To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 ada apa dengan 'kulit' kuih pau?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 2:02 am

suba kita tingu2 atau kita sendiri la. bila kita pigi kadai kupi and then sambil2 minum kupi kita order kuih pau. sebulum dimakan, biasanya 'kulit' kuih pau dibuka dulu. sya tertanya2 juga kenapa ba mesti bgitu. kalu bilang kutur, sama2 juga kana masak dgn isinya. suba kalu kulit kuih pau ni kana buang sana somalia, barabut orang pigi makan tu. siapa2 buli tulung sya jwb persoalan ni? hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:46 am

ha ha entahlah tetapi saya pernah kerja part time dulu buat kuih pau... kulit kuih pau ni sebenarnya adalah putih telur yang di bilas atas pau bah...entahlah kalau ada pau yang tidak pakai putih telur..

persoalannya ada apa dengan kulit kuih pau? adei aku pun kadang2 saya makan saja tu kulit pau tu kalau lapar he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:02 pm

kalou sia, lapar ka inda, sia antam sj, inda paya buka2, serewet bah..... inda tau kanapa urang mo buka dulu, mau bersi mungkin......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:29 pm

kalau saya, memang saya tau bersih tu kulit pau tapi sudah terbiasa membuka kulit pau..macam tak payah fikir2 terus di buka.....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:50 pm

bagus serita kuih pau ini, bagaimana pun saya terpaksa pindahkannya di ruang Food & Cooking ya. harap maklum.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:51 pm

paranormal juga bah kali ni kenapa dengan kulik pau..hu hu
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 7:52 pm

bushido wrote:
paranormal juga bah kali ni kenapa dengan kulik pau..hu hu

Lucu kao ni kawang..hehe Very Happy
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 8:08 pm

alpha.wave wrote:
bushido wrote:
paranormal juga bah kali ni kenapa dengan kulik pau..hu hu

Lucu kao ni kawang..hehe Very Happy

ini semuanya hanyalah pansingang ha ha
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 9:21 pm

alpha.wave wrote:
bagus serita kuih pau ini, bagaimana pun saya terpaksa pindahkannya di ruang Food & Cooking ya. harap maklum.
ok bah kalou kao tuang...... indada masalah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sat Sep 20, 2008 9:59 pm

wewin wrote:
suba kita tingu2 atau kita sendiri la. bila kita pigi kadai kupi and then sambil2 minum kupi kita order kuih pau. sebulum dimakan, biasanya 'kulit' kuih pau dibuka dulu. sya tertanya2 juga kenapa ba mesti bgitu. kalu bilang kutur, sama2 juga kana masak dgn isinya. suba kalu kulit kuih pau ni kana buang sana somalia, barabut orang pigi makan tu. siapa2 buli tulung sya jwb persoalan ni? hee...

Mungkin kulit kuih pau ini agak keras sedikit berbanding isi sebenarnya. lagi pun istilah kulit tetap kulit, isi tetap isi. ertinya perkara ini sudah kana register sana sub-conscious mind. so, walaupun sebenarnya tiada beza antara kulit dan isi kuih pau ini. minda tetap mengatakan kulit itu keras dan kulit itu bukan isi, dan sudah tentu org makan isi bukan kulit. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sun Sep 21, 2008 12:45 am

masam lujik kuga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sun Sep 21, 2008 12:47 am

masam saja kah gamang? Very Happy
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Sun Sep 21, 2008 1:35 am

bah..kalau sudah lapar makan sajalah...kulit pun kulitlah...lainlah kalau kulit kuih tu daun pisang..barulah mau buka...hihihi Smile
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 12:28 am

sya yg betul pun teikut urang ja ba buka2 kulit kuih pau ni. bila tebiasa suda di om otomatik sja tu tangan buka tu kulit, wlupun pd msa yg sma bepikir2 jg, knapa jg sya misti buka ni kulit pau ni. tp wlupun sedar bgtu, itu tangan masi juga trus mengupas tu kulit pau smpi abis. hehee...

p/s dia kasi psychic ka kasi jurus tu avator terbaru kau ni alpha? mcm ada getaran pula. hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 2:33 am

wewin wrote:
sya yg betul pun teikut urang ja ba buka2 kulit kuih pau ni. bila tebiasa suda di om otomatik sja tu tangan buka tu kulit, wlupun pd msa yg sma bepikir2 jg, knapa jg sya misti buka ni kulit pau ni. tp wlupun sedar bgtu, itu tangan masi juga trus mengupas tu kulit pau smpi abis. hehee...

p/s dia kasi psychic ka kasi jurus tu avator terbaru kau ni alpha? mcm ada getaran pula. hee...

hehe wewin. jgn pandang lama2 ya. itu nasihat pakar! Very Happy
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 8:40 am

wewin wrote:
sya yg betul pun teikut urang ja ba buka2 kulit kuih pau ni. bila tebiasa suda di om otomatik sja tu tangan buka tu kulit, wlupun pd msa yg sma bepikir2 jg, knapa jg sya misti buka ni kulit pau ni. tp wlupun sedar bgtu, itu tangan masi juga trus mengupas tu kulit pau smpi abis. hehee...

p/s dia kasi psychic ka kasi jurus tu avator terbaru kau ni alpha? mcm ada getaran pula. hee...

jurus bvingkang bumi bah kali tu.... anak gempa bumi lah ceritanya...
wewin beberapa hari tak ada login sini ah.. ada banyak sibuk kah?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 12:05 pm

ya saya sibuk bah bush. ada lawatan saaana ranau kangku gia di hilo sampaping. hee...

patut la macam kadang2 saya rasa ada bagagar-gagar sikit bila sya lalu sana teluk likas. takana tu jurus si alpha kali tu. hehehee...

p/s tadi pagi saya makan kuih pau, itu tangan masi jg buka tu kulit tau. masam susa suda pula mau kasi ilang itu kebiasaan. hehe...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Tue Sep 23, 2008 6:23 pm

hihihihi..... turus kao teingat serita kita sini porum kan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 2:43 am

wewin wrote:
ya saya sibuk bah bush. ada lawatan saaana ranau kangku gia di hilo sampaping. hee...

patut la macam kadang2 saya rasa ada bagagar-gagar sikit bila sya lalu sana teluk likas. takana tu jurus si alpha kali tu. hehehee...

p/s tadi pagi saya makan kuih pau, itu tangan masi jg buka tu kulit tau. masam susa suda pula mau kasi ilang itu kebiasaan. hehe.
..


old habit die hard...heeee
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 3:11 am

ai monkey, kau pun ada jurus juga pula ni. lagi power dari jurus si alpha ka ni? inda abis2 dia punya api biru. hehee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 3:38 am

wewin wrote:
ai monkey, kau pun ada jurus juga pula ni. lagi power dari jurus si alpha ka ni? inda abis2 dia punya api biru. hehee...

Tuan alpha guna jurus ninja..sa guna jurus supersaiya...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   Wed Sep 24, 2008 7:15 pm

hihihiiiiii..... inda lawan jurus sia, kana buat drpd besi, buli kasi luka pukukayu...... pukukayu pun buli badarah.....

nah op tupik sdh..... suriiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: ada apa dengan 'kulit' kuih pau?   

Back to top Go down
 
ada apa dengan 'kulit' kuih pau?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Food & Cooking-
Jump to: