To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Tue Apr 26, 2011 2:02 pm

hihihiiiii..... sia basa newspaper ari ni, sana dewan undangan negeri, itu yb bilang banyak prujik2 SDC bulum dpt dilaksanakan pasal pederal lambat bagi peruntukan..... Very Happy hihihihiiii...... itulah, pansingan baitu pru12 yg lalu...... patutlah si gapur pun mangamuk sana palimen, dia bilang "bulum sebutir pasir pun sia nampak...... adakah ini pansingan time mengundi dulu?"
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Tue Apr 26, 2011 2:29 pm

palan-paaaaaalan bogia..hihihihi... Jangankan prujik basar begitu..prujik kisil (dlm plan, bikin dewan serba guna, rumah kedai, klinik, mesjid, padang bula, sikula..) sini kampung sia pun bataun-taun-taun sudah baru sabuah mesjid yg siap. ..yang lain2 sebiji tiang pun indada..kontraktor pun indada sudah.. mungkin tunggu dan tunggu saja pasal berperingkat-peringkat bah kunun. Pandai betul bah si musa kan? Dia sebut berperingkat-peringkat supaya org tidak bubut bah.. Ya la..projek berperingkat-peringkat tapi mungkin duit peruntukan bukan berperingkat-peringkat, jgn2 sekagigus masuk puke' sudah... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Tue Apr 26, 2011 2:49 pm

hihihihiiii...... mimang begitulah, misti mau pandai kalou mau bekuasa lama2...... kalou lurus bandul, sakaja' kana reje'......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
kuntau
Prebet
Prebet


Number of posts : 89
Registration date : 2010-08-13

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Wed Apr 27, 2011 3:14 pm

mmg dr awal sya tau itu sdc utk pancingan undian sj... durang tau yg kita org2 sabah tdk akan 'melarikan' diri... Very Happy apa lg kalau sdh dikatakan fix deposit, senyum lebar org2 sabah gumbira...
Back to top Go down
*SuRuN*
Koperal
Koperal


Number of posts : 269
Location : hehe...sini guas gata
Humor : bulih bah klu kauuuu....
Registration date : 2010-12-30

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Fri Apr 29, 2011 10:38 am

SDC........hmmmm.......nanti dakat2 mengundi kena kasi API2 la itu isu itu...itu la mainan utama c MUSA itu...tingu arr....
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Fri Apr 29, 2011 3:44 pm

tp yg sia puji, ini sdc ni kana buat time pru12 2008 lalu..... bila pikir2, pandai butul ini be end buli diurang tepikir mo mamansing..... suba kalou diurang indada buat ni sdc, ansur diurang..... tingu sana samananjung sampai 5 negeri pambangkang dpt..... kerusi palimen pula pakatan rayat dpt 80 kerusi, be end dpt 122 kerusi, inda silap sia..... sebulum pru, si badawi pigi sabah sarawak kasi tau pasal ni sdc, turus sabah tapansing, turus indada lansung pkr manang padahal kuat butul angin masa tu..... sakali sikarang, hihiihihihiiii...... antah satakat mana sdh prujik2 sdc yg kana buat...... itu mentiri bilang pederal lambat mambagi peruntukan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
*SuRuN*
Koperal
Koperal


Number of posts : 269
Location : hehe...sini guas gata
Humor : bulih bah klu kauuuu....
Registration date : 2010-12-30

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Tue May 03, 2011 4:17 pm

masam belum ada apa2 perubahan itu......tggu la, pru13 in terus ada bangunan itu kena bikin...MENARA SDC sabah...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Tue May 03, 2011 7:01 pm

logot logoooton bogia.. pix dipusit inda ka mana bah.. inda paya risau.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Tue May 03, 2011 10:42 pm

hihihiiiii butul, biasa kalou mo eleksen baru nampak itu ini kana bagi......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Thu May 12, 2011 9:11 am

di kg saya ada satu sikula 50 meter saja dari jalan raya.. diurang (kuntirik) kasi simen dari simpang sampai sikulah (simen bukan tar). lapas tu lebih kurang satu taun lebih yg lalu ada simen pacah di persimpangan dan besi2nya terkeluar. Baru kamarin ditampal balik.. org2 bagi nama jalan yg 50 meter saja itu sebagai "Jalan musa aman" hihihihi... Mm diurang menyindir si musa aman tapi korang tingulah nanti bila mengundi..diurang pasti undi musa jug tu pasal sentimen agama dan 'gula2'... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Thu May 12, 2011 6:28 pm

inda heran tuang oru'..... urang sabah ni sanang2 kana pujuk, marajuk pun inda sampai inda buli kana pujuk..... tingu nt ah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan   Today at 5:50 pm

Back to top Go down
 
Prujik Koridor Pambangunan Sabah (SDC) bulum dpt dilaksanakan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: