kulit tau. masam susa suda pula mau kasi ilang itu kebiasaan. hehe.
..


old habit die hard...heeee
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 3:11 am

ai monkey, kau pun ada jurus juga pula ni. lagi power dari jurus si alpha ka ni? inda abis2 dia punya api biru. hehee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 3:38 am

wewin wrote:
ai monkey, kau pun ada jurus juga pula ni. lagi power dari jurus si alpha ka ni? inda abis2 dia punya api biru. hehee...

Tuan alpha guna jurus ninja..sa guna jurus supersaiya...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 7:15 pm

hihihiiiiii..... inda lawan jurus sia, kana buat drpd besi, buli kasi luka pukukayu...... pukukayu pun buli badarah.....

nah op tupik sdh..... suriiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Today at 3:52 am

Back to top Go down
 
ada apa dengan 'kulit' kuih pau?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Food & Cooking-
Jump to: