To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar

Share | 
 

 Cara2 utk pilih tayar yg sesuai

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mikkesho
Prebet
Prebet


Number of posts : 21
Registration date : 2012-02-09

PostSubject: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   Mon Jul 14, 2014 5:35 pm

utk pilih tayar yg sesuai kita atau yg best, kita kena tau lah tabiat memandu diri kita dulu, cam ni lah baru dpt pilih tayar yg best sbb kan smua tayar tu x sama, ade byk jenis tayar kat pasaran skrg nie.. selain tu, musim yg lain pon kena pakai tayar yg lain tau, ade sesetengah tayar sesuai utk smua musim, tp ade yg bukan. kedua, pretasi kereta jg merupakan salah satu faktor bila pilih tayar, cth klo sport car lebih sesuai pakai tayar yg lebih tinggi prestasi kan. ketiga adelah campuran tayar, cth tayar baru lebih sesuai kat gandar belakang kenderaan kita.
Back to top Go down
happy83days
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2013-11-01

PostSubject: Re: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   Tue Jul 15, 2014 4:07 am

Semua orang ada tayar kegemaran sendiri. Bagi saya, saya suka yang lebih tahan lama dan berkualiti bagus dan sesuai untuk semua keadaan cuaca. Sebab tu saya pilih Michelin P3ST untuk tayar kereta saya. Cuba tengok di laman web berikut. http://www.michelin.com.my/Products-Services/Car-SUV-LT/passenger_car/Primacy_3_ST.html
Back to top Go down
morningbird
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 19
Registration date : 2013-11-18

PostSubject: Re: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   Wed Jul 16, 2014 11:30 am

hanya guna kereta saiz yg kecil, tak perlu pakai tayar yg prestasi begitu tinggi pun takpe. haha. tapi tk utk kongsikan ilmu ni.
Back to top Go down
han123
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 22
Registration date : 2013-12-09

PostSubject: Re: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   Wed Jul 16, 2014 3:56 pm

cara memilih tayar yg kamu kongsi amat berguna,terima kasih banyak sebab sehingga kini saya masih tidak pasti bagaimana untuk memilih jenama tayar yang baik. pening lah saya masa nak pilih tayar sebab ada terlalu banyak jenama lain di pasaran seperti Bridgestone, Hankook, Dunlop
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 40
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   Thu Jul 17, 2014 8:00 pm

ye, sy mmg setuju ngan happy83days, sbb sy jg pakai tayar P3ST, smua member sy jg kata tayar nie adelah yg paling best! sy mmg enjoy memandu dgn tayar tu, sgt stable dan x de suara kacau langsung.. senyap je.. mmg selesa lah bila pandu kereta..huhu
Back to top Go down
wonderma
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2014-07-18

PostSubject: Re: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   Fri Jul 18, 2014 3:58 pm

Di Malaysia, cuaca sini panas dan lembap, sebab tu kena pilih tayar yang baik dan sesuai dengan cuaca begini. Tayar yang dipilih juga pastikan sesuai dengan genggaman ats lumpur, kekotoran dan batu2. Sesetengah org tak tau pentingya pilih tayar yang baik utk kereta anda, mrk hanya pilih yg termurah, akhirnya, byk masalah akan timbul.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara2 utk pilih tayar yg sesuai   

Back to top Go down
 
Cara2 utk pilih tayar yg sesuai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: