To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar

Share | 
 

 adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 8:52 pm

Nah ambik mu... http://www.rumahpanjai.com

saya memang puji kesungguhan orang Dayak Iban atas kemampuan menjunjung bahasanya.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 9:16 pm

sia rasa indada, pasal sikarang ni urang2 muda yg rajin masuk internet & main2 di porum bukan samua pandai bahasa kdm, sikit sj yg tau. Ramai witoron yg pandai bahasa kdm, tp diurang inda lagi rajin tiap mlm masuk internt. Jadi, kalou ada porum yg 100% dlm bahasa kdm, mungkin inda ramai yg masuk. Jd, porum akan 'mati' begitu sj..... buktinya, dlm proum di mana2, bila ada tred balajar bahasa kdm, sikit sj yg masuk, itupun sampuran & rujak, banyak english & bm drpd bahasa kdm......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 9:46 pm

pukutarap wrote:
sia rasa indada, pasal sikarang ni urang2 muda yg rajin masuk internet & main2 di porum bukan samua pandai bahasa kdm, sikit sj yg tau. Ramai witoron yg pandai bahasa kdm, tp diurang inda lagi rajin tiap mlm masuk internt. Jadi, kalou ada porum yg 100% dlm bahasa kdm, mungkin inda ramai yg masuk. Jd, porum akan 'mati' begitu sj..... buktinya, dlm proum di mana2, bila ada tred balajar bahasa kdm, sikit sj yg masuk, itupun sampuran & rujak, banyak english & bm drpd bahasa kdm......

butullah,beteron-beteron samua macam malas-malas mau masuk intonit.diurang mungkin tidak barapa suka bah perkara remeh-temeh.diurang mau sesuatu yang serius.sayang butul diurang punya pengetahuan KDM tidak tarsebar di internet.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 11:37 pm

kalau ada forum atau web yg 100 peratus bahasa KDM. sa rasa sa tpaksa pakai kamus BM-KDM...
adeeiiii...mataaiiiiii...inda mantap aku nie
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 12:03 am

porum iban tu sia inda heiran, sabap kalou iban, diurang sakap dapan kita, banyak parkataan yg kita paham..... sana porum yg si bush tunjuk, kalou kita masuk sana, kitapun masam paham apa diurang sakap..... tp kalou kdm, jan bilang bansa lain, bansa kdm snediri pun banyak inda paham dgn bahasa kdm di tampat2 lain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 12:19 am

pukutarap wrote:
porum iban tu sia inda heiran, sabap kalou iban, diurang sakap dapan kita, banyak parkataan yg kita paham..... sana porum yg si bush tunjuk, kalou kita masuk sana, kitapun masam paham apa diurang sakap..... tp kalou kdm, jan bilang bansa lain, bansa kdm snediri pun banyak inda paham dgn bahasa kdm di tampat2 lain.....

saya dapati web dayak itu ramai cina yang jadi ahlinya..cina itu sendiri berbahasa iban
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 12:51 am

itulah tu, iban sanang balajar bah, dulu sia ada kawan2 iban, bila diurang basakap sasama diurang, sia pun katawa juga kalou diurang buat joke..... jd kalou cina sakap iban, itu sia inda heiran.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 1:51 pm

masalah utama bukan kerana para bitoron inda mau masuk porum KDM tapi nda mau masuk web langsung. Kalau semua bitoron masam saya kan bagus! hehehe... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 1:59 pm

ya, butul sakapan kao, diurang inda mo masuk lansung internet, hihihihiiii..... lain sdh minat diurang..... hihihihi samalah kita yorut..... itu member2 panggil sia angkol bah..... lusu juga sia rasa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 3:26 pm

pukutarap wrote:
ya, butul sakapan kao, diurang inda mo masuk lansung internet, hihihihiiii..... lain sdh minat diurang..... hihihihi samalah kita yorut..... itu member2 panggil sia angkol bah..... lusu juga sia rasa.....

ankol pun angkol lah bah...inda apa-apa.. aki pun uk juga. saya pun pakai soromin sudah bah ni..kalau nda pakai soromin, takan tu hurup P tatakan pula tu bukan hurup yang dakat2 dia hihihii..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   

Back to top Go down
 
adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: