To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 total loss

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Sat Nov 27, 2010 6:26 pm

aina..laa kalau begitu sampai taun dapan pun bulum ada kerita diurang laitu..tinggal kansil pinjam sja lah..hmm.. Kadang2 biokrasi ini insuran pun melebih-lebih..padahal kalau kita yg lambat sikit bayar lalu xcident tatap inda kana cover punya..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Sun Nov 28, 2010 9:59 am

insuran punya mainan tu..... kalou buli diurang ambil duit kita dan inda mo batanggungjawap apa2 bila eksiden, mangkali diurang buat begitu juga..... nasip baik inda buli begitu..... jd sara diurang ialah kasi main2......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: total loss   Sun Nov 28, 2010 8:25 pm

Yorut_orut wrote:
aina..laa kalau begitu sampai taun dapan pun bulum ada kerita diurang laitu..tinggal kansil pinjam sja lah..hmm.. Kadang2 biokrasi ini insuran pun melebih-lebih..padahal kalau kita yg lambat sikit bayar lalu xcident tatap inda kana cover punya..

hehe... kelmarin baru limpas tu angkol sya. siap sudah pula ba aman, sya dengar baru2 jugalah. baru minggu ini, hehe... nasib o...

alalaaa... aman, kompom tahun depanpun belum siap itu. harap2 tdk mcm angkol sya punya, smpai stengah tahun.
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Sun Nov 28, 2010 10:19 pm

tdk mustahil tu beberapa bulan... ada sj tu ulasan dorang...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Mon Nov 29, 2010 6:26 am

pihak bengkel dan insuran sama-sama lambat baitu. Pertama insuran lambat kasi kompom.. lepas tu pihak bengkel pula yg inda cepat buat kerja. biasa laba pengusaha bengkel tamak ..diurang terima saja kereta2 yg mau dibikin selagi buli muat di tapak bengkel diurang..kemudian diurang bikin sana sikit, sini sikit lumpat2 bah..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Mon Nov 29, 2010 9:00 pm

di pihak insuron, lg lama duit kana tahan, lg diurang dpt untung, pasal tu mo kasi lambat2..... bingkil pula, diurang inda paya kalangkabut pasal tatap sdh dpt duit..... takan kao tarik tu kerita pigi lain tampat, kannn.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Nov 30, 2010 7:44 am

itu laitu.. kalau kerita sudah antar sama bengkel itu, dgn bengkel itulah insuran berurusan..mana buli sanang2 kasi pindah di bengkel lain..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Nov 30, 2010 7:42 pm

silap2 mau sampai 6 bulan tu... mesti balik2 pg tanya...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 02, 2010 8:46 pm

ya, agak2 kaamatan tahun depanlah baru siap tu aman, hehe. perlu juga selalu p tingu2lah, tapi tdk payah kasih cepat2 nanti dorg kalangkabut. kalo dorgkalangkabut nahhh... jadilah mcm yg c gaman cakap, kena tampal2 guna gam plastik atau newspaper, kemudian simin. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 03, 2010 9:11 am

set atilah tuan orut 6 bulan dr sikarang..... bgtau anak salalu2lah pigi bakanalan sana woksop tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 03, 2010 2:53 pm

adik saya kasi tau saya itu kerita kana langgar tayar balakang sabalah kiri tapi sampai pintu penumpang sabalah kanan pun inda buli buka.. mimang bingkuk tu badan kerita...tau2 sajalah mcm tin sardin saja. Kalau ikut saya punya ati..kalau saya punya kerita mimang saya inda mau sudah itu. kalau kerita umur 15 taun indapa juga, ini baru 5 bulan... bagus daa kalau insuran istihar total loss..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Sun Dec 05, 2010 1:41 am

mangkali buli pigi tuntut ganti rugi tu sama perudua..... bilang kerita buatan diurang lisak masam sadin sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Dec 07, 2010 7:21 am

andu bah kasian anak si orut..dia pikir kerita itu buli siap menjelang hujung taun ini, buli pakai pulang sandakag dia bilang...dia inda tau langsung pasal biokrasi insuran dan kerenah bengkel. apa lagi ini bukan mcm overhaul engin yg buli siap dlm satu dua hari..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Wed Dec 08, 2010 5:31 pm

aduinaaaa..... kasian...... sabar sjlah bilan tuan orut, kalou ada rejeki bagus ambil lain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 6:52 am

masalahnya tuan pukutarap..mau kana tunggu juga bah apa serita pihak insuran..kalau dia bilang kira total loss, sanang serita...tapi kalau dia bilang buli bikin..aduina dilemma juga pasal:-
1. kalau sudah dibikin dan terus pakai sendiri..inda sadap hati juga bah pasal kerita baru 5 bulan tapi cacat sudah (walaupun inda nampak kecacatan dia).
2. kalau kasi balik sama car dealer utk dijual balik..sudah tantu nilainya sudah turun serendah-rendahnya..(kasi untung car dealer sj pasal diurang buli jual balik dgn harga yg tinggi)... Akhirnya serita pasal untung rugi juga baini.. Very Happy
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 9:16 am

kena hati2 juga sb insurans ni yg penting durang tdk rugi... kalau kita yg rugi durang tdk kisah.. yg penting durang untung.. ada kes di mana kereta total loss begitu sj tiada insurans apa2... tdk dikeluarkan...

saya pernah nampak kereta proton iswara aerobik di sandakan kena tulis MNI Penipu.. dia cat sj badan tu kereta besar2... pasang kain rentang lg di satu jambatan di bandar indah tulis besar2 MNI Penipu, ada beli tapi tdk bayar... kalau nampak tu kereta di mana2, semua 1 family ada ikat kain putih di kepala bilang MNI Penipu... pakai tsirt putih juga ada tulisan.. selalu saya nampak dulu...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 4:15 pm

mana buli istihar total loss kalau insuran inda bayar?.. saya ada sepupu yg double cab dia xcident di paitan..insuran istihar total loss kemudian di tukar dgn kerita lain tp mcm turun saham suda bah..pasal tukar sama hilux pickup sj.. Neutral
Back to top Go down
kuntau
Prebet
Prebet


Number of posts : 89
Registration date : 2010-08-13

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 6:27 pm

haha... sabar sjlah... tunggu siap...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 8:35 pm

hihihihiiii..... butul..... si tuan orut kana sabarlah..... inda lama tu, satahun sj..... ujung 2011 ada sdh..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 10, 2010 6:47 am

hihihi...bukan sia punya bah..kena tempias saja pasal ada kuniksen sama sia kan... Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 10, 2010 12:24 pm

masalah beginilah bikin tension betul... mau cepat pun tdk boleh, mau dibiarkan pula juga tdk boleh...
Back to top Go down
Guntolou
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Age : 31
Location : pisuk-pisuk
Humor : wtf lol omg
Registration date : 2010-12-28

PostSubject: Re: total loss   Tue Dec 28, 2010 1:49 pm

apakah itu gontulak? sia ingat nama kou gombulak tadi.... hahahaha!
Back to top Go down
http://ngiley.com
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Dec 28, 2010 4:59 pm

apa kbr sdh kereta si orut tu?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 30, 2010 12:43 am

siap sudah bah..nasip baik kana worksop yg sapat bikin...tp ntah lah camana jalannya tu ssteady ka tida..badan santik juga lah..tingu gmbar sj bha.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 30, 2010 3:47 pm

aduinaaaa..... sikijap sj tu tuan orut......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: total loss   Today at 9:31 pm

Back to top Go down
 
total loss
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: