To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
eimaya loriena
Prebet
Prebet


Number of posts : 1
Registration date : 2011-05-22

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Sun May 22, 2011 2:01 pm

assalamualaikum...sakit kepala ku pikir sal smbg bljar nie...
sapa2x ad info untk aQu tolong share kat fb aQu [eimaya loriena]
email -->>eimaya_ardienz@yahoo.com
aQu lepasan spm2010 smpai skrg aQu xtaw hala tuju aQu seterusnya.. result spm ku teruk bha...aQu nie minat kos perubatan..tp result ku xdpat bg tmpat kat ipta..ipts jak.. result aQu bm_A-
bi_B
maths_C+
sej_B
p.islam_B+
kimia_C
biology_C
admaths_E
p.akaun_D
kalo ada yang sudi tolong jutaan terima kasih di ucapkan
Back to top Go down
arman
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Sun May 22, 2011 10:15 pm

keputusan adik ini kira ok juga... tp utk masuk perubatan mmg tdk boleh.. mesti keputusan power utk masuk perubatan... cubalah masuk ke kursus2 lain yg juga mempunyai masa depan yg baik... jgn mengalah... banyak lg bidang2 lain yg baik... mmg adakala apa yg kita mahu itu tdk tercapai...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Mon May 23, 2011 10:20 pm

keputusan begitu mimang inda buli masuk perubatan, kesuali MA mangkali buli..... butul sakapang si arman, ok juga bah kaputusan kao tu eimaya..... bah, suba2lah kao mangaplai kursus2 lain masam sigukah, partaniankah, perhutanankah, banyak tu..... yg penting ada masa dapan bah, jan barabis minat sasuatu bidang sampai kesiwa butul kalou inda dpt...... susa2, masuk tingkatan 6, barajal bagsu2..... butul2 barajal punya, jan lg main2 masam di spm......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Tue May 24, 2011 3:06 pm

Kalou minat perubatan....buli juga baitu, suba puhun diploma separa perubatan kkm ataupun swasta.....gud luk
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Tue May 24, 2011 4:08 pm

itu master skill pun parubatan jugakah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SumandakOruya
Prebet
Prebet


Number of posts : 13
Registration date : 2011-05-26

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Thu May 26, 2011 9:36 am

eimaya loriena: cuba dulu va....mcm si aman2 ni ckp
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Thu May 26, 2011 6:59 pm

ya, suba dulu, jan ilang samangat mo masuk parubatan, manatau ada rejiki....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SumandakOruya
Prebet
Prebet


Number of posts : 13
Registration date : 2011-05-26

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Fri May 27, 2011 11:54 pm

master skill tu pun ada tawaran utk separa perubatan vha Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Sat May 28, 2011 12:08 pm

ya, suma masam susa sikit dpt karaja, ada babarapa sini kg sia yg sdh abis masterskil, masih sini lg kg manganggur.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Tue May 31, 2011 8:24 am

uina keputusan begini mimang susa mau sambung bljar (terutama bidang perubatan). masuk tingkatan 6 la Very Happy Bukan tujuan saya mau kasi luntur samangat tapi ini kenyataan bah. anak saya yg dapat 5a pun inda dpt masuk matriks..apply maktab pun nda dpt..

apa2pun truskan semangat utk sambung bljar.
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Wed Jun 01, 2011 3:43 pm

buli tarai juga baitu tuang Oru'.....mana tau puluk2, tapi apa pun banyak mensuba lagi la yang lain-lain, susa bah sikarang budak2 muda minat mao pigang duit sahaja..... Laughing
Back to top Go down
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Thu Jun 02, 2011 2:56 am

eimaya loriena wrote:
assalamualaikum...sakit kepala ku pikir sal smbg bljar nie...
sapa2x ad info untk aQu tolong share kat fb aQu [eimaya loriena]
email -->>eimaya_ardienz@yahoo.com
aQu lepasan spm2010 smpai skrg aQu xtaw hala tuju aQu seterusnya.. result spm ku teruk bha...aQu nie minat kos perubatan..tp result ku xdpat bg tmpat kat ipta..ipts jak.. result aQu bm_A-
bi_B
maths_C+
sej_B
p.islam_B+
kimia_C
biology_C
admaths_E
p.akaun_D
kalo ada yang sudi tolong jutaan terima kasih di ucapkan



ok baini tida juga teruk,begini cuba ko try2 cari karaja kerajaan dulu tida kira apalah,minatu no2 yg penting karaja dulu,suda ko dpt karaja ko sambung balajar maksud sia karaja sambil balajar bila suda abis baru ko apply itu perubatan punya karaja,skrgni karaja susah tiada kabel,tiada duit susah mo dpt karaja,jd pikir2kanlah..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Thu Jun 02, 2011 5:45 pm

paragasu wrote:
buli tarai juga baitu tuang Oru'.....mana tau puluk2, tapi apa pun banyak mensuba lagi la yang lain-lain, susa bah sikarang budak2 muda minat mao pigang duit sahaja..... Laughing
talampau banyak salun, inda akan tepuluk tu, hihihihiiii..... kalou inda dpt, mmg inda dptlah tu..... apapun, jan putus asa, taruskan parjuangan mansari kehidupan lebi bagus......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Thu Jun 02, 2011 10:56 pm

kalau ada tana bagus bakabun,banyak lagi duit dapat
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Fri Jun 03, 2011 5:23 pm

ya bah, bagus bakabun tanam sayur, lumayan pandapatan..... suma inda glemerlah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
*SuRuN*
Koperal
Koperal


Number of posts : 269
Location : hehe...sini guas gata
Humor : bulih bah klu kauuuu....
Registration date : 2010-12-30

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Tue Jun 07, 2011 11:27 am

iya betul...kalau ada tanah bagus menanam...tanam sawit @ getah....
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Tue Jun 07, 2011 10:40 pm

tp mana sumandak mau mananam gata.... yg panas2..... mau lg diurang karaja yg buli begusip2, bamain2 hp......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat   Today at 8:23 pm

Back to top Go down
 
result spm tdk bagus, tolong bagi tips apa mau buat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: