To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sasatan
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-02-11

PostSubject: Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Mon Mar 11, 2013 1:43 pm

sebenarnya, pengajian perundangan Malaysia agak baik juga dan prospek bagus. I ingin melanjutkan pangajian tersebut, tapi, i masih tak tahu bagaimana kita nk pilih universiti.. kriteria yg mana kita perlu menimbangkan sebelum memohon ?
Back to top Go down
tuliperfancy
Prebet
Prebet


Number of posts : 16
Registration date : 2012-07-12

PostSubject: Re: Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Tue Mar 12, 2013 10:54 am

Law mmg subject yg bagus...tapi kena hafal semua undang2...tapi kalao dik suka subject ni , masa depan mmg bagus. Kriteria yg perlu dik ingat adalah ,

1) sijil mesti dapat diiktiraf daripada kementerian pendidikan
2) kolej/uni lebih baik famous sikit.
3) yuran sama ada affordable?
4) lokasi sama ada dekat rumah dik atau sama ada asrama?
5) kena diiktiraf oleh Qualified Board of Malaysia

harap ni dapat membatu dik
Back to top Go down
sasatan
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-02-11

PostSubject: Re: Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Wed Mar 13, 2013 11:02 am

terima kasih kerana meolong saya. Sekarang ni i sedang cari unisersiti yg menawarkan pengajian UK Degree Programme for Law, 2+1. Ada apa apa universiti yg korang boleh mengesyorkan ?
Back to top Go down
jackong92
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2012-10-20

PostSubject: Re: Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Thu Mar 14, 2013 5:57 pm

Kalau awak hendak belajar UK Degree Programme for Law, 2+1, saya syorkan Inti College. Sekolah ini baik namanya, dan lecturer sekolahnya semua berpengalaman.

Bukan saja itu, pengiktirafan Qualified Board of Malaysia bukan menjadi masalah. Tambahan pula, Bar Standards Board di UK pun mengiktiraf Degree ini.

Banyak yang dapat belajar tau, jikalau masuk Inti. Mereka tawarkan lawatan sambil belajar ke parlimen, dan juga memberikan peluang berdebat-debat.

Lihatlah link ini : http://newinti.edu.my/main/academic_programmes/law
Back to top Go down
tuliperfancy
Prebet
Prebet


Number of posts : 16
Registration date : 2012-07-12

PostSubject: Re: Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Fri Mar 15, 2013 11:37 am

bagi law...uni tu mesti mempunyai perpustakaan yg lengkap macam Nilai Kampus atau Nilai Subang Kampus...You mesti pergi tengok kemudahan yg mereka ada. Kampus tu mempunyai kemudahan sukan dan rekereasi juga...macam tu u x kan rasa bosan semasa x da kelas. Boleh lah pergi main badminton, renang...masa tu pun boleh kenal kawan2 . kan baguss..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Today at 11:53 am

Back to top Go down
 
Apa yg paling penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: