To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Cari Jodoh Muslim Online Anda Yang Terbaik
by SchulzCube Tue Jun 12, 2018 7:07 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Fri Jun 08, 2018 5:18 am

» Tips Dan Rahsia Dari Seorang Jutawan Homestay Malaysia
by SchulzCube Sat Jun 02, 2018 8:47 am

» Jana Keuntungan dgn Jual Semula Produk MRR
by xbest Mon May 28, 2018 6:32 pm

» Bagaimana Buat DUIT dgn Jual Semula Produk PLR?
by xbest Wed May 23, 2018 12:46 pm

» Tanam Kucai Melalui Ubi Kucai
by xbest Mon May 07, 2018 3:38 pm

» Bisnes Tudung Jana Untung RM15,000 Sebulan
by xbest Thu Apr 26, 2018 8:54 pm

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Fri Apr 13, 2018 3:30 pm

» Seminar Tajwid Luarbiasa 2018
by xbest Wed Mar 28, 2018 2:16 am

» Contoh Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan
by xbest Sun Mar 25, 2018 9:45 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Sun Dec 24, 2017 2:35 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2018
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 tips utk bisnes

Go down 
AuthorMessage
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 40
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: tips utk bisnes   Mon Apr 01, 2013 9:50 pm

sape sini ade buat business ke? busnes kecik atau bisnes medium pon blh la.. sebab sy tgh plan dgn 3 org kawan, nak mulakan bisnes kita bln depan.. nak jual accessories hp.. Very Happy kita rasa nk guna bilik dlm rumah kawan sbg office kita la sebab dpt jimat sewa.. lagi plak, kita akan pigi ke china utk cari stock pd bln Jun.. ade apa pe tips x utk bisnes mcm kita ni??
oh ya, jgn lupa support kat kita yer!! hihi
Back to top Go down
tungkelly
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 59
Registration date : 2011-08-22

PostSubject: Re: tips utk bisnes   Tue Apr 02, 2013 3:15 pm

i ada business kecil saja lah, nak bagi sikit tips untuk u lah...
kalau nak mula business kena berhati-hati dan yang penting ALIRAN TUNAI..
Kalau tak ada tunai pasti banyak benda tak jadi..
kamu ada 3 orang, rasa dapat selesaikan masalan pekerja..
Untuk masa kini yang perkhidmatan pelanggan tu penting sangat..
Rasanya kamu guna bilik sebagai office mesti tak ada fix line kan??
Macam ni u kena cari satu business mobile plan yang boleh menjimat...
Back to top Go down
jerung
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2013-04-03

PostSubject: Re: tips utk bisnes   Wed Apr 03, 2013 5:31 pm

ya, i setuju yang hubungan dengan pelanggan amat penting.
tu la sumber pendapatan.
mesti akan guna fon dengan banyak untuk hubungi pelanggan kan. jaga jaga la bil anda.
apa yang saya buat ialah, i cari business mobile plan yang sesuai untuk jimatkan bil saya.
boleh dapat call percuma dan servis roaming.
Back to top Go down
tennislim
Prebet
Prebet


Number of posts : 21
Registration date : 2011-08-24

PostSubject: Re: tips utk bisnes   Thu Apr 04, 2013 2:05 pm

i ada guna business mobile plan...
Plan yang i guna tu ialah Celcom First Biz Plan..
Selepas guna plan ni memang jimat banyak...
Plan ni membolehkan saya membuat call bila-bila masa dan call ke apa nombor pun satu kadar yang sama..
Selain tu untuk perkongsian punya business kamu tu, ia membolehkan anda memiliki sampai 5 sub lines...
Kalau u nak tau lebih, tengoklah ni
http://www.celcom.com.my/firstbusiness/voice/overview.php
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 40
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: tips utk bisnes   Fri Apr 05, 2013 3:30 pm

plan ni yg baru ker? nape x pernah dengar org ckap yer?? aiya plan tu mmg sesuai bg sesiape yg buat bisnes la.. sebab murah.. mcm biz prime tu.. mmg sesuai bg org yg baru buat bisnes.. bisnes kecik.. sebab hanya rm40 sebulan jer.. ade free data dan panggilan percuma lg.. best lah..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: tips utk bisnes   

Back to top Go down
 
tips utk bisnes
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Business & Entrepreneurship-
Jump to: