To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 total loss

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Sat Nov 27, 2010 6:26 pm

aina..laa kalau begitu sampai taun dapan pun bulum ada kerita diurang laitu..tinggal kansil pinjam sja lah..hmm.. Kadang2 biokrasi ini insuran pun melebih-lebih..padahal kalau kita yg lambat sikit bayar lalu xcident tatap inda kana cover punya..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Sun Nov 28, 2010 9:59 am

insuran punya mainan tu..... kalou buli diurang ambil duit kita dan inda mo batanggungjawap apa2 bila eksiden, mangkali diurang buat begitu juga..... nasip baik inda buli begitu..... jd sara diurang ialah kasi main2......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: total loss   Sun Nov 28, 2010 8:25 pm

Yorut_orut wrote:
aina..laa kalau begitu sampai taun dapan pun bulum ada kerita diurang laitu..tinggal kansil pinjam sja lah..hmm.. Kadang2 biokrasi ini insuran pun melebih-lebih..padahal kalau kita yg lambat sikit bayar lalu xcident tatap inda kana cover punya..

hehe... kelmarin baru limpas tu angkol sya. siap sudah pula ba aman, sya dengar baru2 jugalah. baru minggu ini, hehe... nasib o...

alalaaa... aman, kompom tahun depanpun belum siap itu. harap2 tdk mcm angkol sya punya, smpai stengah tahun.
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Sun Nov 28, 2010 10:19 pm

tdk mustahil tu beberapa bulan... ada sj tu ulasan dorang...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Mon Nov 29, 2010 6:26 am

pihak bengkel dan insuran sama-sama lambat baitu. Pertama insuran lambat kasi kompom.. lepas tu pihak bengkel pula yg inda cepat buat kerja. biasa laba pengusaha bengkel tamak ..diurang terima saja kereta2 yg mau dibikin selagi buli muat di tapak bengkel diurang..kemudian diurang bikin sana sikit, sini sikit lumpat2 bah..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Mon Nov 29, 2010 9:00 pm

di pihak insuron, lg lama duit kana tahan, lg diurang dpt untung, pasal tu mo kasi lambat2..... bingkil pula, diurang inda paya kalangkabut pasal tatap sdh dpt duit..... takan kao tarik tu kerita pigi lain tampat, kannn.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Nov 30, 2010 7:44 am

itu laitu.. kalau kerita sudah antar sama bengkel itu, dgn bengkel itulah insuran berurusan..mana buli sanang2 kasi pindah di bengkel lain..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Nov 30, 2010 7:42 pm

silap2 mau sampai 6 bulan tu... mesti balik2 pg tanya...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 02, 2010 8:46 pm

ya, agak2 kaamatan tahun depanlah baru siap tu aman, hehe. perlu juga selalu p tingu2lah, tapi tdk payah kasih cepat2 nanti dorg kalangkabut. kalo dorgkalangkabut nahhh... jadilah mcm yg c gaman cakap, kena tampal2 guna gam plastik atau newspaper, kemudian simin. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 03, 2010 9:11 am

set atilah tuan orut 6 bulan dr sikarang..... bgtau anak salalu2lah pigi bakanalan sana woksop tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 03, 2010 2:53 pm

adik saya kasi tau saya itu kerita kana langgar tayar balakang sabalah kiri tapi sampai pintu penumpang sabalah kanan pun inda buli buka.. mimang bingkuk tu badan kerita...tau2 sajalah mcm tin sardin saja. Kalau ikut saya punya ati..kalau saya punya kerita mimang saya inda mau sudah itu. kalau kerita umur 15 taun indapa juga, ini baru 5 bulan... bagus daa kalau insuran istihar total loss..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Sun Dec 05, 2010 1:41 am

mangkali buli pigi tuntut ganti rugi tu sama perudua..... bilang kerita buatan diurang lisak masam sadin sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Dec 07, 2010 7:21 am

andu bah kasian anak si orut..dia pikir kerita itu buli siap menjelang hujung taun ini, buli pakai pulang sandakag dia bilang...dia inda tau langsung pasal biokrasi insuran dan kerenah bengkel. apa lagi ini bukan mcm overhaul engin yg buli siap dlm satu dua hari..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Wed Dec 08, 2010 5:31 pm

aduinaaaa..... kasian...... sabar sjlah bilan tuan orut, kalou ada rejeki bagus ambil lain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 6:52 am

masalahnya tuan pukutarap..mau kana tunggu juga bah apa serita pihak insuran..kalau dia bilang kira total loss, sanang serita...tapi kalau dia bilang buli bikin..aduina dilemma juga pasal:-
1. kalau sudah dibikin dan terus pakai sendiri..inda sadap hati juga bah pasal kerita baru 5 bulan tapi cacat sudah (walaupun inda nampak kecacatan dia).
2. kalau kasi balik sama car dealer utk dijual balik..sudah tantu nilainya sudah turun serendah-rendahnya..(kasi untung car dealer sj pasal diurang buli jual balik dgn harga yg tinggi)... Akhirnya serita pasal untung rugi juga baini.. Very Happy
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 9:16 am

kena hati2 juga sb insurans ni yg penting durang tdk rugi... kalau kita yg rugi durang tdk kisah.. yg penting durang untung.. ada kes di mana kereta total loss begitu sj tiada insurans apa2... tdk dikeluarkan...

saya pernah nampak kereta proton iswara aerobik di sandakan kena tulis MNI Penipu.. dia cat sj badan tu kereta besar2... pasang kain rentang lg di satu jambatan di bandar indah tulis besar2 MNI Penipu, ada beli tapi tdk bayar... kalau nampak tu kereta di mana2, semua 1 family ada ikat kain putih di kepala bilang MNI Penipu... pakai tsirt putih juga ada tulisan.. selalu saya nampak dulu...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 4:15 pm

mana buli istihar total loss kalau insuran inda bayar?.. saya ada sepupu yg double cab dia xcident di paitan..insuran istihar total loss kemudian di tukar dgn kerita lain tp mcm turun saham suda bah..pasal tukar sama hilux pickup sj.. Neutral
Back to top Go down
kuntau
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 89
Registration date : 2010-08-13

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 6:27 pm

haha... sabar sjlah... tunggu siap...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 09, 2010 8:35 pm

hihihihiiii..... butul..... si tuan orut kana sabarlah..... inda lama tu, satahun sj..... ujung 2011 ada sdh..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 10, 2010 6:47 am

hihihi...bukan sia punya bah..kena tempias saja pasal ada kuniksen sama sia kan... Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: total loss   Fri Dec 10, 2010 12:24 pm

masalah beginilah bikin tension betul... mau cepat pun tdk boleh, mau dibiarkan pula juga tdk boleh...
Back to top Go down
Guntolou
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Age : 32
Location : pisuk-pisuk
Humor : wtf lol omg
Registration date : 2010-12-28

PostSubject: Re: total loss   Tue Dec 28, 2010 1:49 pm

apakah itu gontulak? sia ingat nama kou gombulak tadi.... hahahaha!
Back to top Go down
http://ngiley.com
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: total loss   Tue Dec 28, 2010 4:59 pm

apa kbr sdh kereta si orut tu?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 30, 2010 12:43 am

siap sudah bah..nasip baik kana worksop yg sapat bikin...tp ntah lah camana jalannya tu ssteady ka tida..badan santik juga lah..tingu gmbar sj bha.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: total loss   Thu Dec 30, 2010 3:47 pm

aduinaaaa..... sikijap sj tu tuan orut......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: total loss   

Back to top Go down
 
total loss
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: