To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Akjan sultan sulu?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
*SuRuN*
Koperal
Koperal


Number of posts : 269
Location : hehe...sini guas gata
Humor : bulih bah klu kauuuu....
Registration date : 2010-12-30

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 11:36 am

pukutarap. wrote:
kamu ada basa ka si akjan dj sultan sulu? ditabalkan sini sabah lg tu sana likas..... dia ahli amuno, ada karakyatan malasia..... dulu parna kana tangkap isa pasal prujik ic...... satakat ini samua amuno diam2..... Very Happy



ITU LAMBANG DI KERUSI DIA ITU YANG MAHAL ITU......SINGAJA KASI TINGU2.....SIH!! SUBA DIA TARU PBS PUNYA LAMBANG KAAA....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 2:56 pm

lambng itu bukan butul punya bh surun...ini gambar kana edit baini..tingu saja muka yg paling dapan ini, inipun kana kasi taruh2 sj bah.
Back to top Go down
*SuRuN*
Koperal
Koperal


Number of posts : 269
Location : hehe...sini guas gata
Humor : bulih bah klu kauuuu....
Registration date : 2010-12-30

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 3:20 pm

owh iya bah kan...baru sia perasan...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 3:27 pm

Surun ..Saya tulung ko tukar lambang ..Very Happy

Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 4:16 pm

samping o si tuang oru'..... Very Happy
making banya' urang mangantang si akjang..... si musa amang pung sdh minta dia kana' buang dr amuno..... yg lusu, dia ada kana tangkak isa pasal prujik ic..... tp dia juga urang kuat amuno..... dia dikatakang lahir sana sulu, tp dlm ic dia sana kg.likas......kunun warga malasia tp buli jd sultang sulu..... lapas tu minta urang2 suluk satia sama dia & bukan si agung..... dia sdh dpt banyak prujik, sdh jd kaya..... idup amuno.....!
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 6:20 pm

hihihi..si surun bah yg nak tukar logo tu..jd sia kabulkan niat dia..hehehe...
patut ini urang inda tinggal di sabah..kanapa dikasi biar urang begini? mcm cari pasal bah dia ini sama karajaang tp karajaang msm inda ambil pusing pun..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri Feb 18, 2011 9:45 pm

karajaan inda ambil pusing pasal dia ni spesel bah, mo buat masamana...... kana2 lg sultang, hihihihiiiii..... sekurang2nya sabah pun ada juga sultang sendiri...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sat Feb 19, 2011 8:35 pm

mati2 sya ingatkan itu lambang butul2punya tp betula baitu juga...kalau bagitu dia jd sultan tapaksala kita ckp daulat tuan ku otto.....
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sat Feb 19, 2011 10:21 pm

jan ba gia kamu bising2, sultang sabah tu..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sun Feb 20, 2011 7:15 pm

dia tida maluka mcmtu
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Mon Feb 21, 2011 2:13 pm

malu? manada..... pti mana pandai malu..... nt bikin buruk nagara asal sj kalou pandai malu2..... Laughing diurang tu indada parkataan malu dlm kamus diurang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Mon Feb 21, 2011 9:03 pm

butul juga ah
Back to top Go down
*SuRuN*
Koperal
Koperal


Number of posts : 269
Location : hehe...sini guas gata
Humor : bulih bah klu kauuuu....
Registration date : 2010-12-30

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Tue Feb 22, 2011 8:36 am

Yorut_orut wrote:
hihihi..si surun bah yg nak tukar logo tu..jd sia kabulkan niat dia..hehehe...
patut ini urang inda tinggal di sabah..kanapa dikasi biar urang begini? mcm cari pasal bah dia ini sama karajaang tp karajaang msm inda ambil pusing pun..

kahkahkah.... Laughing sampin kau kasi tukar logo orut...
biasalah perintah,kalau tiada keuntungan mana dia mau buat apa2 itu...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Tue Feb 22, 2011 6:22 pm

sikarang sdh mancamarkan nama amuno, diurang barabis kunun suru tangkap..... itupun kalou butul2 mau ditangkaplah..... kita tingu dan lihat..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
kap'po
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2012-04-14

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sat Apr 14, 2012 8:01 pm

amuno buat filimm, urang gila sj akun sultang of sulu.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Mon Apr 16, 2012 7:17 pm

itulah..... kunun sultang sulu tp manatap di nagara urang, palui..... apa punya sultang begitu???? antah2 panjait kasut sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Wed Apr 18, 2012 8:27 pm

ada satu blog , penulis bangsa tausug suluk , asal filipina ..membesar di sabah , sekarang tinggal sana KL , Sri kembagan

dia ada satu blog , cuba kamurang cari ASREEMORO atau AsreSulu , dari awal sampai habis cerita pasal keagungan bangsa Tausug , konon bangsa paling hebat pernah menguasai samudera Asia dari jawa sampai Pattani , sampai Papua , sampai Kalimatan dan Borneo !

dia bilang asal usul perkataan melaka adalah dari perkataan tausug , malah dia mendakwa negara [kerajaan] Malaysia mencuri /menciplak dari perkataan suluk "malak' , dia bilang sebenarnya asal usul kesultanan melayu dari sejak zaman Parameswara adalah dari sulu !

dia bilang sebenarnya kerajaan Sri Wijaya itu ialah bangsa Visaya Filipina ! dia bilang kerajaan mataram , Sailendra , Majapahit , malah Bukit saguntang itu sebenarnya dalah di Sulu !

kamurang carilah Blog tu ...baca sampai habis , masuk komen dan lantak habis2an !
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sat Apr 21, 2012 4:55 pm

dia parasan sj tu..... klu butul, kanapa bansa diurang masam paling kuno????? idup pg marantau sj sini sana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sun Apr 22, 2012 5:22 pm

mcm banyak pula org2 mengaku sultan sulu... jd siapa sultan sulu sebenar????? bermakna kucar-kacir sj sulu ni... tdk pula tersenarai si akjan dlm kumpulan sultan palsu... sya baca blog2/website ttg sulu/tausug/suluk, dlm BM sj semua... ketara betul bukan berada di negara sendiri... mgkin bergelendangan di negara2 lain, patutlah ramai betul mengaku sultan... yg hairan, mereka bangga sekali terlibat dgn banyak peeprangan & berani2 membunuh...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Mon May 07, 2012 9:38 pm

mangkali urang2 sulu ni samua sultang, indada yg rata biasa2 sj...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
simonsinopsis
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 37
Age : 36
Location : Keningau
Registration date : 2010-11-19

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Thu May 17, 2012 12:49 pm

sultan kunun.... ndah tahu dia sendiri keturunan planet mana ???
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Thu May 17, 2012 8:18 pm

'sultang' yg parna mencuci kerita dulu2 masa mula2 dtg sabah, hihiihihihiii..... mangkali dia mau mandalami idup rayat...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Thu May 17, 2012 8:54 pm

kalau kamurang ada masa ,cuba masuk blog ASree sulu , atau Asree Moro ...

dia orang pilipin bangsa suluk , sekarang menetap sana Sri kembangan , dia bilang kesemua perairan dari sabah {borneo ] sehingga kalimantan , malah sehingga ke Pattani ...riau , kerajaan kuno jawa , majapahit, dan kerajaan lama Sailendra adalah sebenarnya jajahan takluk kerajaan sulu dahulukala !

maknanya , dia mahu cakap kita ini sebenrnya pendatang ditanah sulu , paling kelakar bila dia cakap asal usul nama 'Melaka' adalah dari bahasa suluk iaitu 'malak ' bermakna cantik lawa ...

amat melucukan bila dia cakap, bahwa pulah Zabaj sebagaimana ditulis pengembara China abad ke 15 dan ditulis pedagang Arab , India dan Eropah itu ialah kepulauan sulu ...

konon pulau zabaj yg dikatakan kaya dengan rempah , bangunan dan kapal laut yg banyak , kerajaan yg besar itu ialah sebenrnya kerajaan sulu ,

si Asree juga mendakwa bahawa kerajaan Sri wijaya itu letaknya di filipina , sebab itu ada bangsa Visaya dia bilang , konon asal usul bangsa Visaya adalah dari Sri wijaya !!

ha ha ...

Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Fri May 18, 2012 3:36 pm

lusu butul..... kalou begitu, barmakna negeri kedah tu sabanarnya dulu2 milik urang2 kadajan, hihihiihiii..... Very Happy urang gila bah mangkali dia tu, talampau manghayal sampai tarasa ini dunia satu ketika dulu sulu punya, lususussssu..... hihihihihiiiii..... Laughing begitulah kalou indada apa2, suka manghayal sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ubf
Prebet
Prebet


Number of posts : 34
Registration date : 2012-01-20

PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Sun May 20, 2012 11:29 am

ini juga antara isu yg pelik... seseorg yg sebelum ini mengaku rakyat malaysia, ada mykad, malah berjawatan dlm umno... tiba2 mengaku sultan sulu... kerajaan pula tdk buat apa2... ini kalilah...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Akjan sultan sulu?   Today at 2:22 am

Back to top Go down
 
Akjan sultan sulu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: