To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Paraivagas Forex Journal

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Paraivagas Forex Journal   Tue Sep 30, 2008 11:13 pm

Trade EU 30/09/2008
Sell= 1.4323
TP & SL=30pips
Result= +30Pips





Salam Damai Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Tue Sep 30, 2008 11:31 pm

uinaaaa sampin2 kamu samua ni pasal forex.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 12:21 pm

tuan pukutarap, macam saya satu orang saja ini trade forex sini.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 12:25 pm

teda effect ka sama tu kejatuhan harga minyak , parai? ada kawan sa main ni juga..tapi dia baru blejar belajar dia bilang dia sedang cuba teori dia..sa inda faham apa dia cakap..tapi dia bilang dia sedang belajar tru demo yg dia buat...macam gambar ko tu lah..fening sa tenguk gambar tu di pc dia..macam carta graf kemalangan jalanraya saja...kekeke
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 12:25 pm

tdk ramai bah yg sampin ni tuan, kalou pandai ni mungkin siuk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 12:26 pm

sia pun inda paham itu grap, masamana bah kamu tau ini?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 12:54 pm

si parai kena ikut perkembangan pasaran saham terkini..berita berita semasa terkini dan tukaran matawang asing terkini sebab semua tu ada efek dengan nilai mata yg dia kasi main sana forex..btul kan parai...tu yg sa malas tu...u hve to be alert by all the time...mataiii nahh..da jak perang kah, bencana alam kah..atau apa2 rusuhan, masalah ekonomi dunia...kena awas awas bai tu....ad efek sama tu forex punya nilai saham
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:15 pm

monkey wrote:
teda effect ka sama tu kejatuhan harga minyak , parai? ada kawan sa main ni juga..tapi dia baru blejar belajar dia bilang dia sedang cuba teori dia..sa inda faham apa dia cakap..tapi dia bilang dia sedang belajar tru demo yg dia buat...macam gambar ko tu lah..fening sa tenguk gambar tu di pc dia..macam carta graf kemalangan jalanraya saja...kekeke

salam tuan monkey, ok.. apa2 aktiviti yg berkaitan dgn eko dan politik mempunyai kesan thdp saham2 dan forex ni. naik turun minyak sudah maklum memberi kesan, sampai negara kita pun teruk kena kesan pasal kenaikan harga minyak.

contoh lain pula adalah, baru2 ini satu rang undang2 di US yg bertujuan membantu eko US sbyk USD7Bilion tidak di sokong oleh kongres US. dan beberapa minit selepas ucapan Bush yg menyatakan rang undang2 tu gagal..terus saham2 di US turun... dan pada masa itu, kesan kepada forex pula iaitu matawang Euro-Usd, graf EU(euro-usd) telah melonjak naik dgn begitu cepat sekali.. ini sudah cukup jelas menunjukkan kesan bahawa dgn penurunan saham2 di US, matawang Euro terus menguat terhadap USD.

Very Happy tuan monkey, sudah berapa lama kawan kamu demo forex itu? suruhlah kawan ko tu join sini, biar dia kongsikan teori trading forex disini supaya, kita semua dapat belajar, berkongsi dan dpt menambah baik sesuatu sistem trading tu. Yang paling penting, jika ramai sabahan join forex ini, ia bukan saja menambah pengetahuan tentang ekonomi dunia tetapi boleh menjadi sebagai pendapatan sampingan.

Very Happy graf tu macam kemalangan jalan raya ka? haha

msg*** bursa saham malaysia tutup hari ini kerana cuti raya.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:17 pm

pukutarap wrote:
tdk ramai bah yg sampin ni tuan, kalou pandai ni mungkin siuk.....

betul tu tuan pukutarap, memang tak ramai yang tahu tentang forex ni. tapi yg sebenarnya ramai juga di luar sana yang hebat2 trading forex ni. cuma mereka tidak berkongsi kemahiran tu. tapi jika pukutarap berminat, boleh belajar pelan2. kalau mahu, saya boleh bagi ebook panduan forex.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:18 pm

OK...dia pun ada minta tu link sepa sepa yg join nie forex..dulu si shalon ada bagi ba link dia tapi dia suda delete b4 sa sempat ambik kasi kawan sa tu....sa cari email dia dulu aah..nanti sa dapat sa kasi sama ko..
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:19 pm

pukutarap wrote:
sia pun inda paham itu grap, masamana bah kamu tau ini?

masa saya mula2 dulu tiada yang ajar, jadi saya cari sendiri maklumat forex di internet. kalau sudah minat dan mahu tu, memang boleh ... tapi usaha kena kuat, semangat mesti ada. cheers
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:20 pm

paraivagas wrote:
pukutarap wrote:
tdk ramai bah yg sampin ni tuan, kalou pandai ni mungkin siuk.....

betul tu tuan pukutarap, memang tak ramai yang tahu tentang forex ni. tapi yg sebenarnya ramai juga di luar sana yang hebat2 trading forex ni. cuma mereka tidak berkongsi kemahiran tu. tapi jika pukutarap berminat, boleh belajar pelan2. kalau mahu, saya boleh bagi ebook panduan forex.


hehehe..kalau si gaman suda kena 'tempias' ni forex...memang tinggi lalang sana kabun gatah dia nie...tapi inda apa bah..ada strymeax kan.lepas memutung, terus buka pc..kekekeke..kan parai...2 bisness jalan dlm satu masa...mantaapsss terus si gaman.
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:21 pm

monkey wrote:
si parai kena ikut perkembangan pasaran saham terkini..berita berita semasa terkini dan tukaran matawang asing terkini sebab semua tu ada efek dengan nilai mata yg dia kasi main sana forex..btul kan parai...tu yg sa malas tu...u hve to be alert by all the time...mataiii nahh..da jak perang kah, bencana alam kah..atau apa2 rusuhan, masalah ekonomi dunia...kena awas awas bai tu....ad efek sama tu forex punya nilai saham

tepat sekali apa yang tuan monkey cakap. selain dari forex saya juga memantau saham2 dan index dunia. kalau ada astro, kena rajin tingu berita luar.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:23 pm

monkey wrote:
OK...dia pun ada minta tu link sepa sepa yg join nie forex..dulu si shalon ada bagi ba link dia tapi dia suda delete b4 sa sempat ambik kasi kawan sa tu....sa cari email dia dulu aah..nanti sa dapat sa kasi sama ko..

ok bagus...kasi saja.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 1:26 pm

tuan monkey, sebenarnya sangat bagus kalau tuan pukutarap trading forex. sbb pasaran forex ini cuma aktif waktu malam. so, siang dia potong getah, malam trading forex. kan mantap macam tu.... monkey, ko tak minta trading forex ka?
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 3:07 pm

paraivagas wrote:
tuan monkey, sebenarnya sangat bagus kalau tuan pukutarap trading forex. sbb pasaran forex ini cuma aktif waktu malam. so, siang dia potong getah, malam trading forex. kan mantap macam tu.... monkey, ko tak minta trading forex ka?


sementara belum koin ni forex, si pukutarap kena training dulu..kan ada dia punya trial@ demo utk belajar dulu tu..bila suda rasa okey, suda faham, pandai suda main, tau suda macam mana cara..baru dia join..masa tu sebelah malam memang si tarap bz ..tu..kena lagi dia memang sntiasa update to the world issues such as politics, economics etc....kekekeke...

sa belum ada keyakinan bah parai..nanti la sa pelan pelan belajar sama kawan sa tu...syiok bah mo tenguk bila banyak tu pips ko dapat kan...eehh..pips ka tu kita panggil tu?
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 7:24 pm

Ya betul, pips=point Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 10:45 pm

Trade EU 01/10/2008
Sell= 1.4028
TP & SL=30pips
Result= +30Pips



Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 01, 2008 11:54 pm

wa.... main forex ada pendapatan ka? tentu banyak tu.. kalau pasal cari pendapatan tambahan.. kutub utara pun sa mo cari ooo....
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 02, 2008 3:30 pm



sesiapa yang minat pasal forex bulilah beli buku ni,nanti Pak B akan kasi antar kandungan dia,tapi sikit-sikit saja tau...hihihi Smile
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 02, 2008 10:11 pm

Trade EU 02/10/2008
Buy= 1.3905
TP & SL=30pips
Result=-30Pips



Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 02, 2008 10:13 pm

SiokSondri wrote:
wa.... main forex ada pendapatan ka? tentu banyak tu.. kalau pasal cari pendapatan tambahan.. kutub utara pun sa mo cari ooo....

Tuan berminat ka? Jika berminat saya boleh bagi panduan percuma.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 02, 2008 10:15 pm

Pak Belalang wrote:


sesiapa yang minat pasal forex bulilah beli buku ni,nanti Pak B akan kasi antar kandungan dia,tapi sikit-sikit saja tau...hihihi Smile

Tuan pun trader forex ka?
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 3:54 pm

paraivagas wrote:
Pak Belalang wrote:


sesiapa yang minat pasal forex bulilah beli buku ni,nanti Pak B akan kasi antar kandungan dia,tapi sikit-sikit saja tau...hihihi Smile

Tuan pun trader forex ka?

tidak juga (non-active trader)...hihihi Smile
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 4:27 pm

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Today at 5:50 pm

Back to top Go down
 
Paraivagas Forex Journal
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 8Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Business & Entrepreneurship-
Jump to: