To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Antivirus, antivirus, antivirus

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Antivirus, antivirus, antivirus   Mon Sep 29, 2008 11:41 pm

Walaupun topik ini mungkin sdh banyak kali diperkatakan, tp saya fikir tdk salah juga utk dibincangkan, mungkin ada informasi baru... ok, apa antivirus kamu guna? apa kelebihannya?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Wed Oct 08, 2008 6:32 pm

top 20 antivirus 2007 berdasarkan rating dari segi;Ease of Use, Effectiveness Updates Feature Set, Ease of Installation, Help/Support

#1 BitDefender
#2 Kaspersky
#3 F-Secure Anti-Virus
#4 PC-cillin
#5 ESET Nod32
#6 McAfee VirusScan
#7 Norton AntiVirus
#8 AVG AntiVirus
#9 eTrust EZ Antivirus
#10 Norman Virus Control
#11 AntiVirusKit
#12 AVAST!
#13 Panda Titanium
#14 F-Prot
#15 PCTools AntiVirus
#16 ViRobot Expert
#17 WinAntiVirus
#18 CyberScrub AntiVirus
#19 The Shield AntiVirus
#20 Windows OneCare

ha,rasa-rasanya antivirus yang kamurang pakai tersenarai kah dalam top 20...hihihi Smile
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Wed Oct 08, 2008 6:54 pm

banyak brand sdh sia guna, samua yg top10 sanarai di atas sdh sia guna. Tp sikijap2 sj sia guna pasal sia inda suka..... sia lama sana kaspersky...... tp salapas babarapa taun, sia stop pasal sia jumpa tu nod32..... sia try, bagus, epektif, sanang install, update sendiri, ringan..... so sia gunalah sampai sikarang..... satakat ini sia puas hati butul..... sia install tampat kawan2 lg.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sun Oct 26, 2008 1:47 am

suba kamu tingu ini statistik.....









sabap tu sia guna nod32, hihihiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
surukan
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Location : kudat
Registration date : 2008-10-20

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sun Oct 26, 2008 2:24 am

aduii...nasip baik ada kamu2 ni kalau tida nanti mau format lagi komputer kali.....suda try macam2 brand masih kana virus juga.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sun Oct 26, 2008 2:28 am

pukutarap wrote:
banyak brand sdh sia guna, samua yg top10 sanarai di atas sdh sia guna. Tp sikijap2 sj sia guna pasal sia inda suka..... sia lama sana kaspersky...... tp salapas babarapa taun, sia stop pasal sia jumpa tu nod32..... sia try, bagus, epektif, sanang install, update sendiri, ringan..... so sia gunalah sampai sikarang..... satakat ini sia puas hati butul..... sia install tampat kawan2 lg.....

aiks tuan gamang mana tempat installnya ni? saya pakao bitdefender bah jadi saya mau cuba nod pula..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sun Oct 26, 2008 2:55 am

bitdefender inda bagus gaman, sia ada bitdefender expire sampai taun 2037, tp sia inda guna pasal sia inda suka...... inda mantap bilang si monkey...... lapas tu sia guna kaspersky, mula2 sia rasa baguuuuuss butul, tp sia notis ada virus yg dia inda buli kasi mati, so sia try pula nod32, aduinaaaaaa ansur itu virus dia bunuh..... baru2 ini ada itu pendrive kawan, tariak2 itu komputer dia panik jumpa virus kuat, dia guna kaspersky yg updated lg tu, tp inda buli kasi mati. Sakali sia susuk itu pendrive di laptop sia, ilang turus itu tariak, ada 2 ikur...... jd kamu tukarlah pigi nod32, di mana dpt, sia inda taulah sabap sia punya crack juga, unlimited...... kabaikannya sendiri update, powerful, ringan..... masam itu grap2 di atas.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sun Oct 26, 2008 2:56 am

surukan wrote:
aduii...nasip baik ada kamu2 ni kalau tida nanti mau format lagi komputer kali.....suda try macam2 brand masih kana virus juga.
naa.... suba nod32..... kalou indada yg pree, beli sj, mungkin inda mahal juga tu yg lisin 1 taun.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Mon Oct 27, 2008 2:22 pm

Di sini saya mendownload itu NOD32

http://www.scanwith.com/NOD32_download.htm
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Mon Oct 27, 2008 3:34 pm

wah bagus tusn bush.... full ka atau trial sj ni? bagus o kalou full.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Mon Oct 27, 2008 7:52 pm

bagusnya... ya, fullkah tuan bush?
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Mon Oct 27, 2008 9:07 pm

macam mana mau tau full kah tidak? saya rasa ini full bah sebab dia tak ada tarikh luput macam saya punya bitdefender he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Tue Oct 28, 2008 12:46 am

bah ngamla tu tuan bush..... sabap sia punya crack sikarang ni mimang unlimited punya...... bah siapa2 yg mo tukar antivirus yg lebi bagus, pigi masuk link yg tuan bush kita bagi......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Thu Oct 30, 2008 9:43 am

pukutarap wrote:
bah ngamla tu tuan bush..... sabap sia punya crack sikarang ni mimang unlimited punya...... bah siapa2 yg mo tukar antivirus yg lebi bagus, pigi masuk link yg tuan bush kita bagi......

hi hiii... katara butul ko ni PTarap...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Thu Oct 30, 2008 9:56 am

SiokSondri wrote:
pukutarap wrote:
bah ngamla tu tuan bush..... sabap sia punya crack sikarang ni mimang unlimited punya...... bah siapa2 yg mo tukar antivirus yg lebi bagus, pigi masuk link yg tuan bush kita bagi......

hi hiii... katara butul ko ni PTarap...

apa yang katara tu sioksendiri? sa rasa sa tau apa yng ada dlm pikiran ko....mcam dalam pikiran kami semua juga ..wakakakaka
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Thu Oct 30, 2008 8:50 pm

aieeeee...... masam sia inda pahamlah..... Rolling Eyes
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Thu Oct 30, 2008 8:53 pm

saya pun keliru.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Thu Oct 30, 2008 9:04 pm

apa kunun yg katara butul?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Fri Oct 31, 2008 12:03 pm

sia ada download nod32 yg tuan bush kasi.. inda tau pula saya mo install... hi hiii.. malu ba saya kasi tau tapi apa buli buat, org kg ni baru mo jinak2 komputer ba...

ada sapa-sapa yg suda download dan install ka, ajar la sikit....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Fri Oct 31, 2008 12:05 pm

SiokSondri wrote:
pukutarap wrote:
bah ngamla tu tuan bush..... sabap sia punya crack sikarang ni mimang unlimited punya...... bah siapa2 yg mo tukar antivirus yg lebi bagus, pigi masuk link yg tuan bush kita bagi......

hi hiii... katara butul ko ni PTarap...

hi hii... ni la yg sa maksudkan katara, di bawah pukutarap pun buli jumpa ni barang ka?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Fri Oct 31, 2008 6:21 pm

hihihihihiiiii..... hihihihihihiiii..... paham...... lain kali tarpaksa mo sakap ikut skima lah ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Fri Oct 31, 2008 10:40 pm

SiokSondri wrote:
SiokSondri wrote:
pukutarap wrote:
bah ngamla tu tuan bush..... sabap sia punya crack sikarang ni mimang unlimited punya...... bah siapa2 yg mo tukar antivirus yg lebi bagus, pigi masuk link yg tuan bush kita bagi......

hi hiii... katara butul ko ni PTarap...

hi hii... ni la yg sa maksudkan katara, di bawah pukutarap pun buli jumpa ni barang ka?

ketika di sadang menurih gatah..itu cd jatuh dari langit bah itu siok. hehe.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sat Nov 01, 2008 1:27 pm

SiokSondri wrote:
SiokSondri wrote:
pukutarap wrote:
bah ngamla tu tuan bush..... sabap sia punya crack sikarang ni mimang unlimited punya...... bah siapa2 yg mo tukar antivirus yg lebi bagus, pigi masuk link yg tuan bush kita bagi......

hi hiii... katara butul ko ni PTarap...

hi hii... ni la yg sa maksudkan katara, di bawah pukutarap pun buli jumpa ni barang ka?

muahahaha..sioksendiri..detektif conan...matai eeh..
setau sa tu crack tu kan setiap berapa bulan , dia ada versi crack yg baru utk ganti yg sedia ada..crack unlimited?
hehehehe..kecuali ko beli yg original punya laaa..ko kaya ma ptarap..satu kali ko kasih turun gatah, buleh belih udah tu.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sat Nov 01, 2008 4:38 pm

hihihihihiiii siuk yg pree bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Sun Nov 02, 2008 3:04 am

aiyarrrrr.....mo free kah? matai urang yg mo kasi free tu..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Antivirus, antivirus, antivirus   Today at 8:14 am

Back to top Go down
 
Antivirus, antivirus, antivirus
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: COMPUTER, SOFTWARE & TECHNICAL DISCUSSIONS :: Application & Utilities-
Jump to: