To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Forum Sabah Forex

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Forum Sabah Forex   Wed Sep 24, 2008 1:18 pm

http://sabahforex.forumotion.com/

Domain akan dtg: www.sabahforex.com


Last edited by paraivagas on Sun Feb 08, 2009 8:03 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Fri Oct 10, 2008 12:10 am

[strike]hehe mimang tiada yg minat forex[/strike]

Hihi nah sy ubah kenyataan suda, ada juga pula yg berminat forex ni. setakat ni suda 107 ahli di FSF. :D
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sun Feb 08, 2009 8:06 am

Si pukutarap pun join FSF suda, hebat lg tu join terus kelas free forex di KK. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sun Feb 08, 2009 8:07 am

Nah, sapa yg berminat pasal forex... mari kita sorita2 sini. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sun Feb 08, 2009 9:15 pm

saya pun suda join juga tapi canggih-canggih ba trader di sana fsf tu. segan pula mo tanya banyak hal...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Mon Feb 09, 2009 6:30 pm

hihihihiiii paraivagas, tau uga kao ah...... mimang inda sak lg, tuan parai mimang hibat...... tp klas2 bah samua sakapan kamu sana, banyak term2 yg sia inda tau lansung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Mon Feb 09, 2009 8:10 pm

saya pun segan bah bertanya sana fsf tu.. sebab saya lembap bah dalam bab2 jual mata wang asing ni...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Mon Feb 09, 2009 9:23 pm

Hihi, bgs ba skrg ada suda tu fsf... masa sy mula fx dulu sy sendiri belajar tada org sy blh minta ajar. Jgn ba kamu malu, tanya ja di fsf. Ramai juga yg tlg tu. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Mon Feb 09, 2009 9:52 pm

Ada masa yg sesuai, ada waktu yg terpilih...pasti akan melawat jg d forum ni...mana tau menyangkut minat tu...dn pakar2 sana sia rasa sedia membantu tu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Mon Feb 09, 2009 10:04 pm

hihi di fsf tu byk info yg di jual ba yg sy kasi free ja. tujuan sy cuma mahu kongsi dgn sabahan ttg ni forex. rugi ba benda yg bgs nda di kongsi. sy bg tau free ja, tak minta duit pun. kalau org lain suda dia minta duit atau jual tu ilmu forex dorg. rabbit
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Tue Feb 10, 2009 11:56 am

btul tu parai... kdang2 saya heran juga kanapa ko kasi free saja benda2 yg amat mahal tu... tapi pasti banyak barakat yg kau dapat tu... lagi pun ular menyurup di akar, inda kan hilang bisanya... Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Tue Feb 10, 2009 11:57 am

lagi pun, ilmu yg diperolehi klu inda dicurah dan digunakan/dipraktik... nanti bakarat dan hilang dengan masa...
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Fri Feb 13, 2009 8:11 pm

bgs ba sy cerita ttg fx disini, kalau forum lain nda yg minat hihi
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Fri Feb 13, 2009 11:01 pm

kao mimang bagus bah parai, mimang bagus..... kana2 lg dgn badan kao yg anu tatu, aduinaaaa..... manggantarkan mata mamandang, hihihihiiii..... tq banyak2 pasal informasi forex tu tuan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sat Feb 14, 2009 1:20 am

Namapun suda parai...tk payah forex...makan parai sj...tp yg sudah jd beraslah ya...hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sat Feb 14, 2009 9:46 pm

ya, nama parai kalou sala sabut sikit masam 'pree' bah, hihihihiiiiii..... sabap tu si tuan parai suka bagi pree apa sj prugrim yg bagus2, tingu ah.. banyak lg prugrim2 yg dia bg pree tu..... Rolling Eyes
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sun Feb 15, 2009 7:51 pm

ba parai... tq la karana kasi kami pror yg bagus2... Laughing
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Sun Feb 15, 2009 10:08 pm

Hihi, TQ dgn post2 kamurang semua. siuk2 di baca Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Mon Feb 16, 2009 10:52 pm

tuan parai, ini forex buli untung time naik dan turun, bila sdh harga naik kita jual buli dpt untung..... tp time nilai turun, buli kasi tarang masamana pula buli untung?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Tue Feb 17, 2009 10:49 pm

pukutarap wrote:
tuan parai, ini forex buli untung time naik dan turun, bila sdh harga naik kita jual buli dpt untung..... tp time nilai turun, buli kasi tarang masamana pula buli untung?

kalau saham, cuma 1 ja ba. cth saham digi. kalau forex ada 2. cth Euro- USd.
oleh tu , kalau saham kita beli nilai rendah kita jual nilai tinggi.
tapi kalau forex, cth euro-usd, kita beli euro nilai rendah kita jual usd nilai tinggi (market naik)= euro kuat dr usd.
kalau euro-usd (market turun), euro lemah dr usd, so kita buy usd jual euro. songsang ja.
tu pasal naik dan turun boleh untung.
paham ka? hihi

p/s: sy di luar kawasan 19-24 feb 2009 ni. so kalau ada nda paham masuk FSF dan tanya ja sana. Okey pukutarap. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Wed Feb 18, 2009 9:21 am

ooo begitu ka...... tq gaman..... paham sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Wed Feb 18, 2009 9:38 am

paraivagas wrote:
pukutarap wrote:
tuan parai, ini forex buli untung time naik dan turun, bila sdh harga naik kita jual buli dpt untung..... tp time nilai turun, buli kasi tarang masamana pula buli untung?

kalau saham, cuma 1 ja ba. cth saham digi. kalau forex ada 2. cth Euro- USd.
oleh tu , kalau saham kita beli nilai rendah kita jual nilai tinggi.
tapi kalau forex, cth euro-usd, kita beli euro nilai rendah kita jual usd nilai tinggi (market naik)= euro kuat dr usd.
kalau euro-usd (market turun), euro lemah dr usd, so kita buy usd jual euro. songsang ja.
tu pasal naik dan turun boleh untung.
paham ka? hihi

p/s: sy di luar kawasan 19-24 feb 2009 ni. so kalau ada nda paham masuk FSF dan tanya ja sana. Okey pukutarap. Very Happy

ok kau ni parai... tenkiu... Laughing
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Wed Feb 18, 2009 8:18 pm

Ada arapan tuan parai ini jd jutawan forex..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Wed Feb 18, 2009 9:25 pm

saya pun minat juga ni forex tp tdk tau mcmana..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Wed Feb 18, 2009 10:19 pm

ko hubung itu tuan parai..dia yg campion tu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum Sabah Forex   Today at 4:35 pm

Back to top Go down
 
Forum Sabah Forex
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Useful Links-
Jump to: