To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Beli Barang Online Murah Dari China Dengan Selamat
by SchulzCube Today at 6:55 am

» Tips Cari Jodoh Muslim Online Anda Yang Terbaik
by SchulzCube Tue Jun 12, 2018 7:07 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Fri Jun 08, 2018 5:18 am

» Tips Dan Rahsia Dari Seorang Jutawan Homestay Malaysia
by SchulzCube Sat Jun 02, 2018 8:47 am

» Jana Keuntungan dgn Jual Semula Produk MRR
by xbest Mon May 28, 2018 6:32 pm

» Bagaimana Buat DUIT dgn Jual Semula Produk PLR?
by xbest Wed May 23, 2018 12:46 pm

» Tanam Kucai Melalui Ubi Kucai
by xbest Mon May 07, 2018 3:38 pm

» Bisnes Tudung Jana Untung RM15,000 Sebulan
by xbest Thu Apr 26, 2018 8:54 pm

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Fri Apr 13, 2018 3:30 pm

» Seminar Tajwid Luarbiasa 2018
by xbest Wed Mar 28, 2018 2:16 am

» Contoh Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan
by xbest Sun Mar 25, 2018 9:45 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Sun Dec 24, 2017 2:35 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2018
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mahalnya bil aku

Go down 
AuthorMessage
blaalaaa
Prebet
Prebet


Number of posts : 9
Registration date : 2013-05-03

PostSubject: Mahalnya bil aku   Mon Nov 18, 2013 4:39 pm

korang ade masalah yg same dgn aku x? baru dpt bil fon bulan lepas jer.. RM400 lebih lah!!! terkejut aku! camne nk bayar eh? x sangka aku dh pakai begitu byk lah.. cuma sms dan call jer, aku jrg pakai data pon..
jd i skrg nk cpt cari pelan baru baru dan tukar kan, ade cadangan x?
Back to top Go down
morningbird
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 19
Registration date : 2013-11-18

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Tue Nov 19, 2013 1:51 am

yakeh??? i juga cari plan yg baik lar.
bil mahal sgt semasa i selalu call kawan2 dan customers yg tak sama network. tak dapat bayar tiap2 bulan. T___T
Back to top Go down
tennislim
Prebet
Prebet


Number of posts : 21
Registration date : 2011-08-24

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Wed Nov 20, 2013 6:55 pm

Plan yang i ambil sekarang dari Celcom OK sangat...
Ada free call 1500 mins dan SMS percuma...
Lagipun buat call ke semua telco pun harga sama..
https://www.celcom.com.my/personal/promotion/talknsurf?pid=1360826467841
Back to top Go down
nurulazzin
Prebet
Prebet


Number of posts : 30
Registration date : 2013-08-02

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Thu Nov 21, 2013 5:16 pm

ohhh i rasa u kena pilih pelan baik2 lah supaya x kena caj2 tu..
dan klo dpt pilih pelan yg bagui, mmg dpt jimat byk, x kan jd mahal sgt sbb kan die ade bg panggilan dan sms percuma
Back to top Go down
tungkelly
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 59
Registration date : 2011-08-22

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Fri Nov 22, 2013 3:31 pm

hahahhah, masa sekarang ada orang buat call dana sms lagi???
Gunalah viber keh, Wechat keh kan FREE, WIFI merata-rata, buat apa sign plan??
Back to top Go down
stellachew90
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2011-12-27

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Fri Mar 14, 2014 2:39 pm

tungkelly wrote:
hahahhah, masa sekarang ada orang buat call dana sms lagi???
Gunalah viber keh, Wechat keh kan FREE, WIFI merata-rata, buat apa sign plan??

semua ni la.. anak i buat bising nak apply Mobile Internet.... tp promotion tu sudah habis... bila ada lagi..
i minat la.. atau ada pelan lain yang lebih murah?
I sekarang bayar per internet data charges untuk anak yg guna mobile internet dengan hp dia.
katanya kalau tak ada semua tu.. akan outdated dr technology.
i mmg tak mau sign contract punya..ok.. biar bill charges nya stabil baru cari commitment pakej


Back to top Go down
pancake797
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2012-03-14

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Mon Mar 17, 2014 3:41 pm

blg bg die anak ko try guna data plan lepas tu tgk la mcm mane
klo die guna plan pun sama mahal ato lebih guna tu xyah nak bg plan suruh die top up call/sms je
out sikit xpe janji die tau control guna
Back to top Go down
finalsam22
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Tue Mar 18, 2014 1:11 pm

i ni sales man so i call klien je
cuma waktu tunggu klien tu surf la sikit tp mahal jugak kena bayar...
ade x package yg blh call+internet sekali?? nak murah sikit punya ade tak?
Back to top Go down
jackong92
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2012-10-20

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Wed Mar 19, 2014 7:27 pm

macam bestnya, plan tu bagi anak u sebab 1GB untuk 3 bulan, dgn 1GB anak u bleh facebok,wechat dgn kawan ker, cepat dapatkan pelan in kan jimat wang.https://www.celcom.com.my/personal/promotion/talkandsurf2?pid=1360826467841
Back to top Go down
lurve
Prebet
Prebet


Number of posts : 12
Registration date : 2012-03-12

PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   Thu Mar 20, 2014 5:31 pm

sekarang bill mahal bukan alasan untuk ayah guna smartphone!
dulu asyik beritahu mahal bill telephone dll ,
nak sign plan ini utk die.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mahalnya bil aku   

Back to top Go down
 
Mahalnya bil aku
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: COMPUTER, SOFTWARE & TECHNICAL DISCUSSIONS :: Application & Utilities-
Jump to: