To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nurulazzin
Prebet
Prebet


Number of posts : 24
Registration date : 2013-08-02

PostSubject: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Mon Dec 09, 2013 12:32 pm

aduihai~~kebelakangan ni lutut aku kacau sgt lah, rasa sakit bila gi shopping..
kesakitan ni mula dr minggu lepas, mungkin disebabkan olh overweight aku gut?
teruk lah, aih.. aku ni pon dh 50 tahun ni.. tua dh..
bila nk naik tangga tu pon rasa sakit jer, x leh jln byk skang.. bila turun pon susah nk naik balik
sesape kat sini ade masalah yg same dgn aku? tlg bg cadangan sat camne nk rawat kesakitan ni..
Back to top Go down
happy83days
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2013-11-01

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Tue Dec 10, 2013 3:57 am

Memang pun, umur semakin tua atau semakin gemuk, risiko dapat Osteoarthritis pun semakin tinggi. Sekarang orang muda pun ada masalah ni. Dulu aku asyik pi jogging dengan lasak, lutut saya cedera selepas 5 tahun. Aduhai, masa sakit, memang nak nangis, bukan tak dapat jogging, jalan pun susah, sakitnya. Saya pi tengok tabib cina urut dan bekam, tapi tak sembuh-sembuh.

Back to top Go down
han123
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Wed Dec 11, 2013 1:26 am

Hi nurulazzin, sudah lama ke lutut u sakit? Masalah u teruk ke? Syg rasa kesakitan ini berlaku
sebab u diserang penyakit osteoarthritis. Osteoarthritis adalah suatu penyakit degenerative dan berlaku sebab tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus biasanya terjadi pada mereka yg berada di kelompok usia 50tahun ke atas dan berat badan yg tinggi juga salah satu punca penyebab penyakit ini. Syg rasa u patut jumpa Doktor pakar orthopaedic utk mendapat rawatan yg selanjutnya.
Back to top Go down
wangcuma
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 156
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2013-08-14

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Thu Dec 12, 2013 3:57 am

hai semua

sudah cuba pengambilan suplemen kalsium?
klu mau cuba blh dapatkan daripada saya Smile
blh menghilangkan sakit lutut sekaligus sakit sendi yang lain Smile
Back to top Go down
http://wanglobal.ocssynergy.com/system/?action=Register&coun
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Thu Dec 12, 2013 3:01 pm

hi nurulazzin, sy pon ada masalah sakit lutut sebelum ni, macam2 cara saya dh cuba tapi tak berkesan. baru2 ni jiran rekomen sy Live-well Ostesamin dengan Chondroitin.
sy baru dh cuba 3 bulan, kesannya sgt best! skrg ni sy dh boleh naik turun tangga.
klo minat blh tengok kat sini, harap dpt tlg u ye Smile
http://www.livewell2u.com/products.php?p=ostesamin
Back to top Go down
tempoyak
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2013-12-13

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Fri Dec 13, 2013 2:49 am

Cara paling bagus untuk elakkan Osteoarthritis adalah amalkan gaya hidup sihat, tidur awal, bangun awal. Pemakanan seimbang dan jaga berat badan. Kurangkan alkohol dan rokok. Biar susah sekarang, tak nak sakit baru menyesal.
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 35
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Mon Apr 07, 2014 4:21 pm

noorfaridahh wrote:
hi nurulazzin, sy pon ada masalah sakit lutut sebelum ni, macam2 cara saya dh cuba tapi tak berkesan. baru2 ni jiran rekomen sy Live-well Ostesamin dengan Chondroitin.
sy baru dh cuba 3 bulan, kesannya sgt best! skrg ni sy dh boleh naik turun tangga.
klo minat blh tengok kat sini, harap dpt tlg u ye Smile
http://www.livewell2u.com/products.php?p=ostesamin
Livewell tu mmg best ker? klo btui best, aku nk cadang bang i makan gak lah sbb die ni ade masalah kesakitan lutut jg. dia x makan ubat apa pe, cuma pakai suntikan steroid je. i takut nnt ade apa pe side effect plak ni! korang rasa patutkah dia berhenti suntikan steroid tu? dan makan supplement Livewell?
Back to top Go down
happy83days
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2013-11-01

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Tue Apr 08, 2014 1:48 am

Suntikan steroid ada baik dan buruknya, Suntikan dapat hilangkan sakit dengan cepat, tapi kesannya sementara saja.
http://www.everydayhealth.com/osteoarthritis/the-pros-and-cons-of-cortisone-for-osteoarthritis.aspx
Back to top Go down
xlnxln88
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2013-05-28

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Tue Apr 08, 2014 12:27 pm

rasanya org yg ada diabetik tak boleh selalu suntik steroid kan?
sebab kan ada kuman/luka kadang-kala kat tempat suntikan.
Back to top Go down
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Wed Apr 09, 2014 8:27 pm

suntikan steroid memang tak boleh selalu ambil ,side effectnya memang sgt bahaya terhadap badan kita dan steroid cume doktor yg boleh bagi pesakit..steroid boleh mendatangkan kanser, warna kulit akan berubah.. kamu akan faham apa yg sy cakap lepas tengok ini http://www.steroidabuse.com/dangers-of-steroid-abuse.html
Back to top Go down
catwang
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2012-02-08

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Thu Apr 10, 2014 2:43 pm

tp aku rasa rawat dr kedalaman badan lebih best lah, mcm buat exercise, makan supplement dll.... yg suntikan tu hanya utk jangka pendek jer. walaupon cepat tp x efektif lah. klo makan supplement plak, utk tujuan jangka panjang lah.
Back to top Go down
sabahan33
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2013-11-21

PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Fri Apr 11, 2014 1:39 am

Saya ada sakit lutut juga, dah lama dah. Saya Nampak di blog ada tulis tentang produk livewell, macam bagus aje. Ingat nak cuba. http://www.wendypua.com/2014/04/women-have-higher-chance-to-have.html
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?   Today at 9:49 pm

Back to top Go down
 
Faktor apa yg menyebabkan kesakitan lutut?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Health-
Jump to: