To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 penyeludupan di labuan luar kawalan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: penyeludupan di labuan luar kawalan   Thu Jun 16, 2011 9:07 pm

mentiri wilayah persekutuan, si nong bilang, penyeludupan di labuan luar kawal sdh..... jd ada sadangan mo kasi apus itu duty pree sana pasal karajaang kunun rugi basar gara2 penyeludupan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Fri Jun 17, 2011 7:32 am

penguatkuasa rasuah bah... Pelik bin hairan..kanapa tarang2 tu ruku & barang lain seludup punya inda dirampas? siapa2 yg kadapatan manjual barang seludup patut barang dirampas dan penjual kena dakwah...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sat Jun 18, 2011 12:58 am

inda heran bah, kalou sini malasia, samua buli.....indada yg inda buli.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:34 pm

dulu , pihak APMM pernah tembak penyeludup ...perahu penyeludup terbakar dan meletup , ada yg mati [ orang pilipin ] krew bot penyeludup ,

lepas itu , taukeh cina saman itu APMM ...kes masuk mahkamah , APMM kalah !! disuruh bayar ganti rugi ...

ada pula kes , dihadapan markas APMM itu sentiasa ada orang memancing siang malam , lama2 APMM perasan , setiap kali APMM buat operasi sentiasa penyeludup tahu , rupanya orang yg sentiasa memancing dihadapan terminal APMM itu spy ...dia yg akan bagitahu pada gengnya setiap pergerakan APMM , bila dorang keluar ? berapa bot ?

rasuah ?? sejujurnya , tidak dapat dinafikan , ada yg terima rasuah ...ada yg tidak , tidak semua penguatkuasa terima rasuah , pihak kastam siap kena hantar surat dalam ofis oleh penyeludup , 'kalau anak jantan ...tangkap kami dilaut ' bayangkan kalau kita dalam kedudukan ini , anak bini ? mak bapak ?
Back to top Go down
arman
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:37 pm

penyeludupan kalau kerajaan betul2 mau kawal, boleh bah... tp federal sendiri yg mcm 'tdk berapa' mau... mmg banyak betul sdh org2 'tertentu' termasuklah pegawai yg kaya raya hasil seludupan...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:46 pm

biasanya yg kena seludup itu ialah rokok , arak ...

lagi satu , penyeludupan hanya akan terhenti sekiranya tiada permintaan , permintaan dari KK sangat tinggi , setiap PUB di KK sebenarnya menjual tiger dan stout juga arak mahal dari Labuan , dorang beli berapa saja tapi bila dijual dalam PUb harga dia melambung , orang bukan kaji atau selidik dari mana asal itu minuman , yg dorang tau hanyalah minum dan minum , selagi ada permintaan , selagi itulah akan ada penyeludupan ...

faktor2 adanya penyeludupan ? perangai orang ramai /masyarakat juga salah satu faktor ....
Back to top Go down
arman
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:57 pm

mmg kerana ada permintaan, maka adalah penawaran... tp kadang2 tiada permintaan pun, kalau ada tawaran yg baik, maka terjadilah jual beli... sb siapa yg tdk mau...
Back to top Go down
bbphire
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-05

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Tue Dec 03, 2013 5:02 pm

pukutarap. wrote:
mentiri wilayah persekutuan, si nong bilang, penyeludupan di labuan luar kawal sdh..... jd ada sadangan mo kasi apus itu duty pree sana pasal karajaang kunun rugi basar gara2 penyeludupan......
x der tax x der $$ makan
Back to top Go down
annely
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-25

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Mon Dec 23, 2013 7:52 pm

Kwn ku kata korang beli rokok ni adalah sokong kegiatan teroris. Betul ke tuh? Aku dah cuba rokok John, rase nye lebih kurang same dgn Marlboro tapi rege adalah 3 kali ganda berbanding ngan John. Ape ke pendpt korang sini?
Back to top Go down
ahkeok
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2012-01-27

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Tue Dec 24, 2013 1:59 am

Bukan nk kata apa, tp semakin kerap ak nmpak pendatang asing tah maner jual rokok putih ni dlm area umah ak, pastu plak kes ragut, kes rompak plak menjadi2 … harap harap x de kaitan lah antara 2 perkara yg berlaku nie..
Back to top Go down
finalsam22
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-09-13

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Wed Dec 25, 2013 6:00 pm

Psl tu benar dan ada artikel ttg perkara tersbt. Aku x caye pd mulanya tp leps baca rase mcm betul jugk sbb orang yg seludup rokok tu kebykan dr kongsi gelap.
http://www.sinarharian.com.my/jual-rokok-tidak-sah-tindakan-tegas-jika-degil-1.206087
Back to top Go down
jacksiah92
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-10-20

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Thu Dec 26, 2013 10:32 pm

100% aq x sokong m'rkk nie!! x kira r rkk sah ke, x ke...  lol!
Back to top Go down
lurve
Prebet
Prebet


Number of posts : 12
Registration date : 2012-03-12

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Fri Dec 27, 2013 3:47 am

Marlboro kegemaran aku, tp semenjak melantun RM12…sori lah… terpaksa tukar haluan.. rokok murah lah jawabnya.. rasanya semua pun camtu gak kan.
Back to top Go down
montyashley
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-07-27

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sat Dec 28, 2013 6:53 pm

beli benda yg slh d cc undg2 mmg r jnyh.. kt xtau dt 2 d slurkn ke mn..
utk p'rkk2 skalian.. rkk 2 bhykn kchtn.. lg2 klu isap rkk putih..
skali kena tgkp denda smpi RM100k n p'jara..
pk2 kn la yee..
Back to top Go down
pancake797
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2012-03-14

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Dec 29, 2013 1:38 pm

Keterangan tu dah lebih la…..brape byk rokok mereka kene jual baru ley manaja penganas tu?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Today at 3:44 pm

Back to top Go down
 
penyeludupan di labuan luar kawalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: