To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:54 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
July 2017
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar

Share | 
 

 SENI FOTOGRAFI

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
g'rull
Prebet
Prebet


Number of posts : 1
Registration date : 2011-05-29

PostSubject: SENI FOTOGRAFI    Sun May 29, 2011 8:50 pm

Rolling Eyes Banyak urang banyak ragam, ada yang minat memancing, main catur, mekap kereta dan macam2 lagi bah kan. Kalu sia, saya suka fotografi, dulu sia pikir ambil gambar ni sanang just klik saja, rupa-rupanya ada banyak pekara yg perlu diambil kira untuk mendapat imej yang hebat, wah. Mau setting sana sini untuk kasi ngam dengan jenis fotografi yang diambil.Sebagai beginer sia mula main camera kompak dulu, yang murah2,sanang dibawa bah. Tapi rupanya camera begini tida banyak kelebihan ada sia punya kawan kasi tau, kalau mau lebih advan kena pakai dslr bah barulah mantap. sia pun pigila servey2 dia punya harga... wow..punya mahal ada yang sampai 9k paling murah pun 3k itu pun yang entry level bilang itu tauke. Ini macam buleh makan maggi tiap hari untuk kumpul duit he,he.Tapi nasib sia bagus, ada kawan yang jual kamera dslr seken hen..dengan harga 1.5k, bayar seribu dulu bulan depan byr abis.Jadi sia pun mula belajar tapi masi belum mahir bah. Klau ada kawan yang bule berkongsi idea,tips kah buleh lah kita tukar2 maklumat di sini....
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SENI FOTOGRAFI    Mon May 30, 2011 1:50 pm

wow, bagus ni minat begini..... ngamlah tu, siapa ada tip2, kasitau lah sini, masam sia pun mo balajar juga..... suba gia kamu yg ada kamira2 tu ambil gambar2 yg santik2 atau unik2, kasi masuk sini kungsi2......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: SENI FOTOGRAFI    Thu Jun 02, 2011 3:00 am

ya betultu,bnyk betul angle yg santik2 dsabahni mcm2 ada itu estro bilang Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SENI FOTOGRAFI    Thu Jun 02, 2011 5:43 pm

bah mana sdh gambar2 santik kamu? sia indada kamira, jan kamu tunggulah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: SENI FOTOGRAFI    

Back to top Go down
 
SENI FOTOGRAFI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Art & Skills-
Jump to: