To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Siam Reap :)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Siam Reap :)   Mon Apr 29, 2013 11:31 pm

woohoo!! minggu depan cuti dh, tgh rancang nk pigi berlancung kat Siam Reap bersama2 anak2 dn suami. Smile
seminggu tinggal jer. rasa x sempat rancang dgn baik. jd korang blh recommend x hotel2 yg bagui. dan flight ape ker korang rasa best?
dan korang biasa bawa wang tunai ker kad kredit bila pergi berlancung? yg mana satu lebih senang ckit?
terima kasih yer
Back to top Go down
donniehuat
Prebet
Prebet


Number of posts : 1
Registration date : 2013-04-30

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Tue Apr 30, 2013 7:44 am

Yeah, Siem Reap memang tempat yang bagus dan indah. Di sana, sy membelanjakan kira-kira RM2000 + + termasuk tiket penerbangan, penginapan, makanan dan lain-lain ...Masa tuh flight dan penginapan sy booking online. Nasihat sy jangan bawak wang tunai terlalu banyak dan guna USD jer kerana ia boleh diterima di mana-mana. Jika boleh guna kad kredit lagi syok.
Back to top Go down
kabilanboy
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-09-11

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Tue Apr 30, 2013 3:26 pm

Cool.. I also went to Siam Reap Cambodia as well.... the most interesting place that I like the most is Angkor Wat temple.. It is really fantatic...
anyway I booked the air ticket and hotel through the internet... by travel style is through free and easy it is so ... True enuff it is better to bring along credit card....
This is the picture I took when I was there.//


Back to top Go down
montyashley
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-07-27

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Tue Apr 30, 2013 9:50 pm

milooaiss wrote:
woohoo!! minggu depan cuti dh, tgh rancang nk pigi berlancung kat Siam Reap bersama2 anak2 dn suami. Smile
seminggu tinggal jer. rasa x sempat rancang dgn baik. jd korang blh recommend x hotel2 yg bagui. dan flight ape ker korang rasa best?
dan korang biasa bawa wang tunai ker kad kredit bila pergi berlancung? yg mana satu lebih senang ckit?
terima kasih yer

best nyer!!! i dah lama x pergi cuti ler..Siam Reap tu ok jugak tapi skrg musim hujan kan?

biasa nyer bila cuti..saya guna kad kredit ajer sbb blh blh hutang 1 bln kekeke...I guna kad Citi Premier Miles la sbb abang sub kat I...
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Wed May 01, 2013 4:29 pm

ya donniehuat, sy setuju ngan wak.. x nk bawa terlalu byk wang tunai dh..
oh ya, korang pernah dengar ttg Standard Chartered Worldmiles kad kredit x? sebab ari tu sy dengar ads die kat radio.. ckap ape blh dpt free flight ke tempat2 tu.. betui ker???
Back to top Go down
juliaolenka
Prebet
Prebet


Number of posts : 1
Registration date : 2013-05-01

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Thu May 02, 2013 6:21 am

Entah sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru atau tidak? Nampak iklan diorg kat akhbar beberapa hari lalu ...menarik siot, masa pendaftaran, boleh dapat 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari halaman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! Hebat!
Back to top Go down
ronlim
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Thu May 02, 2013 1:23 pm

betul atau tidak... just sign up dengan SCB, lepas tu akan dapat ganjaran 40,000 air asia point? perlu bayar wang apa apa dahulu? dan 40,000 boleh pergi ke mana?
Back to top Go down
blaalaaa
Prebet
Prebet


Number of posts : 9
Registration date : 2013-05-03

PostSubject: Re: Siam Reap :)   Fri May 03, 2013 8:56 pm

juliaolenka wrote:
Entah sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru atau tidak? Nampak iklan diorg kat akhbar beberapa hari lalu ...menarik siot, masa pendaftaran, boleh dapat 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari halaman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! Hebat!
eh mmg btui lah.. i baru tengok website tu.. yg mata ganjaran kita kumpul tu dpt ditukarkan kpd tiket penerbangan. best lah!!
kad kredit ni sesuai bg sesape yg suka berlancong sebab smua spending tu blh convert kpg miles.. Smile
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Siam Reap :)   Today at 12:19 am

Back to top Go down
 
Siam Reap :)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Tourism-
Jump to: