To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Paraivagas Forex Journal

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 4:29 pm

Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 4:30 pm

Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 4:32 pm

Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 4:36 pm

perlu diingat semua keterangan di atas hanya untuk yang beginner saja tau,kalau mau mendapatkan lebih maklumat bolehlah cari-cari buku ini di kedai-kedai buku berdekatan tempat tinggal kamurang....hihihi Smile
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 7:15 pm

Pak Belalang wrote:
perlu diingat semua keterangan di atas hanya untuk yang beginner saja tau,kalau mau mendapatkan lebih maklumat bolehlah cari-cari buku ini di kedai-kedai buku berdekatan tempat tinggal kamurang....hihihi Smile

tuan tinggal dimana? saya belum jumpa buku forex di kedai berdekatan ni.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 7:18 pm

pak b jual berapa ebook tu? blh post graf pak b di sini kah? berdasarkan ebook tu. mcm mana mau entry, dan exit? apa indikator yg dipakai? sesuai pair apa? TF berapa? dan bagaimana sistem tu apabila trade semasa news?
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 7:19 pm

paraivagas wrote:
Pak Belalang wrote:
perlu diingat semua keterangan di atas hanya untuk yang beginner saja tau,kalau mau mendapatkan lebih maklumat bolehlah cari-cari buku ini di kedai-kedai buku berdekatan tempat tinggal kamurang....hihihi Smile

tuan tinggal dimana? saya belum jumpa buku forex di kedai berdekatan ni.

cuba tuan Parai cari di bookstore di KK,kalau nasib bagus terjumpalah buku ni,sebab ramai juga urang yang cari buku ni ( limited edition )....hihihi Smile
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 7:23 pm

bookstore dimana tu? pak b ni mcm si monkey la. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 7:37 pm

paraivagas wrote:
bookstore dimana tu? pak b ni mcm si monkey la. Very Happy

hihihi..buku ni sabanarnya Pak B tak pasti ada di KK atau tidak tapi kalau di KL adalah,buku ni pun Pak B terjumpa secara tak sengaja di sana lepas tu Pak B cuba cari ebooknya di internet...hihihi Smile

p/s:Pak B dan monkey mimang ada kaitan yang sangat rapat...hihihi Smile
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 7:58 pm

ooo patut la saya rasa pak b ni mcm monkey. pak b ni suda berapa lama pakai ebook tu sbgi panduan trading. ebook tu menggunakan MA21, MA75, dan MA200. dengan Ma tu, boleh tentukan sama ada trend tu slow, normal atau fast kan? oleh sbb guna MA, so sistem tu perlu guna zig zag, atau EW dan kena tahu resistance dan support. juga kena tahu chart patten kan, mcm bentuk chart tu btk M atau btk W kan... cth gelombang chart tu 1,2,3... A,B,C kan? Tapi dengan semua teknikal analisis tu masih perlu pandai tingu dimana akan berlaku reverse bar, kena pandai lukis trendline, dan kena pandai guna fibonacci retracement kan? pak b, walaupun ko ckp ebook tu hanya basic, tapi bagi org yg baru mula belajar forex kira, ebook tu cukup teknikal juga utk difahami. pak b, napa ko jual ebook ni? pada hal ebook ni boleh dpt free saja. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 8:19 pm

sabanarnya Pak B suda lama tia main benda ni sejak kes skim cepat kaya itulah,kebetulan tuan Parai buka topik pasal forex jadi Pak B teringatlah tinggalan-tinggalan Pak B pasal forex ni,tapi sakarang ni Pak B mimang butul-butul tidak aktif lagi...hihihi Smile
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 03, 2008 8:31 pm

Pak B, bagus juga ko jual ebook tu. Very Happy kalau ko sudi, ko boleh jual ebook forex ko tu di sini http://sabahforex.forumotion.com/fx-buy-sell-f7/ . Lagipun belum ada org mau iklan sini .
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Mon Oct 06, 2008 11:33 pm

06/10/2008

NO TRADE TODAY
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Tue Oct 07, 2008 2:26 pm

07/10/08
Sell EU 1.3503
TP & SL=27PIPS
WIN=+27PIPS
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Tue Oct 07, 2008 5:36 pm

07/10/08
Buy EU = 1.3584
TP & SL=30pips
WIN +30PIPS


Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 08, 2008 11:55 am

parai,
ko biasa main forex ni waktu malam kah atau waktu siang?
ada kawan bagi tips laa...kalau main waktu siang ni kira play in safe mood..
kalau main waktu malam, banyak risiko ..ia memang cergas pada waktu malam, seronok kita melihat graf yg sentiasa naik...akan tetapi ada ketika kalau dia turun , ia akan terus jatuh ke paras yng rendah..so, kita kena hati hati .

untuk mendapatkan lebih banyak info pasal forex ni, cuba bertanya dengan 'trader dari Indon..

www.forum/fxopen.com

untuk lebih lanjut ko email ni kawan...

mr.zack2795@yahoo.com

Cool
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 08, 2008 12:34 pm

monkey wrote:
parai,
ko biasa main forex ni waktu malam kah atau waktu siang?
ada kawan bagi tips laa...kalau main waktu siang ni kira play in safe mood..
kalau main waktu malam, banyak risiko ..ia memang cergas pada waktu malam, seronok kita melihat graf yg sentiasa naik...akan tetapi ada ketika kalau dia turun , ia akan terus jatuh ke paras yng rendah..so, kita kena hati hati .

untuk mendapatkan lebih banyak info pasal forex ni, cuba bertanya dengan 'trader dari Indon..

www.forum/fxopen.com

untuk lebih lanjut ko email ni kawan...

mr.zack2795@yahoo.com

Cool

hAi monkey, saya trade fx siang dan malam. siang jam 4pm sampai malam jam 10pm. jam 6am-1pm jgn trade fx, market tak aktif, tapi kalau ada news, blh trade fx.

pasal risiko, fx ni siang malam pun risiko. bukan semua org boleh trade forex sbb bukan semua org dpt kawal emosi.

trader indon ramai dr trader malaysia. sy ada 5 kawan trader dr indon.

www.forum/fxopen.com monkey, mcm salah ni url ko ni. tapi sy tahu ni forum yg bincang ttg broker fxopen, broker dr rusia.

monkey, siapa mr.zack ni? bgs ko suruh dia kongsi teknik forex dia sini. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 08, 2008 2:07 pm

08/10/08
Buy EU = 1.3597
TP & SL=30pips
WIN +30PIPS



Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Wed Oct 08, 2008 3:25 pm

Quote :
hAi monkey, saya trade fx siang dan malam. siang jam 4pm sampai malam jam 10pm. jam 6am-1pm jgn trade fx, market tak aktif, tapi kalau ada news, blh trade fx.

pasal risiko, fx ni siang malam pun risiko. bukan semua org boleh trade forex sbb bukan semua org dpt kawal emosi.

trader indon ramai dr trader malaysia. sy ada 5 kawan trader dr indon.

www.forum/fxopen.com monkey, mcm salah ni url ko ni. tapi sy tahu ni forum yg bincang ttg broker fxopen, broker dr rusia.

monkey, siapa mr.zack ni? bgs ko suruh dia kongsi teknik forex dia sini.

siang malam? duinaaa..tadi masa sa baca taip post sa tu, sa tengah bcerita sama dia pasal forex bah tu..dia cakap ko guna MACD...dia guna lain..tapi sa inda ingat apa suda dia sebut tu..dulu, dia pun guna macam yg ko guna sekarang(MACD)..
kalau taip apa yg dia kasi terang tadi, panjang pages ni tau..kekeke..
bah..ko email la bah dia..ko kasi link ko tu..sa inda tau lah kalau dia suda ambil tu link yg ko bagi pasal tadi kami tenguk printscreen yg ko post sini..

tadi dia dapt 45pips..itu jam 10pg tadi..entahla berapa sekarang..dia kasi pasang kecil2 saja dia bilang...

lama2 kan, adalah sa jadi member forex nie..kekeke jadi trader kunu...
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 09, 2008 12:09 pm

Hai Monkey...wau hebat ooo si zack ni. Dia da join forum saya. Ba monkey, mari join sini forum saya. Belajar kita forex. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 09, 2008 9:19 pm

paraivagas wrote:
Hai Monkey...wau hebat ooo si zack ni. Dia da join forum saya. Ba monkey, mari join sini forum saya. Belajar kita forex. Very Happy

masa sa baca post ko tadi pagi..sa sedang ym sama satu kawan dri forum lain...dia cakap macam ni

monkey say: haaaiiiii.....sa belajar pasal forex ni dr kwan2...ok kah tu barang?
??? say : jangan
monkey say: Napa ...ko pernah ikut kah tu?
??? say : Lama suda saya kasi tinggal tu ....jangan ko cuba cuba..rosak ko nanti...
monkey say: rusak? apa yg rusak?
??? say : pendek cerita , jangan la ikut..kalau setakat mo tau boleh..
monkey say: OK..dunt worry..i just wanna know a lil' bit bout this thing from ma frenz...me got no money yo!
??? : gud girl..remember...neva neva play that game...

uhuuuu...its okey then..sa pun bukan la mo jadi trader..just mo tambah pengetahuan and tambah cerita pasal isu2 semasa..anyway. parai..nanti sa p sana forum ko tu ah..kejut sa mula mula...gulap gulita sahaja ...kekekeke
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 09, 2008 11:09 pm

hehe ni la komen yg sy selalu dgr... jgn main forex bahaya tu...

so kesimpulannya, bukan semua boleh jadi trader.
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Thu Oct 09, 2008 11:44 pm

09/10/08
Buy EU = 1.3693
TP=10pips, SL=30pips
WIN +10pips


09/10/08
Buy EU = 1.3719
TP=10pips, SL=30pips
WIN +10pips
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 10, 2008 5:47 pm

10/10/08
Buy EU = 1.3548
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips

Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Fri Oct 10, 2008 11:07 pm

10/10/08
Sell EU = 1.3566
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips









10/10/08
Sell EU = 1.3551
TP&SL = 30Pips
WIN +30pips



Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Paraivagas Forex Journal   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
Paraivagas Forex Journal
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Business & Entrepreneurship-
Jump to: