To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kanapa kita takut hantu?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Kanapa kita takut hantu?   Mon Sep 19, 2011 6:37 pm

anak buah sia taun 4 parampuan tanya sia..... angkol, angkol..... kanapa kita takut antu? sia jawap, pasal kita balainan dunia..... dia sakap lg..... yalah, patut kita inda takut antu.....
ya, kanapa kita takut antu? Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Mon Sep 19, 2011 7:15 pm

aiyaa...ini labaini ninik muyang kita yang kasi takut2 anak2 sama hantu..jd ini hal turun menurun ..dulu sya inda ajar anak saya takut hantu (walaupun saya sendiri takut hehe) .. dia barani jalan2 di luar malam2 tapi kawan2 dia pula yang ajar dia takut hantu..last2 pandai taku juga dii... Sabanarnya hantu itu kalau dia munsul pun dia tidak pukul atau bunu org tapi parasaan kita yang bikin kita takut..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Mon Sep 19, 2011 7:18 pm

mangkali kita saling tarasa taku' satu sama laing, hihihihiiii..... itu antu taku' kita, kita juga taku' itu antu..... Very Happy bila tu antu inda nampa' kita, nah masa itulah kita tanampa' diurang, sabap kalou diurang nampa' kita, sdh diurang pigi batapu'.......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Mon Sep 19, 2011 7:38 pm

hahaha..ngam laitu pukutara' ..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Mon Sep 19, 2011 8:03 pm

tp karana antu mangkali sdh tau yg kita taku' antu, nah pasal tu diurang barani sdh kasi taku' kita..... Laughing bila kita lari lintang-pukang, katawa diurang tabahak2..... tapi kalou kita batahan lama siki' inda takut, diurang yg lari......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
GamanNokuro
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 23
Age : 28
Location : Sini Sandakan
Humor : Paling manang...
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Mon Sep 19, 2011 11:18 pm

sandi.. ahahaha.. Laughing
Back to top Go down
https://www.facebook.com/nokuro.d.gaman
arman
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Tue Sep 20, 2011 8:37 pm

pukutarap. wrote:
mangkali kita saling tarasa taku' satu sama laing, hihihihiiii..... itu antu taku' kita, kita juga taku' itu antu..... Very Happy bila tu antu inda nampa' kita, nah masa itulah kita tanampa' diurang, sabap kalou diurang nampa' kita, sdh diurang pigi batapu'.......
pukutarap. wrote:
tp karana antu mangkali sdh tau yg kita taku' antu, nah pasal tu diurang barani sdh kasi taku' kita..... Laughing bila kita lari lintang-pukang, katawa diurang tabahak2..... tapi kalou kita batahan lama siki' inda takut, diurang yg lari......
hahahaaa... mungkin juga... Very Happy maka, jgnlah kamu takut hantu, cuba bertahan lama sikit tdk lari takut... Laughing
Back to top Go down
GamanNokuro
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 23
Age : 28
Location : Sini Sandakan
Humor : Paling manang...
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Tue Sep 20, 2011 9:21 pm

ya... butul laitu.. apa yg mau ditaku'-taku' sama tu antu Laughing ... hehehehe
Back to top Go down
https://www.facebook.com/nokuro.d.gaman
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Tue Sep 20, 2011 9:52 pm

ya, jgn taku' sama antu...... Very Happy kalou kao dapa' tu antu, pigang dia kua'2, pingsan dia tu taku', hihihihihiiiii...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Fri Nov 11, 2011 4:44 pm

pukutarap. wrote:
ya, jgn taku' sama antu...... Very Happy kalou kao dapa' tu antu, pigang dia kua'2, pingsan dia tu taku', hihihihihiiiii...... Laughing

ko buat duluan baru kami mo ikut.ko cuba dulu.mcm mana cara ko pigang kasi tau..
klau la ko bule nmpak muka tu jin2 yg berkeliaran, teda la ko cakap mcm ni.. ( teda hantu dlm dunia.yg ada jin..kalu dlm paranormal kna panggil entiti, butul kan tuan alpha). skarang ni pun mcm kurang sda cerita2 pasal hantu pasal manusia lebih jaat dari hantu( jin)...buang anak, bunuh org.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Sat Nov 12, 2011 8:09 pm

jd masamana bah tu muka antu? masam yg buruk2 kana lukis ka?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Wed Nov 16, 2011 4:03 pm

mungkinkah mmg muka2 hantu dahsyat spt dlm gambar2 yg kita nampak? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Sun Nov 27, 2011 6:47 pm

inda paya taku' baini antu..... pasal, kalou kao parsaya ada antu, barmakna Tuhan pung ada..... jd jgn taku' antu..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Thu Dec 01, 2011 11:01 am

Menurut 'the rejected text' @ayat2 bible yg kena rejek..tidak kana kasi masuk kitab. Ini antu sabanarnya ialah anak2 malaikat yang telah mengambil parampuan manusia jadi bini.. Anak diurang mcm2 jadinya.. ada yang saparuh manusia saparuh binatang, basar2 @gergasi, jahat2 semua, makan apa saja termasuk manusia dan sesama mereka. tuhan kasi abis riwayat mereka dengan air bah ..tapi badan diurang saja yang binasa..ruh diurang masi malayang-layang di udara sampai sikarang...ini karana diurang katurunan malaikat yang menyeleweng. Diurang sabanarnya tersiksa karana tiada badan..masih ada naluri ingin memegang, ingin merasa makanan dan sebagainya tapi diurang tidak dpt berbuat demikian karana diurang tiada badan. diurang lihat semua parkara di dunia mcm kita tingu tv sajalah.. nampak tapi tidak buli buat apa2 ..
Bila si antu ini kepingin butul buat sesuatu, dia pigi pinjam badan manusia...inilah apa yang kita panggil kerasukan...tapi itu antu (spirit) inda tahan juga dalam badan manusia karana dia terpaksa berlawan dengan ruh org yang dia rasuk...hihihihihi... mcm serita mengarut saja tapi mana tau ada kabanarannya kan?

Pindik serita...jgn kita takut antu karana dia tidak buli buat apa2..dia dpt tingu saja, kalau dia munsul pun pasti dia pinjam badan urang lain yang masi idup mau pun yg suda mati. atau dia pinjam badan binatang.... Very Happy Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Thu Dec 01, 2011 9:24 pm

aduinaa ini serita baru ni..... ya, jangang taku' antu..... inda dapa' diurang pegang kita.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Fri Dec 02, 2011 11:07 am

hehehe..begitu laitu..antu tidak dpt pigang kita..itulah maka nya kebiasaan org nampak antu tapi jarang kita dingar org sakap dia kana pigang atau kana pukul antu.
Walau bagaimanapun, kita kena paham juga beza hantu dan syaitan. Bagi saya..diurang inda sama tu. Syaitan mempengaruh manusia buat jahat, dia buli munsul butul2..dia buli wujud dengan badannya sekali, buli pigang manusia. Tapi nasib baiklah Tuhan tidak banarkan syaitan berbuat sesuka hatinya... (bagi kita yang parcaya tuhan lah). Hantu pula inda buat masam syaitan..dia tidak mempengaruhi manusia buat jahat..malah dia mau bekawan sama manusia tapi sayangnya dia tidak dpt berbuat demikian..lebih malang bagi dia, manusia inda mau bekawan sama dia sebab orang takut sama dia..hahaha...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Sat Dec 03, 2011 10:49 pm

ada sia nampak di intenet, ini antu asal dr urang2 yg mati..... kalou setan iblis pula mimang yg ada sadiakala masam yg si tuang oru' sakap.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
szka
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 14
Registration date : 2012-10-03

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Wed Oct 03, 2012 11:27 pm

pendapat sa lah bah kan... sbb org2 skrg talampau tgu movie2 antu nie, kebykn sakap antu tu jahat (mmg pun jahat juga bah)... trus akan buat bnda msam2 cthnya bunuh, rasuk dll... tu lah, tp kalau kita parcaya Tuhan ada dgn kita, mana2 jalan pun nda takut tu.. tu lah tulun topurak sakap "Mind is the Mastermind"..pa ko pikir, bdn ko akan ikut..klu ko pikir takut, bdn ko pun takut.....
Back to top Go down
http://just4share-ing.blogspot.com/
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Thu Oct 04, 2012 8:15 pm

saya ada tengok 1 rancangan national geography... benda2 halus ni disebut 'entiti'... dan entiti ini bergantung kpd 'tenaga' kita... jika kita takut, tenaga entiti ini akan semakin kuat, sb itu boleh menakutkan kita,boleh muncul depan kita... tp jika kita berani, entiti ini tdk dpt jd kuat, maka tdk dpt menakutkan kita... sb itu biasa kita dengar yg penakut sj yg asyik ditakutkan, balik2 ditakutkan, balik2 nampak hantu... tp org lain pula dr kecil tdk pernah jumpa hantu... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kanapa kita takut hantu?   Today at 1:54 am

Back to top Go down
 
Kanapa kita takut hantu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: