To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Mon Jan 21, 2013 11:33 am

Seiring dengan kemajuan teknologi di era kemodenan ini..maka pertumbuhan teknologi permainan yang unik dan menarik umpama cendawan tumbuh selepas hujan..

Jika dahulu, teknologi dan permainan merupakan satu unsur hiburan semata- mata, namun kini ia dijadikan salah satu kaedah pembelajaran yang berkesan. Malah ia diserapkan elemen- elemen yang berbentuk pergerakan kinetik yang boleh dimanfaatkan sebagai salah satu bentuk senaman. Pastinya, kewujudan teknologi dan permainan seumpama ini amat berguna dan sesuai diperluaskan penggunaannya kepada semua orang tanpa menghadkan usia tertentu.

Bagaimana?

Jom saksikan sendiri, bagaimana hendak mencapai 3 in 1 itu...

Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 11:34 am

boboboi wrote:
Seiring dengan kemajuan teknologi di era kemodenan ini..maka pertumbuhan teknologi permainan yang unik dan menarik umpama cendawan tumbuh selepas hujan..

Jika dahulu, teknologi dan permainan merupakan satu unsur hiburan semata- mata, namun kini ia dijadikan salah satu kaedah pembelajaran yang berkesan. Malah ia diserapkan elemen- elemen yang berbentuk pergerakan kinetik yang boleh dimanfaatkan sebagai salah satu bentuk senaman. Pastinya, kewujudan teknologi dan permainan seumpama ini amat berguna dan sesuai diperluaskan penggunaannya kepada semua orang tanpa menghadkan usia tertentu.

Bagaimana?

Jom saksikan sendiri, bagaimana hendak mencapai 3 in 1 itu...


Hye boboboi ! Very Happy

Terbaek la thread ko kali nie,, smart betol saya tengok video nie.. macam2 skill tu orang buat depan tv besar tu..
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 11:38 am

boboboi wrote:
Seiring dengan kemajuan teknologi di era kemodenan ini..maka pertumbuhan teknologi permainan yang unik dan menarik umpama cendawan tumbuh selepas hujan..

Jika dahulu, teknologi dan permainan merupakan satu unsur hiburan semata- mata, namun kini ia dijadikan salah satu kaedah pembelajaran yang berkesan. Malah ia diserapkan elemen- elemen yang berbentuk pergerakan kinetik yang boleh dimanfaatkan sebagai salah satu bentuk senaman. Pastinya, kewujudan teknologi dan permainan seumpama ini amat berguna dan sesuai diperluaskan penggunaannya kepada semua orang tanpa menghadkan usia tertentu.

Bagaimana?

Jom saksikan sendiri, bagaimana hendak mencapai 3 in 1 itu...


Owh.. mula2 sy baca thread ko nie ,,sy xfaham.. tapi sekali saya tengok tu video baru la sy faham,,
Best bha nie kalau letak satu d opis,, boleh la bdak2 opis sy bersenam2 skit,, sakit betol tgok tahap kenaikan obesiti dorang nie.. betul saya seutuju dgn tajuk thread ko,, Very Happy
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 11:48 am

Che Waey wrote:

Hye boboboi ! Very Happy

Terbaek la thread ko kali nie,, smart betol saya tengok video nie.. macam2 skill tu orang buat depan tv besar tu..

Haha siap ada skill kunfgu lagi kan? Macam mana ada brann mo maen? Very Happy
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 12:10 pm

superranger wrote:

Owh.. mula2 sy baca thread ko nie ,,sy xfaham.. tapi sekali saya tengok tu video baru la sy faham,,
Best bha nie kalau letak satu d opis,, boleh la bdak2 opis sy bersenam2 skit,, sakit betol tgok tahap kenaikan obesiti dorang nie.. betul saya seutuju dgn tajuk thread ko,, Very Happy

haha lawak betol ko nie.. ada ka patot ko ckp tahap kenaikan obesiti ,,xbaek tau ,,

Trima kasih,,
kalau ada peluang bawa la dorang maen game macam nie.. lagipon ia sesuai untuk semua peringkat umur,, dari budak kecik smpai la org dewasa,, sambil2 bawa family jalan2 cuci mata d sana Very Happy
Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 12:31 pm

Teda la,, malu sia mau maen...ramai orang bha tu.. tapi kalau ada kawan boleh jugak... Smile
Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 12:56 pm

Wakakaka Laughing

Sy sdh terbiasa begurau dgn dorang mcm tu,, smpai ada yg buat tdk tau sja sma sy.. bukan mau buat dorang mrah, tp sbgai kwn, sy tegur la,,nnt besok2 dpt pnyakit na,,kesian ma tu,,muda2 lgi brpenyakit..

Bha sma2 klu mcm tu,, bagus la kalau suma orang blh maen,, siap boleh menari lagi hihi Razz
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 1:08 pm

Che Waey wrote:
Teda la,, malu sia mau maen...ramai orang bha tu.. tapi kalau ada kawan boleh jugak... Smile
Bha cari kawan yang kurang2 malu dari ko,,jadi ko tidak lgi malu2 mau maen tu game.. sebab kalau mau maen game nie pon perlu ada dua orang baru boleh kasih cantum tu liquid and metal ...
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Fri Jan 25, 2013 1:12 pm

superranger wrote:
Wakakaka Laughing

Sy sdh terbiasa begurau dgn dorang mcm tu,, smpai ada yg buat tdk tau sja sma sy.. bukan mau buat dorang mrah, tp sbgai kwn, sy tegur la,,nnt besok2 dpt pnyakit na,,kesian ma tu,,muda2 lgi brpenyakit..

Bha sma2 klu mcm tu,, bagus la kalau suma orang blh maen,, siap boleh menari lagi hihi Razz

Sporting ma tu kawan2 ko,,untung ko dpt kwn mcm tu boleh d bawak bgurau psl berat bdan,, Very Happy
Betol bha,, jgn la ko risau ,,semua orang boleh main game nie.. cuma paling bagus klu berpasangan.. klu lebih ka kurang ka ,,na xtahu la bila baru boleh becantum tu liquid and metal hehe Razz
Back to top Go down
Che Waey
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2012-11-16

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Mon Jan 28, 2013 1:59 pm

Boboboi,, apa benda yang keluar lepas kita kasih berlanggar tu elemen?

Back to top Go down
superranger
Prebet
Prebet


Number of posts : 31
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Mon Jan 28, 2013 2:02 pm

Bro, saya tertanya2 jugak nie,, dari mana ko dapat info nie? saya yang hari2 pon hadap internet teda pula jumpa info2 yang best macam nie..
Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Mon Jan 28, 2013 2:05 pm

Che Waey wrote:
Boboboi,, apa benda yang keluar lepas kita kasih berlanggar tu elemen?


Dari apa yang saya tau (melalui info2 yg boleh dipercayai hehe)
animasi tu ialah..

1> Mechanic Heart
2> Diamond Grille
3> Piston
4> Shark (ikang jerung manksi)

and lastly,

5> Headlights..

So, kalau kamu mau kepastian,, boleh lah tengok balik video nie,,


Back to top Go down
boboboi
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 113
Registration date : 2012-09-04

PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Mon Jan 28, 2013 2:07 pm

superranger wrote:
Bro, saya tertanya2 jugak nie,, dari mana ko dapat info nie? saya yang hari2 pon hadap internet teda pula jumpa info2 yang best macam nie..

Ngehehe Smile ini suma saya jumpa di facebook,,

kalau bro mau tau lebih lanjut lagi,, boleh la lawat laman web nie,,

Liquid and Metal
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
3 in 1= Bermain, Belajar dan Bersenam di Sky Bridge Visitors's Center
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: