To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Sun Aug 12, 2012 8:13 pm

Dlm berita dinyatakan di malaysia kadar kemalangan meningkat 8% manakala di UK pula yg bilangan kenderaan jauh lebih banyak kadar kemalangan menurun 2%.

Apa sebenarnya masalah di negara kita?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Mon Aug 13, 2012 12:09 am

mangkali pasal kita masi kabaruan bah, hihihihiiii..... lain kali bila kita sdh busan, barulah eksiden menurun.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Tue Aug 14, 2012 12:29 am

banyak faktor punca kemalangan ni ...

contoh kampung saya sendiri , dulu masa jalan masih grabol ..jalan batu besar lutut tengah kiri dan kanaa , xcident tiada !

up jalan tu sikit , kena radu sudah ..jalan pun rata , tiada lubang , tiada batu besar , xcident ada sdh ! biasanya budak muda ...atau orang mabuk drive malam balik rumah !

sekarang jln sdh kena aspal , jalan licin ...lampu pun ada , pagar kiri kanan tiada lagi kerbau tiba2 muncul , xcident banyak , yg mati patah riuk pun ada ! itu dikampung kampung ...

dibandar , lagilah banyak faktor , paling utama sebanya ialah kecuain manusia sendiri , bukan salah jalan ...salah pemandu !

ada saturang mat salleh tu cakap , saya respect orang malaysia ..ada sopan ada disipilin , tapi sopan dan disiplin orang malaysia it hilang bila dia mula pandu kereta !
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Wed Aug 15, 2012 1:52 am

urang puti bilang, sini malasia banyak eksiden pasal parangai pamandu sendiri..... indatau apa parangai yg dia maksudkan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Wed Aug 15, 2012 8:22 pm

tapi memang pemandu kita ni kuat memanas di jalanraya , sikit2 memanas ..tidak boleh sabar macam orang putih punya disiplin

tengok saja bas berhenti-henti Inanam - KK , atau bas bugis mengggatal -KK

suka hati saja dorang berhenti , suka hati parking , suka hati potong ..sdh la dia buat jalanraya tu macam bapak dia punya , dia buat undang2 tu macam nenek dia yang cipta

bila ditegur mengamuk mau bertumbuk ..silap sikit parang dia kasi keluar

yg muda2 lagilah , bawa kereta macam dia saturang ja atas jalan , line cuma 2 jadi 4 ..kiri kanan diorang potong
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Thu Aug 16, 2012 11:17 am

urang kita ego talampau tinggi bah...... bila mamandu ada sj parasaan sampin mamandu padahal dirver mana yg mangaku inda sampin...... bila mamandu juga, parasan kunun ada urang meningu dia mamandu, maka bagayalah sampai ilang pokus mamandu..... padahal indada pun yg meningu..... parangai urang kita juga, sentiasa kasi salah urang lain bila apa2 berlaku tp inda meningu diri sendiri..... pasal tu inda parnah tepikir diri sendiri yg salah..... pasal tu makin banyak eksiden mati.....

dulu time sia mamandu pikap tua sia, dakat2 ada 1 toyota GL langgar sia..... bila sia berenti, sia bgtau dia driving bagus2 nt eksiden..... sakali dia kerual, dia teriak marah2 bilang inda talanggar pun kerita sia..... sia tanya dia kanapa dia marah, patut sia yg marah..... turus dia masuk balik kerita..... itulah urang kita......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Thu Aug 16, 2012 9:18 pm

saya setuju... org kita seolah2 sopan-santun pd kulit shj tp perangai tdk... terutama ketika memandu... bgmanapun saya percaya ramai yg tdk setuju, tp kenapa kemalangan meningkat? takkan kita cakap kereta tdk bagus...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%   Today at 8:29 pm

Back to top Go down
 
Kemalangan: UK turun 2%, Malaysia naik 8%
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: