To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Penguatkuasaan Longgar?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Penguatkuasaan Longgar?   Thu Aug 18, 2011 9:10 pm




nama saja mersun diharamkan importnya. seringkali di stadium pun ada yg barani kasi letup, bukan kana tangkap pun. Mcm mana penyeludupan reda kalau ada pembeli? Penguatkuasaan taie kucing! Patutlah ruku haram di sabah mengalahkan ruku halal...Geram bah saya sama jiran2 yg kasi latup mersun bunyi mcm bomb (tak pernah dingar bunyi bom pun hehe)...inda kira tempat dan masa pula tu..eeeeh...geramnya. Kalau import inda haram tida apa juga, tiada sebab mau marah/geram.. Ini bilang haram tapi mcm halal pun..atau karajaan inda tagas kesuali kalau kis 'sensasi'? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Penguatkuasaan Longgar?   Thu Aug 18, 2011 9:59 pm

karajaang sendiri ada habuang baitu..... ingat buli parsaya ni panguatkuasa 100%???? kasianlah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penguatkuasaan Longgar?   Fri Aug 19, 2011 8:37 am

karajaang indada habuang bah tuan pukutara'...yang ada habuang cuma kakitangang yang diberi kuasa untuk menangka' penyeludup tapi hara'kang pagar, pagar makang padi.. Very Happy

apa yg saya persoalkan ialah penguatkuasaan bah.. mcm PTI, kenapa pti yg jalang2 di bandar inda ditangka'? kenapa perlu pigi tangah jalang bua' sekatang utk tangka' pti? tangka saja yang jalang2 di bandar bah..yg jual2 ruku..jaie'2 kasu', jual2 bahai,..semuanya lah..
pembentrasang mersung pung begitu bah...pulis nyamar jadi pembeli, lepas tu tangka' tu penjual, kalu nampa' pembeli pung tangka' sekali..kasi danda supaya serik.. Kalau tiada peruntukang undang2 begini, gubal la.. Bua' apa harangkang mersung kalau inda suku' undang2 untuk dikanakang sebagai langkah mencegah yang katat?
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Penguatkuasaan Longgar?   Fri Aug 19, 2011 2:06 pm

hahahahaa... hebat slang kamu ni... Laughing itu penguatkuasa pun tdk boleh buat apa2 kalau tiada arahan dr atasan... bos2 pula tdk boleh buat apa2 kalau tiada 'arahan' drpd atasan... sb kerajaan pun tdk mau tangkap banyak2 takut tiada tempat simpan, nt banyak lg kos makan minum, hehe... sb tu dorang tangkap sikit2 utk kasi kelabu mata..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Penguatkuasaan Longgar?   Today at 11:22 pm

Back to top Go down
 
Penguatkuasaan Longgar?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: