To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 10:18 am

romeo wrote:
samada betul atau tidak itu gambar c monkey ...tatap akan dijejaki , setakat ini baru 2 orang disini yang ditemui dalam senyap , kalau c monkey dalam area kk atau labuan pasti akan ditemui , ha ha

tapi kalau berjumpa pun saya tidak akan panggil dia ' ko ka c monkey...? isskkk bikin malu kalau cakap gitu kan ?

apapun , saya tabik spring dengan c tuan PT dan tuan Orud juga c monkey atas kejujuran dorang , saya tidak tabik diri sendiri pasal saya pun tiada avatar muka sebenar ..cisss

nda pa...geng karas sa pun mmang panggil sa monkey bah...
kalau ko tjumpa sana KK, kalau masa tu ada geng sa, baik ko jan tegur..matai ko kena bawa masuk sana kedai makan...sa inda tanggungjawab tau..jajal bah durang ni...tapi kalau laki orang durang halau jauh.....ko suda kawin bah kan romeo?....
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 12:36 pm

Yorut_orut wrote:
Laughing Laughing ...sinsu tumpul lebih halus makanan dia bah ptarap.. tapi kalau sinsu makan sabala ..emm lagi lah inda bagus biut sabala ..haha...

mungkin bukan gambar si monkey ..bukan pasal monkey tidak selawa avatar dia tu tapi avatar ini mcm bukan muka dusun bah...... Very Happy

sa bukan dusun tulen bah tuan yorut...bapa sa ada campuran dusun,iban,cina.....mum sa campuran lotud dan rungus...kazen2 sa sbelah tuaran ada yg mata sepet, kulit putih melepak tapi cakap dusun mcm air saja..dlm keluarga sa, yg beliau saja bcakap dusun, sama kami kena ckp melayu om tulun topurak....tu pasal bahasa momogun sa teruk betul...tapi bila suda selalu masuk forum sabahan, mcm obuli buli gia di mimboros do dusun...
tu la teda org dusun mau sa kali ni....bukan orijinol ...wakakaka....matai laaa


Last edited by monkey on Wed Feb 03, 2010 12:50 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 12:47 pm

oo..begitukah monkey...kalau begitu sya pernah chat sama ko di YM baini..hahaha...
ada sebiji mcm avatar ko avatar kawan chat saya duuulu..
Mangkali ko related sama itu bekas president mpkk....hehe...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 12:59 pm

macam saja bah tu..tapi bukan..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 1:42 pm

monkey wrote:
Yorut_orut wrote:
Laughing Laughing ...sinsu tumpul lebih halus makanan dia bah ptarap.. tapi kalau sinsu makan sabala ..emm lagi lah inda bagus biut sabala ..haha...

mungkin bukan gambar si monkey ..bukan pasal monkey tidak selawa avatar dia tu tapi avatar ini mcm bukan muka dusun bah...... Very Happy

sa bukan dusun tulen bah tuan yorut...bapa sa ada campuran dusun,iban,cina.....mum sa campuran lotud dan rungus...kazen2 sa sbelah tuaran ada yg mata sepet, kulit putih melepak tapi cakap dusun mcm air saja..dlm keluarga sa, yg beliau saja bcakap dusun, sama kami kena ckp melayu om tulun topurak....tu pasal bahasa momogun sa teruk betul...tapi bila suda selalu masuk forum sabahan, mcm obuli buli gia di mimboros do dusun...
tu la teda org dusun mau sa kali ni....bukan orijinol ...wakakaka....matai laaa

hehe... tdk hairanlah tu miss monkey. sya punya kazen˛pun kbnyakan bukan muka dusun. mula˛ sya nmpak avatar c miss monkeypun takajut sya. ada iras˛ sikit pula sma muka kazen˛ sya. sya fkir dorg pula daa... hahaaa... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 8:20 pm

c monkey bilang kawan2 dia jajal , tapi jajal yang macamna tidak tau pulak ....

semakin jajal orang semakin saya suka kawan , semakin keras kepala dia semakin tercabar saya kasi tunduk ....semakin garang orang itu semakin kreatif saya untuk cari jalan biar dia lembut , saya cuka cabaran dan saya suka dicabar .., cuma cabar untuk mencuri atau cabar rompak bank , kasi lari bini orang , cabar rogol anak orang ...minta ampun sori la , memang saya tidak akan buat , biar kena tetak sekalipun ...

saya rasa tuan PT pun begitu kan .... Very Happy jenis kereta kebal , maju dan terus maju biar kena bom , kena sumpit kena lastik , ha ha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Wed Feb 03, 2010 10:34 pm

hihihihiiii..... sia pun mo serita pasal kazen la begini..... kazen sia kan, sia punya kazen bah kan, yalah kazen sia bah kan...... butul2 ni sia mo serita pasal kazen.....

samalah kita ni gaman, main garadak sj, kala manang balakang kira..... salagi banyawa & buli bagarak, salagi itu bagarak trussssss......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Thu Feb 04, 2010 11:55 am

hehe..saya ikut mood..kalau mood sia baik, saya inda mau lawan laser...tapi kalau mood kurang baik.. nah..pandai malawan juga itu.. Very Happy

eh..bukan lari kumpas sudah kaini... Shocked
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Thu Feb 04, 2010 1:30 pm

Quote :
hehe..saya ikut mood..kalau mood sia baik, saya inda mau lawan laser...tapi kalau mood kurang baik.

honestly, thats why i'm kinda less interest to join any forum rite now....
...once bitten , twice shy....
mana tau sejarah sana SBF berulang, nanti nda syiok rasa tau2 la bila suda memanas...mata pena itu lebih tajam dari pedang ....tertaip apa2 ayat yg tidak syiok bunyi...

so, am just hanging around when everybody says only the gud things....
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Thu Feb 04, 2010 3:13 pm

pukutarap wrote:
hihihihiiii..... sia pun mo serita pasal kazen la begini..... kazen sia kan, sia punya kazen bah kan, yalah kazen sia bah kan...... butul2 ni sia mo serita pasal kazen.....

samalah kita ni gaman, main garadak sj, kala manang balakang kira..... salagi banyawa & buli bagarak, salagi itu bagarak trussssss......

laa wrote:
hehe... tdk hairanlah tu miss monkey. sya punya kazen˛pun kbnyakan bukan muka dusun. mula˛ sya nmpak avatar c miss monkeypun takajut sya. ada iras˛ sikit pula sma muka kazen˛ sya. sya fkir dorg pula daa... hahaaa... Laughing



aikkk... kaopun ada kazen juga ka pula gaman? andasankupikir, sya sja yg ada kazen ini d dunia ini, hehehe... Laughing

talari jauh sudah ba topik medicine c Mr. ALpha, hehe... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Thu Feb 04, 2010 3:27 pm

itulah saya bilang...talari kumpas sudah... abis sudah serita pasal medicine mangkali.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Thu Feb 04, 2010 11:46 pm

hihihihiii..... kita serita balik try 100plus with water - not panadol. ~~ it kills~~ sia ada try juga minum itu 100plus masa paning2 kapala, masam buli juga oo......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 12:14 am

saya inda mau tarai lah takut gul terus..badan org tua inda tahan suda..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 9:56 am

mitos tentang penadol macam2 ...

ada orang bilang tidak bulih terlalu banyak makan , nanti bikin kurang sensitif pendengaran alias bikin pekak ....
ada orang bilang , jangan membiasakan diri makan panadol , bikin sembelit ...bikin keras perut ,

ada jug aorang cakap , kalau masak daging liat lambat masak ...campur panadol lembut tu daging konon ,
ada budak2 , tu penadol dia kasi tumbuk hancur kasi taruh sana luka , cepat kering dorang bilang

lagi dasat , bikin kasi stim orang ..ini tidak bulih harap punya , kalau dicampur sama akar ******* lagilah dasat , entah teknologi dari mana dapat , adakah penadol sampur akar ...cissss
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 10:06 am

jgn salahgunakan panadol... tujuan utama panadol ialah mengurangkan rasa sakit dan boleh juga menurunkan suhu badan ketika demam.
Panadol boleh merosakkan ginjal ... so kalau boleh elakkan makan panadol jika sakit ringan2 saja..

Begituuu la yg saya dengar... Cool
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 10:45 am

sentiasa akan ada 'kekreatifan' sesetengah orang dalam apa perkara pun , benda2 yang diluar jangkaan kita boleh berlaku dan snetiasa berlaku , ubat2an boleh disalah gunakan kepada perkara yang pelik2 ...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 1:47 pm

ada staff sa cerita, kalau kena demam cikugunya,..kasi minum tu org 100plus...kalau keluar banyak2 tu bintik merah di badan ertinya, mo dekat sembuh la kunu tu...entah mana durang belajar....
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 2:04 pm

saya pun ada dengar juga cakap begitu , entah doktor mana ajar dorang ...

kes cikungnya , ini sakit nyamuk punya pasal ...mula2 dia serang sendi2 , ngilu dan sakit sendi kaki , naik kelutut , sendi dua bahu dan tangan , silap2 bangun pun tidak larat ..
mesti kasi bersih halaman rumah , bakar sampah dan apa yang patut , buang tu air2 yg bertakung ...semakin banyak kes itu sekarang , tapi jangan risau ada ubatnya ...cuma jangan pandai2 cipta ubat sendiri , jadi doktor sendirian berhad ,

ini sakit tidak kenal siapa , budak2 pun tu nyamuk hantam juga gigit ...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 4:50 pm

monkey wrote:
ada staff sa cerita, kalau kena demam cikugunya,..kasi minum tu org 100plus...kalau keluar banyak2 tu bintik merah di badan ertinya, mo dekat sembuh la kunu tu...entah mana durang belajar....
boss pula si monkey ni.... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Fri Feb 05, 2010 7:51 pm

bukan , c monkey bukan boss ....ada informer ILSF bilang gitu Very Happy


ha ha , suka la c monkey tu kena cakap bukan boss , tapi sebenarnya dia memang boss bah ....kan boss monkey ? ok boss jangan marah aaaaa
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~   Today at 1:48 pm

Back to top Go down
 
TRY 100PLUS with WATER - NOT PANADOL ~~ it kills~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Health-
Jump to: