To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Aug 29, 2012 7:56 pm

dimana2 , kolej ...Universiti , sekolah , pejabat , yang datang memohon pekerjaan , maktab , dsb

perasankah yang ramai adalah wanita , dimana sang lelaki berada ??
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Aug 29, 2012 11:16 pm

aduinaaaa..... urang sakap lalaki ni spesis tarancam..... Laughing

ya bah, indatau kanapa banyak tampat, majuriti parampuan...... mangkali ini ada kana mangana parangai lalaki yg indamau kana kongkong..... indamau kana kuntrul..... mau bibas..... pasal tu inda suka karaja yg kana kuntrul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Thu Aug 30, 2012 7:50 am

yang lelaki memenuhkan pusat serenti ...penuhkan penjara , lokap

kedua , dalam akademik biasanya yang sepuluh teratas adalah perempuan , ada satu dua ja lelaki menyelit ..entah kenapa budak perempuan lebih cergas dan otak lebih dalam pelajaran , akhirnya yang memenuhkan U , kolej , maktab ialah perempuan , majoritinya perempuan ..

contoh kampung sia sendiri , budak2 lelaki kebanyakan tambang tdk cukup pigi KK ...yang budak2 perempuan tambang pigi london pun ckup , akhirnya yang lelaki duduk kampung buat kerja2 amatur ,

sudah la kelahiran baby lelaki semakin kurang , itu hospital wad beranak bilang majoriti baby lahir perempuan ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Thu Aug 30, 2012 8:46 pm

adakah negara malaysia saja yang ada masalah lalaki kurang menumpukan pelajaran? Kebetulan di dinding ruma saya tergantung itu gambar pelajar perubatan.. bila saya tebasa topik ini saya trus tingu tu gambar.. Mimang betul parampuan lebih ramai di U.... sikula perubatan pun parampuan yang ramai..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Thu Aug 30, 2012 9:35 pm

Yorut_orut wrote:
adakah negara malaysia saja yang ada masalah lalaki kurang menumpukan pelajaran? Kebetulan di dinding ruma saya tergantung itu gambar pelajar perubatan.. bila saya tebasa topik ini saya trus tingu tu gambar.. Mimang betul parampuan lebih ramai di U.... sikula perubatan pun parampuan yang ramai..
kao mimang antara bapa2 yg bertuah tuang oru'..... kira salasai sdh tugasan kao sabagai bapa..... anak kao duktur sdh..... jeles sia..... apapung tahniah tuang......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Thu Aug 30, 2012 9:37 pm

romeo wrote:
yang lelaki memenuhkan pusat serenti ...penuhkan penjara , lokap

kedua , dalam akademik biasanya yang sepuluh teratas adalah perempuan , ada satu dua ja lelaki menyelit ..entah kenapa budak perempuan lebih cergas dan otak lebih dalam pelajaran , akhirnya yang memenuhkan U , kolej , maktab ialah perempuan , majoritinya perempuan ..

contoh kampung sia sendiri , budak2 lelaki kebanyakan tambang tdk cukup pigi KK ...yang budak2 perempuan tambang pigi london pun ckup , akhirnya yang lelaki duduk kampung buat kerja2 amatur ,

sudah la kelahiran baby lelaki semakin kurang , itu hospital wad beranak bilang majoriti baby lahir perempuan ..
patutlah ramai parampuang kita kawing bansa' laing..... si pukutara' masi lg keliling2 puku gata sendirian.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Mon Sep 03, 2012 9:52 pm

ikut kajian , dimana2 negara sekalipun , fenomena ini sama saja ...India , Pakistan , Russia , UK , Australia , Indon , sama saja , perempuan lebih ramai dari lelaki , perempuan lebiih ramai berkerjaya dan memenuhkan pusat2 pengajian daripada lelaki ,

pakistan / Afghanistan , perempuan lebih ramai sebab yg lelaki lebih suka berperang , mati dimedan perang bini jadi janda , ratusan ribu mati sejak perang Afghan dengan USSR dahulu , sekarang sambung perang dnegan US , dorang sdh perang hampir 20 tahun ...

mungkin itulah antara tanda2 dunia sdh tua , lampu kuning sdh menyala ..tunggu lampu merah ja , jalannnnnn ...kiamat !
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Tue Sep 04, 2012 12:37 am

Betul ko romeo... saya pasti di irak, afganistan, libya, dan lain2 negara yang kuat perang ramai lelaki mati dan menyebabkan ramai perempuan menjadi balu dalam usia yang masih muda. ramai perempuan yang tidak dapat pasangan kerana ribuan lelaki muda sudah mati.

Lelaki pasang empat pun masih nda sukup untuk perempuan yang ramai itu..hahaha..

Di malaysia yang tiada perang pun ramai perempuan daripada lelaki.. di kampung saya sekarang pun begitu..banyak sumandak daripada tanakwagu... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Tue Sep 04, 2012 9:54 pm

butul banyak sumandak sana kampung kao tuang oru'? Very Happy

inda silap sia, statistik sini malasia, lalaki lebi ramai sikit drpd parampuan..... suma nampak parampuan lebi ramai pasal di sikul, kadai, di mana2 nampak parampuan sj..... yg lalaki sana dalam kadai main snuker, inda minat pigi shoping, sana kem mambalak, di utan mamburu & tangkap ikan..... juga sibuk aramaiti..... ada parampuan juga yg join tp satu dua urang sj, itupun yg suuuuuuuuuudah tua..... yg sumandak2 karaja sana kadai2 supermarket susun2 barang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Sep 05, 2012 1:44 pm

bukang banya' sumanda' di kampung saya bah tuang pukutara' tapi melebihi jumlah tanakwagu bah.. dua sumanda baru satu tanak wagu.. atau 10 sumanda' baru 7 tanakwagu.. hehehe..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Sep 05, 2012 10:16 pm

lelaki mmg lebih ramai drpd perempuan di sini malaysia... cuma nampak lebih ramai perempuan sb mungkin perangai perempuan yg lebih suka menonjol... hehe...
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Sep 12, 2012 1:33 pm

hahaha.. ini hot topik ..pada sy laki dan perempuan dah sama banyak bilangannya.. so tidak ada masalah .. lelaki perlukan perempuan..perempuan pun perlukan lelaki..
Back to top Go down
Snyd_Jungsu
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 5
Age : 19
Location : sini sandakan bah
Humor : Sandakan mareee !
Registration date : 2012-09-12

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Sep 12, 2012 8:38 pm

inda, aku rasa parampuan yg labi bnyk sabab lalaki bulihla kawin ramai haha
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Wed Sep 12, 2012 11:18 pm

hihihhiiii..... mangkali jugalah..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Fri Sep 14, 2012 11:14 am

Setakat ini apa yg saya tahu, mmg lelaki lebih ramai berbanding perempuan di Malaysia... cuma mgkin perbezaannya kecil sj...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Sponsored content




PostSubject: Re: antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?   Today at 3:50 pm

Back to top Go down
 
antara lelaki dan perempuan ..jumlah siapakah lebih ramai di Malaysia ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: