To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 10 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 10 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 penyeludupan di labuan luar kawalan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: penyeludupan di labuan luar kawalan   Thu Jun 16, 2011 9:07 pm

mentiri wilayah persekutuan, si nong bilang, penyeludupan di labuan luar kawal sdh..... jd ada sadangan mo kasi apus itu duty pree sana pasal karajaang kunun rugi basar gara2 penyeludupan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Fri Jun 17, 2011 7:32 am

penguatkuasa rasuah bah... Pelik bin hairan..kanapa tarang2 tu ruku & barang lain seludup punya inda dirampas? siapa2 yg kadapatan manjual barang seludup patut barang dirampas dan penjual kena dakwah...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sat Jun 18, 2011 12:58 am

inda heran bah, kalou sini malasia, samua buli.....indada yg inda buli.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:34 pm

dulu , pihak APMM pernah tembak penyeludup ...perahu penyeludup terbakar dan meletup , ada yg mati [ orang pilipin ] krew bot penyeludup ,

lepas itu , taukeh cina saman itu APMM ...kes masuk mahkamah , APMM kalah !! disuruh bayar ganti rugi ...

ada pula kes , dihadapan markas APMM itu sentiasa ada orang memancing siang malam , lama2 APMM perasan , setiap kali APMM buat operasi sentiasa penyeludup tahu , rupanya orang yg sentiasa memancing dihadapan terminal APMM itu spy ...dia yg akan bagitahu pada gengnya setiap pergerakan APMM , bila dorang keluar ? berapa bot ?

rasuah ?? sejujurnya , tidak dapat dinafikan , ada yg terima rasuah ...ada yg tidak , tidak semua penguatkuasa terima rasuah , pihak kastam siap kena hantar surat dalam ofis oleh penyeludup , 'kalau anak jantan ...tangkap kami dilaut ' bayangkan kalau kita dalam kedudukan ini , anak bini ? mak bapak ?
Back to top Go down
arman
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:37 pm

penyeludupan kalau kerajaan betul2 mau kawal, boleh bah... tp federal sendiri yg mcm 'tdk berapa' mau... mmg banyak betul sdh org2 'tertentu' termasuklah pegawai yg kaya raya hasil seludupan...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:46 pm

biasanya yg kena seludup itu ialah rokok , arak ...

lagi satu , penyeludupan hanya akan terhenti sekiranya tiada permintaan , permintaan dari KK sangat tinggi , setiap PUB di KK sebenarnya menjual tiger dan stout juga arak mahal dari Labuan , dorang beli berapa saja tapi bila dijual dalam PUb harga dia melambung , orang bukan kaji atau selidik dari mana asal itu minuman , yg dorang tau hanyalah minum dan minum , selagi ada permintaan , selagi itulah akan ada penyeludupan ...

faktor2 adanya penyeludupan ? perangai orang ramai /masyarakat juga salah satu faktor ....
Back to top Go down
arman
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Jun 19, 2011 8:57 pm

mmg kerana ada permintaan, maka adalah penawaran... tp kadang2 tiada permintaan pun, kalau ada tawaran yg baik, maka terjadilah jual beli... sb siapa yg tdk mau...
Back to top Go down
bbphire
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-05

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Tue Dec 03, 2013 5:02 pm

pukutarap. wrote:
mentiri wilayah persekutuan, si nong bilang, penyeludupan di labuan luar kawal sdh..... jd ada sadangan mo kasi apus itu duty pree sana pasal karajaang kunun rugi basar gara2 penyeludupan......
x der tax x der $$ makan
Back to top Go down
annely
Prebet
Prebet


Number of posts : 8
Registration date : 2012-01-25

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Mon Dec 23, 2013 7:52 pm

Kwn ku kata korang beli rokok ni adalah sokong kegiatan teroris. Betul ke tuh? Aku dah cuba rokok John, rase nye lebih kurang same dgn Marlboro tapi rege adalah 3 kali ganda berbanding ngan John. Ape ke pendpt korang sini?
Back to top Go down
ahkeok
Prebet
Prebet


Number of posts : 23
Registration date : 2012-01-27

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Tue Dec 24, 2013 1:59 am

Bukan nk kata apa, tp semakin kerap ak nmpak pendatang asing tah maner jual rokok putih ni dlm area umah ak, pastu plak kes ragut, kes rompak plak menjadi2 … harap harap x de kaitan lah antara 2 perkara yg berlaku nie..
Back to top Go down
finalsam22
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-09-13

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Wed Dec 25, 2013 6:00 pm

Psl tu benar dan ada artikel ttg perkara tersbt. Aku x caye pd mulanya tp leps baca rase mcm betul jugk sbb orang yg seludup rokok tu kebykan dr kongsi gelap.
http://www.sinarharian.com.my/jual-rokok-tidak-sah-tindakan-tegas-jika-degil-1.206087
Back to top Go down
jacksiah92
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-10-20

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Thu Dec 26, 2013 10:32 pm

100% aq x sokong m'rkk nie!! x kira r rkk sah ke, x ke...  lol!
Back to top Go down
lurve
Prebet
Prebet


Number of posts : 12
Registration date : 2012-03-12

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Fri Dec 27, 2013 3:47 am

Marlboro kegemaran aku, tp semenjak melantun RM12…sori lah… terpaksa tukar haluan.. rokok murah lah jawabnya.. rasanya semua pun camtu gak kan.
Back to top Go down
montyashley
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-07-27

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sat Dec 28, 2013 6:53 pm

beli benda yg slh d cc undg2 mmg r jnyh.. kt xtau dt 2 d slurkn ke mn..
utk p'rkk2 skalian.. rkk 2 bhykn kchtn.. lg2 klu isap rkk putih..
skali kena tgkp denda smpi RM100k n p'jara..
pk2 kn la yee..
Back to top Go down
pancake797
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2012-03-14

PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   Sun Dec 29, 2013 1:38 pm

Keterangan tu dah lebih la…..brape byk rokok mereka kene jual baru ley manaja penganas tu?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: penyeludupan di labuan luar kawalan   

Back to top Go down
 
penyeludupan di labuan luar kawalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: