To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Dec 05, 2012 11:17 am

Sentuhan kasih, program penting Petronas dekati masyarakat

6 Ogos 2012
SANDAKAN - Pelaksanaan program Sentuhan Kasih membolehkan Petronas mendekatkan diri dengan masyarakat dan membantu golongan yang memerlukan, kata Pengurus Besar Petronas Sabah dan Labuan, Joseph Podtung.

Beliau berkata program itu mula dianjurkan di negeri ini sejak 2006 itu bagi meraikan dan menghulur bantuan kepada golongan yang memerlukan terutama sempena musim perayaan.

"Program sebagai sebahagian tanggungjawab korporat kami dan paling penting dapat berinteraksi dengan masyarakat dan membantu golongan berkenaan yang memerlukan bantuan," katanya ketika berucap pada program Sentuhan Kasih Petronas di Masjid Nurur Rahman Taman Mawar disempurnakan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman, di sini hari ini.

Joseph berkata pada masa sama, program itu dapat memupuk dan meningkatkan semangat sukarela di kalangan warga kerja Petronas selain menyedia kesempatan bagi mereka berinteraksi dengan masyarakat tempatan.

Beliau berkata melalui program itu seramai 50 orang anak yatim di daerah ini dibawa membeli belah semalam bagi persediaan mereka menyambut Hari Raya Aidil Fitri akan datang.

Katanya, melalui program hari ini, warga Petronas bersama penduduk kampung bergotong royong membersih kawasan masjid dan menyerahkan 10 tong gas Petronas serta dapur memasak untuk kegunaan masjid.

Beliau berkata satu lagi program kemasyarakatan yang diadakan diberi nama Sentuhan Harapan Petronas dan bagi negeri ini seramai 1,200 keluarga miskin dibantu.

Menurut beliau, program itu melibatkan pemberian bantuan bulanan dalam bentuk produk makanan asas selama dua tahun. - Bernama

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/nasional/sentuhan-kasih-program-penting-petronas-dekati-masyarakat-1.74101?localLinksEnabled=false

Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Dec 26, 2012 12:53 pm

Che Waey wrote:
Sentuhan kasih, program penting Petronas dekati masyarakat

6 Ogos 2012
SANDAKAN - Pelaksanaan program Sentuhan Kasih membolehkan Petronas mendekatkan diri dengan masyarakat dan membantu golongan yang memerlukan, kata Pengurus Besar Petronas Sabah dan Labuan, Joseph Podtung.

Beliau berkata program itu mula dianjurkan di negeri ini sejak 2006 itu bagi meraikan dan menghulur bantuan kepada golongan yang memerlukan terutama sempena musim perayaan.

"Program sebagai sebahagian tanggungjawab korporat kami dan paling penting dapat berinteraksi dengan masyarakat dan membantu golongan berkenaan yang memerlukan bantuan," katanya ketika berucap pada program Sentuhan Kasih Petronas di Masjid Nurur Rahman Taman Mawar disempurnakan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman, di sini hari ini.

Joseph berkata pada masa sama, program itu dapat memupuk dan meningkatkan semangat sukarela di kalangan warga kerja Petronas selain menyedia kesempatan bagi mereka berinteraksi dengan masyarakat tempatan.

Beliau berkata melalui program itu seramai 50 orang anak yatim di daerah ini dibawa membeli belah semalam bagi persediaan mereka menyambut Hari Raya Aidil Fitri akan datang.

Katanya, melalui program hari ini, warga Petronas bersama penduduk kampung bergotong royong membersih kawasan masjid dan menyerahkan 10 tong gas Petronas serta dapur memasak untuk kegunaan masjid.

Beliau berkata satu lagi program kemasyarakatan yang diadakan diberi nama Sentuhan Harapan Petronas dan bagi negeri ini seramai 1,200 keluarga miskin dibantu.

Menurut beliau, program itu melibatkan pemberian bantuan bulanan dalam bentuk produk makanan asas selama dua tahun. - Bernama

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/nasional/sentuhan-kasih-program-penting-petronas-dekati-masyarakat-1.74101?localLinksEnabled=false




The wet conditions did not deter the spirit of 40 Universiti Teknologi Petronas (UTP) students who toiled since early morning to bring some Deepavali cheer to the residents of Kampung Wellington, Ayer Tawar.

As part of Petronas’ Sentuhan Kasih Deepavali event recently, the students along with the villagers cleaned up the village’s common areas in a gotong -royong effort and refurbished its community hall, adding a new store room, public address system and other amenities.

While the adults were hard at work, the children filled the air with joy and laughter by taking part in a kolam making activity and tried their hand at the Alla Rippu traditional Indian dance demonstrated by UTP students.

The celebration was made merrier by the handing out of aid to 142 impoverished families from the Manjung district under Petronas’ “Sentuhan Harapan” programme and a substance abuse awareness talk by Red Crescent Malaysia and Persatuan Pengasih Malaysia.

Kampung Wellington village chief M. Paramasivem, 66, was beaming as he rushed around to ensure the event proceeded smoothly.





”The villagers is extremely grateful to Petronas for its kind gesture as we were facing problems with our community hall that was in a bad shape and had a leaky roof.

“Besides the gotong-royong effort, the company also extended a RM80 monthly food aid to 40 hardcore poor families in the village, which will definitely improve their quality of life,” he said.

Petronas group corporate affairs division senior general manager Datuk Mohammad Medan Abdullah, who took part in the gotong-royong, said although Petronas was in the oil and gas industry, the company was still committed to contributing to the socio-economic development of the local population.

“Our ‘Sentuhan Kasih’ programme that was established in 2005 aims to celebrate all levels of society such as orphans, the poor and the disabled during festive seasons, while our Sentuhan Harapan programme is an initiative to help improve the standard of living of the less privileged in Malaysia,” he said.

Also present was UTP vice-chancellor Datuk Dr Abdul Rahim Hashim and special adviser to the Mentri Besar Datuk Chang Ko Youn.

Source: http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/11/29/metroperak/12367277&sec=metroperak


Jangan risau,, program masyarakat Petronas masih lagi dilanjutkan sepanjang tahun. Sama ada lambat atau cepat saja dorang laksanakan. Razz
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Dec 27, 2012 5:45 pm

Kampung Wellington ? Macam pernah ku dengar nama tu..



Apa pon,.,bagus juga soalan mu tu Tuan Tanah hehe Very Happy
Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Dec 27, 2012 6:52 pm

Boboboi,,, kenapa ka artikel mu bahasa Inggeris?
tapi bgus juga la kalau di kasi teruskan program2 macam nie..setiap kali perayaan ,,ramai yang kurang bernasib baik tu terpinggir..program2 macam nie la yg menulung dorang...

supperranger...itu di New Zealand.. jauh betol ...
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Dec 27, 2012 7:03 pm

Che Waey wrote:
Boboboi,,, kenapa ka artikel mu bahasa Inggeris?
tapi bgus juga la kalau di kasi teruskan program2 macam nie..setiap kali perayaan ,,ramai yang kurang bernasib baik tu terpinggir..program2 macam nie la yg menulung dorang...

supperranger...itu di New Zealand.. jauh betol ...

Sengaja ja bah tu sy bagi artikel bhsa Inggeris.. hehe jangan marah,,nanti kena jual..ya ada betol jgak apa ko cakap tu...program tu bukan saja2 mau dibuat,,tapi bagi menunjukkan keprihatinan kepada masyarakat yang memerlukan...sambil2 tu..ko layan la video nie..sy ambik d youtube..rasanya ,,baru saja ada nie..

Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Jan 02, 2013 4:02 pm

superranger wrote:
Kampung Wellington ? Macam pernah ku dengar nama tu..



Apa pon,.,bagus juga soalan mu tu Tuan Tanah hehe Very Happy

Haha pandai ko cari gambar arr bro..tapi jauh betol tu..lainlah kalau nie.. baru ada kaitan dengan kampung wellington..

Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Jan 02, 2013 4:13 pm

boboboi wrote:
Che Waey wrote:
Boboboi,,, kenapa ka artikel mu bahasa Inggeris?
tapi bgus juga la kalau di kasi teruskan program2 macam nie..setiap kali perayaan ,,ramai yang kurang bernasib baik tu terpinggir..program2 macam nie la yg menulung dorang...

supperranger...itu di New Zealand.. jauh betol ...

Sengaja ja bah tu sy bagi artikel bhsa Inggeris.. hehe jangan marah,,nanti kena jual..ya ada betol jgak apa ko cakap tu...program tu bukan saja2 mau dibuat,,tapi bagi menunjukkan keprihatinan kepada masyarakat yang memerlukan...sambil2 tu..ko layan la video nie..sy ambik d youtube..rasanya ,,baru saja ada nie..


Hepy new year..lmbat sy bca reply kamu nie..
Ada pula video pasal program nie...tapi sy perasan lambat di kasih letak sana youtube..tapi tu tidak penting,, yang penting mesej yang cuba disampaikan dalam video tu..
Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Jan 02, 2013 4:47 pm

boboboi wrote:
Che Waey wrote:
Boboboi,,, kenapa ka artikel mu bahasa Inggeris?
tapi bgus juga la kalau di kasi teruskan program2 macam nie..setiap kali perayaan ,,ramai yang kurang bernasib baik tu terpinggir..program2 macam nie la yg menulung dorang...

supperranger...itu di New Zealand.. jauh betol ...

Sengaja ja bah tu sy bagi artikel bhsa Inggeris.. hehe jangan marah,,nanti kena jual..ya ada betol jgak apa ko cakap tu...program tu bukan saja2 mau dibuat,,tapi bagi menunjukkan keprihatinan kepada masyarakat yang memerlukan...sambil2 tu..ko layan la video nie..sy ambik d youtube..rasanya ,,baru saja ada nie..


Bha ,,mna2 saja la boboboi..yang penting ko bahagia..
Lawa la video nie,,siap ada penerangan lagi pasal program sentuhan kasih nie..biarpon lmbt diletak dalam youtube,,tapi tak kisah la,,yang penting mesej video tu sampai pda org ramai...
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Jan 02, 2013 5:48 pm

superranger wrote:

Hepy new year..lmbat sy bca reply kamu nie..
Ada pula video pasal program nie...tapi sy perasan lambat di kasih letak sana youtube..tapi tu tidak penting,, yang penting mesej yang cuba disampaikan dalam video tu..

Hepi new year jgk..lmbt 2 hri...Yea ,,tidak penting bha tu bila d kasi masuk d youtube,,yang penting orang paham apa tujuan utama program tu...
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Jan 02, 2013 6:01 pm

Che Waey wrote:
boboboi wrote:
Che Waey wrote:
Boboboi,,, kenapa ka artikel mu bahasa Inggeris?
tapi bgus juga la kalau di kasi teruskan program2 macam nie..setiap kali perayaan ,,ramai yang kurang bernasib baik tu terpinggir..program2 macam nie la yg menulung dorang...

supperranger...itu di New Zealand.. jauh betol ...

Sengaja ja bah tu sy bagi artikel bhsa Inggeris.. hehe jangan marah,,nanti kena jual..ya ada betol jgak apa ko cakap tu...program tu bukan saja2 mau dibuat,,tapi bagi menunjukkan keprihatinan kepada masyarakat yang memerlukan...sambil2 tu..ko layan la video nie..sy ambik d youtube..rasanya ,,baru saja ada nie..


Bha ,,mna2 saja la boboboi..yang penting ko bahagia..
Lawa la video nie,,siap ada penerangan lagi pasal program sentuhan kasih nie..biarpon lmbt diletak dalam youtube,,tapi tak kisah la,,yang penting mesej video tu sampai pda org ramai...

Oke bha kalau ko..
Eyea best kan tengok nie video? Lengkap lagi penerangannya tentang program nie..jadi kalau ada siapa2 yang masih kabur2 pasal program lanjutan dari Petronas nie,,rajin2 la google ya..
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Wed Jan 02, 2013 6:35 pm

Saya tambah lagi,,kalau kamu minat mau tengok gambar2 sepanjang program tu kamu lawat jak website nie..

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.532316423463371.132879.207033249325025&type=1

p/s: search google pon boleh jgk,,tpi sini lagi simple,,senang mau faham.. Smile
Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Jan 03, 2013 4:20 pm

Rajin nya ko mencari maklumat pasal program nie boboboi.. speechless sudah sy.. tapi sebelom tu sy mau tanya,, ko pernah terlibat dalam mana2 program sentuhan kasih nie??
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Jan 03, 2013 4:22 pm

ya,,saya setuju sangat2 tu...nanti kalau ada peluang sy mau join jgk aktiviti mcm nie,, tanda sy pon prihatin jgk trhadap masyarakat kita,,,
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Jan 03, 2013 4:24 pm

Che Waey wrote:
Rajin nya ko mencari maklumat pasal program nie boboboi.. speechless sudah sy.. tapi sebelom tu sy mau tanya,, ko pernah terlibat dalam mana2 program sentuhan kasih nie??

Nak cakap terlibat tu xjugak,,cuma terlibat secara tidak langsung la,,sy kasih smpai maklumat sj,,kongsi2 pengetahuan dengan org laen..kalau boleh biar semua orang tahu apa mesej yang cuba disampaikan di dalam program nie...
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Thu Jan 03, 2013 4:26 pm

superranger wrote:
ya,,saya setuju sangat2 tu...nanti kalau ada peluang sy mau join jgk aktiviti mcm nie,, tanda sy pon prihatin jgk trhadap masyarakat kita,,,

Teruskan niat mu..jarang sudah orang yang berminat dengan aktiviti2 kmsyarakatan mcm nie.. kalau sy ada event ,,nanti sy PM ko,, tapi kalau ko ada event jgn pula bawa sy jgk...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)   Today at 12:14 am

Back to top Go down
 
Alangkah bagusnya Program Kemasyarakatan dilanjutkan. (^_^)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: