To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Hospital lotong

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Hospital lotong   Sat Oct 30, 2010 2:38 pm

pukutarap. wrote:
hihihihiiii masam ada urang tarasa ooh..... Very Happy
tp kan, palawat ruma sakit ialah urang2 sakit bah, pasal tu urang2 huspital buli tulung ka nda buli, perlu layan bagus2 juga samua tu pasakit...... sakapan, parangai, layanan, sanyuman, samua misti kana bagus..... urang sakit bah, mo buat masamana...... mana2 stap yg inda dpt malayan bagus2, sari karaja lain yg dia buli main kasar2..... pulis panjara ka...... Laughing

sya punya pandangan pula, ini KKM ada peningkatan sudah dari segi layanan dan kemesraan trhadap pesakit. mimang yg tahun 90-an, tahun2 sbelum tu dan awal2 tahun 2000 buli dikatakan hampir 100% staff hospital terutama yg d bahagian2 mengatur pesakit tu yg buli tahan juga dia punya tembirang. tapi smakin lama, smakin kurang sudah tu sikap2 begitu, kalo adapun tinggal yg tua2 bangkak saja lagi yg masih mengekalkan sikap mcm tu. tingu saja, kalo kita pigi hospital skrg, kalo staff yg ibu2 sudah yg layan kita tu, hmmmmmmmm.... kompom tmbah sakit lagi kita. cuba kalo yg muda2 kbanyakan dorg layan pesakit mcm ging pula. kan bagus kalo mcm tu. kadang2 sakit tu pun didorong oleh emosi juga ba.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hospital lotong   Sat Oct 30, 2010 6:32 pm

lama suda sia inda pigi uspital..Very Happy tp saya parcaya sakapan si laa.. Mungkin org dulu2 pikir kalau suda jadi noss glammer sudah bah.. buli tombirang2 sudah. zaman sekarang noss muda2 sudah tau pangkat noss diurang bukan apa2pun, cuma kuli saja.. tinggi sikit dari amah uspital lah..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Hospital lotong   Sat Oct 30, 2010 9:03 pm

sikarang ada paningkatan sdhlah pasal yg sdh tua2 tu ada yg sdh pinsin..... yg tinggal, sadar diri sdh pasal urang2 baru parajalan tinggi2 sdh..... lgpun, sikarang inda buli main2, sikit2 kumplin, sikit2 masuk newspaper, sikit2 biru aduan...... nasip baik kana si superman, yg sibuk tarabang sj indada masa mengumplin...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Hospital lotong   Mon Nov 01, 2010 11:01 pm

padat butul bah sakapan ko ini tuan....masam itu la bah kita harap...butul sakap c mem Laa itu....kalou yang sakit pun kalou kana layan bagus-bagus pandai teubat juga sikit.... Very Happy
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Hospital lotong   Mon Nov 01, 2010 11:07 pm

di hospital patut layan bagus2 sb yg dtg bukan enjoy2 mcm pg supermarket... dorang dtg kerana sakit, kalau sihat pasti tdk dtg... so kena layan dgn baik... layanan yg baik sdh boleh 'menurunkan' kesakitan...
Back to top Go down
Eddy putung gata
Prebet
Prebet


Number of posts : 1
Registration date : 2012-11-20

PostSubject: Re: Hospital lotong   Tue Nov 20, 2012 10:52 am

.saya merujuk kepada ini serita si Supir Man.. pasal perkhidmatan 'kecemasan' pada waktu malam.. , saya ada pengalaman pigi kecemasan waktu malam tapi di Daeah Lain la..,saya pernah pigi hospital ranau ( bahagian kecemsan ) jam 12.30 tengahmalam.. gara gara demam ( pebeluh tapi masih kesejukan..) , saya terus di ambil sampel darah malam itu juga, kemudian dia kasi saya pulang bersama ubat 'paracitemol' kaitu..kemudian dia pesan nanti saya kana telepon pasal keputusan ujian darah..:-)
.. sekurang kurangnya biarpun makmal tutup pada waktu malam..tapi dia berusaha juga ambil darah saya la.. manatau suspek malaria dia bilang ba..
..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Hospital lotong   Wed Nov 21, 2012 2:35 pm

begitulah kalou mo karaja butul2...... paling kurangpun bikin sanang ati juga sama tu pasakit.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Hospital lotong   

Back to top Go down
 
Hospital lotong
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Kota Marudu-
Jump to: