To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apakah Allah mengasihi Iblis?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Thu Sep 11, 2008 11:21 pm

Tq tq kita share2 knowledge n opinion ja ba ni. Baru pula saya perasan, saya join pada tarikh 11 Sept. Date NY Twin Tower Collapse. God bless everyone here. Hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Fri Sep 12, 2008 7:14 pm

11 sept? nah bagus aribulan yg kao masuk tu..... hihihiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Fri Sep 12, 2008 7:20 pm

wewin wrote:
Tq tq kita share2 knowledge n opinion ja ba ni. Baru pula saya perasan, saya join pada tarikh 11 Sept. Date NY Twin Tower Collapse. God bless everyone here. Hee...

Tarikh lahir anak buah saya ni si budak nakal tu...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Special Rank
avatar

Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Sat Sep 13, 2008 12:29 am

bermakna, dlm dunia ni, pd 11hb setiap september, ada pihak yg memperingati kematian beribu2 org tdk berdosa, & ada yg merayakan harijadinya... hehe, gurau sj...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Wed Sep 17, 2008 11:22 am

Peluang untuk Iblis sudah tertutup.

Matius 12:31 Sebab Aku berkata kepadamu: Segala dosa dan hujat manusia akan diampuni, tetapi hujat terhadap Roh Kudus tidak akan diampuni. Lucifer telah menghujat Allah.

Roh Kudus ialah oknum yang sentiasa membisikkan ke dalam hati kita hal2 yang benar dan baik. Dialah yang sebenarnya meyakinkan kita bahawa mencuri, berzina, berbohong, (dan yang sewaktu dengannya) itu salah dari segi moral dan agama. Kebanyakan manusia takut melakukan kesalahan kerana takut kadapatan, kana tangkap, kana denda, dimalukan orang, tapi BUKAN kerana takut akan Tuhan. Yang ini bukan bisikan Roh tetapi Setan! Buktinya? Dia berusaha untuk tidak kedapatan! Harap anda dapat tangkap maksud saya.

Roh Kudus membisik dalam hati kita berulang-ulang, tetapi jika bisikan roh itu kita tolak juga, itu bererti kita menolak Roh Tuhan, menghina Dia, dan mendukakan Dia. Dia akan meningalkan kita. Jelas Alkitab menerangkan.

Balik kepada Iblis. Bible mengatakan bahawa Setan dapat memperdayakan 2/3 daripada billions malaikat di sorga. Berapakah 2/3 of billions itu? Dan berapa lamakah masa yang Lucifer gunakan untuk mempengaruhi mereka2 ini? We don't know for sure sebab tahun2 di syurga tidak sama dengan tahun2 bumi. Tapi mungkin lama juga. So.. untuk sekian lama Lucifer mendukakan Roh Allah, menghina Allah, dan menolak untuk bertaubat. Saya setuju bahawa Allah mengasihani mereka (Lucifer and his angels) tetapi limitnya sudah habis. Tak benar bahawa kesabaran Tuihan tiada limit. Cuma limit kesabaran Tuhan tidak dapat diukur oleh manusia. (Kalau tiada limit, tiadalah kiamat!)

Adakah Allah mengasihi Iblis? Ya. TAPI pintu kasih Allah kepada Iblis sudah berakhir. Itu pendapat saya.
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Wed Sep 17, 2008 12:21 pm

Yorut_orut wrote:
Peluang untuk Iblis sudah tertutup.

Matius 12:31 Sebab Aku berkata kepadamu: Segala dosa dan hujat manusia akan diampuni, tetapi hujat terhadap Roh Kudus tidak akan diampuni. Lucifer telah menghujat Allah.

Balik kepada Iblis. Bible mengatakan bahawa Setan dapat memperdayakan 2/3 daripada billions malaikat di sorga. Berapakah 2/3 of billions itu? Dan berapa lamakah masa yang Lucifer gunakan untuk mempengaruhi mereka2 ini? We don't know for sure sebab tahun2 di syurga tidak sama dengan tahun2 bumi. Tapi mungkin lama juga. So.. untuk sekian lama Lucifer mendukakan Roh Allah, menghina Allah, dan menolak untuk bertaubat. Saya setuju bahawa Allah mengasihani mereka (Lucifer and his angels) tetapi limitnya sudah habis. Tak benar bahawa kesabaran Tuihan tiada limit. Cuma limit kesabaran Tuhan tidak dapat diukur oleh manusia. (Kalau tiada limit, tiadalah kiamat!)

Adakah Allah mengasihi Iblis? Ya. TAPI pintu kasih Allah kepada Iblis sudah berakhir. Itu pendapat saya.

Bukan 2/3 ba orut, 1/3 saja. Memang Allah mengasihi Lucifer, tetapi bukan Iblis. Hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Wed Sep 17, 2008 3:39 pm

Pada pendapat saya soal penghukuman Allah @ kiamat yg di sebut dalam Alkitab itu ia bukanlah merujuk kepada Allah hilang kesabaran dan kasih-Nya sudah sampai batasan.. Tetapi Ia berkaitan dengan Allah akan menyatakan diri-Nya yang sesungguhnya.

Hadirat Allah yang agung dan penuh kemuliaan menyebabkan semua unsur-unsur di bumi, di bawah bumi dan diatas langit tidak mampu bertahan kepada hadirat-Nya...maka dengan sendiri seperti sampah sarap terbakar di hadapan Allah.

Ini hanyalah pendapat saya berdasarkan pemahaman saya.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   Wed Sep 17, 2008 6:32 pm

wewin wrote:
Yorut_orut wrote:
Peluang untuk Iblis sudah tertutup.

Matius 12:31 Sebab Aku berkata kepadamu: Segala dosa dan hujat manusia akan diampuni, tetapi hujat terhadap Roh Kudus tidak akan diampuni. Lucifer telah menghujat Allah.

Balik kepada Iblis. Bible mengatakan bahawa Setan dapat memperdayakan 2/3 daripada billions malaikat di sorga. Berapakah 2/3 of billions itu? Dan berapa lamakah masa yang Lucifer gunakan untuk mempengaruhi mereka2 ini? We don't know for sure sebab tahun2 di syurga tidak sama dengan tahun2 bumi. Tapi mungkin lama juga. So.. untuk sekian lama Lucifer mendukakan Roh Allah, menghina Allah, dan menolak untuk bertaubat. Saya setuju bahawa Allah mengasihani mereka (Lucifer and his angels) tetapi limitnya sudah habis. Tak benar bahawa kesabaran Tuihan tiada limit. Cuma limit kesabaran Tuhan tidak dapat diukur oleh manusia. (Kalau tiada limit, tiadalah kiamat!)

Adakah Allah mengasihi Iblis? Ya. TAPI pintu kasih Allah kepada Iblis sudah berakhir. Itu pendapat saya.

Bukan 2/3 ba orut, 1/3 saja. Memang Allah mengasihi Lucifer, tetapi bukan Iblis. Hee...

sori kawang2 fakta saya tabalik Very Happy Tapi 1/3 drpd billions pun masih banyak bah, kan?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apakah Allah mengasihi Iblis?   

Back to top Go down
 
Apakah Allah mengasihi Iblis?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Religion-
Jump to: