To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Sekolah Sabah apa kurangnya...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Thu Sep 27, 2012 11:19 am

Salam semua, saya ada benda mao kongsi sama kamu semua. Ini bukan auta tapi ini fakta! Siapa cakap sekolah di Sabah tidak mampu menandingi sekolah di semenanjung? Hah, mari bukak mata, pasang telinga lihat sendiri kehebatan anak- anak Sabah dalam video ini Very Happy .



Last edited by boboboi on Fri Sep 28, 2012 12:57 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Thu Sep 27, 2012 9:35 pm

aduinaaa.... hibat..... mimang hibat.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Fri Sep 28, 2012 12:59 pm

Mana di cari, pelajar Sabah sekarang sudah maju..setanding sudah sama pelajar di semenanjung. Harap- harap lepas ni, lagi banyak sekolah yang mencontohi pelajar dari SMK St. Mary ini. Boleh Bah Kan? Laughing
Back to top Go down
arman
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 141
Registration date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Fri Sep 28, 2012 8:12 pm

Memang boleh, tidak syak lagi..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Mon Oct 01, 2012 7:37 pm

asalkan diberikan galakan , pendedahan dan sokongan ....student sabah tiada beza dnegan student dari semenanjung , budak semenanjung itu pun bukan semuanya hebat sanggat pun , hanya pelajar yang terpilih saja , beza kita dnegan dornag ialah pendedahan ..keaktifan dan sokongan dari ibu bapa dan guru2 ,

tdk perlu merasa rendah diri , jangan malu2 alah ..jangan mengalah sebelum dicuba , test dulu ! belum cuba belum tau !

PETROSAINS adalah anak syarikat PETRONAS , dibawah cabang pendidikan , termasuk didalamnya ialah INSTEP Kuala Terengganu , dan PERMATA [PLC] di Bangi ,
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Mon Oct 01, 2012 10:08 pm

ya bah, urang2 sabah ni pun hibat2 bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Mon Oct 08, 2012 1:46 pm

romeo wrote:
asalkan diberikan galakan , pendedahan dan sokongan ....student sabah tiada beza dnegan student dari semenanjung , budak semenanjung itu pun bukan semuanya hebat sanggat pun , hanya pelajar yang terpilih saja , beza kita dnegan dornag ialah pendedahan ..keaktifan dan sokongan dari ibu bapa dan guru2 ,

tdk perlu merasa rendah diri , jangan malu2 alah ..jangan mengalah sebelum dicuba , test dulu ! belum cuba belum tau !

PETROSAINS adalah anak syarikat PETRONAS , dibawah cabang pendidikan , termasuk didalamnya ialah INSTEP Kuala Terengganu , dan PERMATA [PLC] di Bangi ,

Sy setuju sgt la tu romeo..bila lagi kita mau tengok anak2 Sabah maju dl pndidikan, kn?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Mon Oct 08, 2012 8:31 pm

suma mangkali urang2 sabah ni inda dpt paluang sama bagus banding dingan sana samananjung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 9:57 am

pukutarap. wrote:
suma mangkali urang2 sabah ni inda dpt paluang sama bagus banding dingan sana samananjung.....

Jgn ko risau pukutarap, asalkan kita berusaha majukan diri sndiri,,confirm ada juga peluang yang lebih bgos dri pluang di semenanjung tu,,,kita ptot bsyukur tau..biarpon kmajuan kita sederhana gitu2 tp..kita nda pyh rsau ttg tol..kos hdup pon rndah..
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 10:25 am

pukutarap. wrote:
ya bah, urang2 sabah ni pun hibat2 bah.....

Betol tu pukutarap,,cuma kita xda peluang mau tunjuk kehebatan kita tu..
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 10:49 am

Bha ayuh kita tunjuk kehebatan kita, siapa berani berdiri atas meja, tapi di bawahnya ada belon ?? > kita tiru eksperimen tu budak2.. Twisted Evil
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 10:51 am

Sapa berani, cepat bagi tau saya..saya meniup belon sudah nie sekarang..kita guna meja di opis saya saja.. Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 12:18 pm

kao sigu kah boboboi? siuk mangkali mangajar murid2 kan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 12:58 pm

saya tekejut la kalau si boboi jadi sigu ,,memang sandi dia denda murid2 kalau buat silap haha
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 1:01 pm

Pandailah ko sana supperranger..Saya bukan sigu nie pukutarap..saya keja opisz..tpi sumandak saya sigu.. Embarassed dia cakap ajar murid mmg siok..haisey.. kalau saya jadi sigu,,na tunggulah kucing betanduk..baru saya mau jadi sigu ..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Tue Oct 09, 2012 7:48 pm

hahahaaa... dgn guru2 sabah yg kreatif, tdk hairan jika murid2 sabah hebat2 drpd negeri2 lain...
Back to top Go down
yoku ti
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2012-10-26

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Fri Oct 26, 2012 3:58 pm

iya..trutamanya dlm sukan.sabah n srwk mmang mnonjol dlm kokum kalau d smnjung..
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Fri Oct 26, 2012 8:32 pm

sabah sarawak sebenarnya hebat bah...
Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Sat Nov 17, 2012 3:38 pm

Ia yg penting diorang berusaha bersungguh2 untuk memajukan diri,,
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sekolah Sabah apa kurangnya...   Today at 4:13 am

Back to top Go down
 
Sekolah Sabah apa kurangnya...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: