To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 8:52 pm

Nah ambik mu... http://www.rumahpanjai.com

saya memang puji kesungguhan orang Dayak Iban atas kemampuan menjunjung bahasanya.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 9:16 pm

sia rasa indada, pasal sikarang ni urang2 muda yg rajin masuk internet & main2 di porum bukan samua pandai bahasa kdm, sikit sj yg tau. Ramai witoron yg pandai bahasa kdm, tp diurang inda lagi rajin tiap mlm masuk internt. Jadi, kalou ada porum yg 100% dlm bahasa kdm, mungkin inda ramai yg masuk. Jd, porum akan 'mati' begitu sj..... buktinya, dlm proum di mana2, bila ada tred balajar bahasa kdm, sikit sj yg masuk, itupun sampuran & rujak, banyak english & bm drpd bahasa kdm......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 9:46 pm

pukutarap wrote:
sia rasa indada, pasal sikarang ni urang2 muda yg rajin masuk internet & main2 di porum bukan samua pandai bahasa kdm, sikit sj yg tau. Ramai witoron yg pandai bahasa kdm, tp diurang inda lagi rajin tiap mlm masuk internt. Jadi, kalou ada porum yg 100% dlm bahasa kdm, mungkin inda ramai yg masuk. Jd, porum akan 'mati' begitu sj..... buktinya, dlm proum di mana2, bila ada tred balajar bahasa kdm, sikit sj yg masuk, itupun sampuran & rujak, banyak english & bm drpd bahasa kdm......

butullah,beteron-beteron samua macam malas-malas mau masuk intonit.diurang mungkin tidak barapa suka bah perkara remeh-temeh.diurang mau sesuatu yang serius.sayang butul diurang punya pengetahuan KDM tidak tarsebar di internet.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Fri Sep 26, 2008 11:37 pm

kalau ada forum atau web yg 100 peratus bahasa KDM. sa rasa sa tpaksa pakai kamus BM-KDM...
adeeiiii...mataaiiiiii...inda mantap aku nie
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 12:03 am

porum iban tu sia inda heiran, sabap kalou iban, diurang sakap dapan kita, banyak parkataan yg kita paham..... sana porum yg si bush tunjuk, kalou kita masuk sana, kitapun masam paham apa diurang sakap..... tp kalou kdm, jan bilang bansa lain, bansa kdm snediri pun banyak inda paham dgn bahasa kdm di tampat2 lain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 12:19 am

pukutarap wrote:
porum iban tu sia inda heiran, sabap kalou iban, diurang sakap dapan kita, banyak parkataan yg kita paham..... sana porum yg si bush tunjuk, kalou kita masuk sana, kitapun masam paham apa diurang sakap..... tp kalou kdm, jan bilang bansa lain, bansa kdm snediri pun banyak inda paham dgn bahasa kdm di tampat2 lain.....

saya dapati web dayak itu ramai cina yang jadi ahlinya..cina itu sendiri berbahasa iban
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 12:51 am

itulah tu, iban sanang balajar bah, dulu sia ada kawan2 iban, bila diurang basakap sasama diurang, sia pun katawa juga kalou diurang buat joke..... jd kalou cina sakap iban, itu sia inda heiran.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 1:51 pm

masalah utama bukan kerana para bitoron inda mau masuk porum KDM tapi nda mau masuk web langsung. Kalau semua bitoron masam saya kan bagus! hehehe... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 1:59 pm

ya, butul sakapan kao, diurang inda mo masuk lansung internet, hihihihiiii..... lain sdh minat diurang..... hihihihi samalah kita yorut..... itu member2 panggil sia angkol bah..... lusu juga sia rasa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Sat Sep 27, 2008 3:26 pm

pukutarap wrote:
ya, butul sakapan kao, diurang inda mo masuk lansung internet, hihihihiiii..... lain sdh minat diurang..... hihihihi samalah kita yorut..... itu member2 panggil sia angkol bah..... lusu juga sia rasa.....

ankol pun angkol lah bah...inda apa-apa.. aki pun uk juga. saya pun pakai soromin sudah bah ni..kalau nda pakai soromin, takan tu hurup P tatakan pula tu bukan hurup yang dakat2 dia hihihii..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?   Today at 8:27 pm

Back to top Go down
 
adakah forum or web yang 100 peratus bahasa KDM?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: