To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Masalah tayar lagi!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ronlim
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-23

PostSubject: Masalah tayar lagi!    Mon Aug 12, 2013 4:52 pm

Dua minggu yg lalu, I baru tukar takar kereta saya utk BMW M5, tapi harini, tiba-tiba tayar i ada bunyi yg kuat.. bolrh dengar mahupun tingkap dah tutup.. mmg kacau. ingin tanya kat sini, kenapa tayar boleh keluar bunyi cam tu ? sesiapa pernah mengalami situasi tersebut ? perlu tukar tayar yg baru ke?

Back to top Go down
manne
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2013-08-12

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Tue Aug 13, 2013 1:24 pm

Hanya 2 minggu? mungkin jalan tu yang bermasalah... Apakah jenama tayar kau? Saya guna yokohama avid envigor... sangat berbaloi sebab lebih murah malah selesa dan tidak berbunyi kuat... Dah guna 3 tahun masih nampak baru je... Yokohama tu jenama japan jadi lebih berjamin berbanding dengan tayar buatan china kan?
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Wed Aug 14, 2013 12:34 pm

baik tukar je la.. kenapa ko membahayakan nyawa ahli keluarga ko kat jalan raya ? mmg bahaya kalo kereta tak stabil terutamanya hujan. beli tayar yg branded skit, nyawa ko baru terjamin.
Back to top Go down
romietan
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2012-02-17

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Thu Aug 15, 2013 10:24 pm

I rasa lebh baik ko tukar tayar yg baru lah.
Sekarang ni, I pakai kereta Prosche Cayman dengan tayar Michelin PS3, setakat ni jenama tayar ni sesuai utk kereta saya sebab mmg selesa, takde bunyi bising, kuat dan tahan lama. Teknology Alternate Bridging tayar tersebut cukup hebat.
Tengok harga dan jenis tayar kat sini.
http://www.michelin.com.my/Products-Services/Car-SUV-LT/passenger_car/size.html?summer=Primacy%203%20ST
Back to top Go down
yupms
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2013-08-14

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Fri Aug 16, 2013 10:43 am

Saya kerja dekat cameron highland dan telah guna michelin pilot sport 3 selama 2 tahun. Saya rasa ia agak stable dalam hujan biarpun keadaan jalan cameron tak berapa bagus... Bukan itu sahaja, bunyinya tak kuat langsung dan bunganya masih nampak baru je walaupun dah 2 tahun.
Back to top Go down
hormfunny
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2013-08-18

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Sun Aug 18, 2013 9:18 pm



I am htinking to go for Michelin too as advice from my workshop.. but it is abit more expensive...
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Sun Aug 18, 2013 10:57 pm

mungkin ko punya tayar tu sesuai dengan ko punya karita.. atau dari segi pemasangan nya tidak rapi. atau mungkin ko punya karita talampau lowed kali.. study 
Back to top Go down
finalsam22
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Mon Aug 19, 2013 4:24 am

ronlim wrote:
Dua minggu yg lalu, I baru tukar takar kereta saya utk BMW M5, tapi harini, tiba-tiba tayar i ada bunyi yg kuat.. bolrh dengar mahupun tingkap dah tutup.. mmg kacau. ingin tanya kat sini, kenapa tayar boleh keluar bunyi cam tu ? sesiapa pernah mengalami situasi tersebut ? perlu tukar tayar yg baru ke?

huhuh... nak pakai kereta mewah mestinya pakai Michelin PS3.. yg mahal tu....
paling canggil pada grip.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah tayar lagi!    Today at 10:18 pm

Back to top Go down
 
Masalah tayar lagi!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: