To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Di sini saya jatuh cinta..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Di sini saya jatuh cinta..   Sat Sep 22, 2012 10:34 am

Tiga bulan yang lalu, saya dipaksa oleh kawan saya untuk teman dia ambil gambar air terjun di hutan di Imbak Canyon. Saya bukan tidak mahu, tapi seram bila dengar nama tempat tu. Paksa punya paksa akhirnya saya pergi juga (walaupun tidak ikhlas) menemaninya. Sepanjang perjalanan saya merungut, sama si Ridger. Sungguh, ini first time saya masuk hutan! Manalah saya tahu rasanya melalui jalan hutan yang tidak bertar, dan berlumpur. Lama- lama saya diam, bukan sebab saya tidur tapi, saya terpegun dengan apa yang saya tengok! Pemandangan yang sungguh indah dan mendamaikan perasaan.. Ridger Saya tengok siok ambil gambar di sebelah, padahal kereta ford renjer yang kami naik terhuyung- hayang berjalan di atas tanah becak.



Hah tu contoh gambar yang ada di sana, saya tiba- tiba jatuh cinta dengan tempat itu. Lepas saja hari itu kalu Ridjer mahu pergi hutan, laju saja saya offer diri jadi teman dia. Datanglah di Imbak Canyon , saya pasti kamu pun akan jatuh cinta di sini.
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Sat Sep 22, 2012 10:39 am

Wah Cantiknya!! Memang boleh jatuh cinta sama tempat ni. Saya ada terjumpa video terbaru pasal Imbak Canyon nie, memang best.


http://www.facebook.com/petronas1?ref=ts





Last edited by superranger on Tue Oct 23, 2012 1:55 pm; edited 4 times in total
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Sat Sep 22, 2012 10:42 am

Rajin kau ya mencari video nie. Kalau say a pos laju saja ko komen.
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Sat Sep 22, 2012 10:45 am

boboboi wrote:
Rajin kau ya mencari video nie. Kalau say a pos laju saja ko komen.


Relaks lah bro, saya saja mo sokong ko, nanti kalau si Ridger pergi mana- mana, call saya, mahu join sama kamu jugak.
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Sat Sep 22, 2012 10:48 am

Bha, nanti ko on call saja, jangan pula nanti kami bawa ko ada hal pulak ya!
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Sun Sep 23, 2012 8:27 pm

aduinaaa...... santik butul oo...... bagus kamu ada san pigi sana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Tue Oct 09, 2012 10:29 am

pukutarap. wrote:
aduinaaa...... santik butul oo...... bagus kamu ada san pigi sana.....

Si boboi saja yg te' san pi sana tu ,time tu saya karaja, Tapi mmg santik la pemandangan di sana tu pukutarap,,
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Tue Oct 09, 2012 10:45 am

Oke bha kalau ko, boboi..tp, pigi time hjung mggu la..bukan macam hari tu..jalan hari 5, memang nda la Ridger membawa saya ,dia tau sy karaja.
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Tue Oct 09, 2012 10:56 am

superranger wrote:
Oke bha kalau ko, boboi..tp, pigi time hjung mggu la..bukan macam hari tu..jalan hari 5, memang nda la Ridger membawa saya ,dia tau sy karaja.

Bha, saya oke saja..tapi kena ikot tuan punya kereta jugak hehe
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Tue Oct 09, 2012 12:17 pm

mimang santik ni tampat......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Tue Oct 09, 2012 8:02 pm

mmg sangat cantik... sya suka mengunjungi tempat2 begini...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Wed Oct 17, 2012 4:57 pm

bagi urang jauh..ini tampat mimang manawan..tapi bagi urg yg tinggal dakat2 sini biasa2 saja..hehehe...

Dulu2 saya tinggal di kg..hutan di sekeliling, wasai @air terjun pun ada tapi bandar juga kegilaan.. sekarang tabalik suda Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Wed Oct 17, 2012 8:22 pm

nasip baik sia tinggal di kg sj, indalah talampau kampungan tp masi masam kampung..... sia kalou pigi sana pakan tamparuli, masam mau balik sapat sj, inda selisa bah di kadai2 indada bikin apa2..... kalou sia dpt pigi sana masam gambar di atas, aduinaaaaa..... mangkali panjang umur sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Di sini saya jatuh cinta..   Today at 12:36 pm

Back to top Go down
 
Di sini saya jatuh cinta..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Tourism-
Jump to: