To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar

Share | 
 

 Ingin pergi melancong !

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
missycheesie
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Ingin pergi melancong !    Wed Sep 04, 2013 11:53 pm

I dengar Matta Fair 2013 yg menjelang tu pada 6 hingga 8 September 2013 kat PWTC.. nampak seronok tapi suami i tak mau pigi sebab byk org.. dan tak berbaloi sebab kena bayar caj cover.. i ingin pergi melancong ke Korea ataupun India la.. sesiapa tahu kat mana ada fair yg sama dgn Matta Fair ni ?
Back to top Go down
yupms
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2013-08-14

PostSubject: Re: Ingin pergi melancong !    Thu Sep 05, 2013 8:07 pm

Matta fair tu paling bagus dah... Kalo nak holiday kat korea kena bawa banyak duit. Syurga shopping tau? Beli barang dengan kad kredit akan dapat mata ganjaran yang boleh digunakan untuk menang hadiah pada masa depan. Tapi biasanya beli banyak baru dapat mata sikit, strategi semua bank. Jadi bagi saya wang tunai lebih bagus berbanding dengan kad kredit, senang sebab tak perlu menanggung hutang kad selepas pembelian.
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: Ingin pergi melancong !    Fri Sep 06, 2013 5:54 pm

Salam... Sebenarnya bukan matta fair saja yang boleh kita dapat tiket penerbangan murah. Adakah kamu mengguna kad kredit? Kalao tak de, saya cadangkan kamu memohon kad kredit Premier Miles Amex dari Citibank. Sebab kamu akan dapat tiket penerbangan secara percuma ke Eupore dan juga 60k complimentary Enrich Miles point apabila permohonan kamu diluluskan. Bukan tu sahaja, kamu juga berpeluang menikmati banyak keistimewaan. Contohnya, pemegang kad yang menginap kat shangri-la hotel selama 3 malam hanya perlu bayar kos penginapan selama 2 malam je. Keistimewaan lain juga tercatat dalam laman web mereka. http://www.citibank.com.my/pmamex
Back to top Go down
ronlim
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Ingin pergi melancong !    Sat Sep 07, 2013 11:47 am

Kenapa tak cari online ataupun panggil agensi pelancongan dan tayan sama mereka ? Ataupun sekarang ni ada Reliance Travel Fair.
Skrng ni, kalo u mempunyai kad kredit citibank , ko blh beli premium our utk pelancongan dgn 0% instalment. Baik pergi Seri Pacific Hotel KL sekarang. Promo hingga 8hb Sept je.
Back to top Go down
manne
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2013-08-12

PostSubject: Re: Ingin pergi melancong !    Sun Sep 08, 2013 3:14 pm

Tahun lepas saya juga dapat pakej pelancongan yang sangat berbaloi semasa pameran Matta. Tapi kalo kamu nak melancong sendiri, saya rasa lebih baik beli terus dari Air Asia atau MAS. Mereka menjalankan promosi setiap bulan jadi apa yang kamu perlu buat ialah tunggu dengan sabar ^^
Back to top Go down
leesummer
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-11-04

PostSubject: Re: Ingin pergi melancong !    Tue Sep 10, 2013 7:54 am

attain wrote:
Salam... Sebenarnya bukan matta fair saja yang boleh kita dapat tiket penerbangan murah. Adakah kamu mengguna kad kredit? Kalao tak de, saya cadangkan kamu memohon kad kredit Premier Miles Amex dari Citibank. Sebab kamu akan dapat tiket penerbangan secara percuma ke Eupore dan juga 60k complimentary Enrich Miles point apabila permohonan kamu diluluskan. Bukan tu sahaja, kamu juga berpeluang menikmati banyak keistimewaan. Contohnya, pemegang kad yang menginap kat shangri-la hotel selama 3 malam hanya perlu bayar kos penginapan selama 2 malam je. Keistimewaan lain juga tercatat dalam laman web mereka. http://www.citibank.com.my/pmamex
Baik la.. kalau dptkan kad ni.. travel untuk free and easy!! Tapi kad ni agar susah apply kan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ingin pergi melancong !    

Back to top Go down
 
Ingin pergi melancong !
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Tourism-
Jump to: