To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 iPhone 5S dgn telco yg mana 1?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
tantara
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2014-08-07

PostSubject: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Thu Aug 07, 2014 11:25 am

Nak tau telco telco sekarang ada apa apa package yg munasabah?boleh minta tolong kawan yg berpengalaman di sini? Ku takut selepas ku sign contract dengan telco then baru ku mendapati bahawa conmtract tu tidak suai ku..kesal pun tak gunala..ku ada niat nak sign iPhone 5S sama dengan contract dengan telco.kebanyakan ku akan guna data atas bas iaitu semasa ku nak pergi kerja..tak buat apa-apa..macam biasa layan youtube fb u tau la yg biasa tu…tapi budget ku tak banyak saatu bulan tak lebih RM100…boleh termasuk pangillan dan sms kerana dapat claim ka company..ada apa cadangan?
Back to top Go down
miniang
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2012-02-06

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Fri Aug 08, 2014 12:54 pm

atau wak blh lah cuba pakai pelan Celcom One Plan, sbb pelan ni murah tau.. hanya RM68 sebulan, ade 3Gb data dan jg 60 panggilan/SMS. murah kan? x sampai Rm100 pon.. klo wak rasa 3Gb x cukup, blh lah ambik yg 5GB tu, RM88 sebulan jer.. baloi lah..
Back to top Go down
cherlyni
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2014-02-24

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Sat Aug 09, 2014 2:41 am

miniang wrote:
atau wak blh lah cuba pakai pelan Celcom One Plan, sbb pelan ni murah tau.. hanya RM68 sebulan, ade 3Gb data dan jg 60 panggilan/SMS. murah kan? x sampai Rm100 pon.. klo wak rasa 3Gb x cukup, blh lah ambik yg 5GB tu, RM88 sebulan jer.. baloi lah..
RM68 mmg murah!tapi saja  60 panggilan/SMS,x cukap lah ni.ada byk package yg ada unlimited punya free calls dan sms,tapi bayaran utk sebulan lbh tinggi la
Back to top Go down
legiankuta
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2014-08-09

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Sat Aug 09, 2014 4:13 pm

banyak telco offer package yg baik untuk budget rm100..ku perlu pilih dgn hati hati...banyak pilihan tak payah risau..
tapi ingat pilihlah apa yg apa u mau..jgn pilih dia kerana dia ada banyak free gift..tak baloi la macam tu..u akan tau selepas u kira..so pilih apa yg lu mau
Back to top Go down
miniang
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2012-02-06

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Sun Aug 10, 2014 6:29 pm

cherlyni wrote:
miniang wrote:
atau wak blh lah cuba pakai pelan Celcom One Plan, sbb pelan ni murah tau.. hanya RM68 sebulan, ade 3Gb data dan jg 60 panggilan/SMS. murah kan? x sampai Rm100 pon.. klo wak rasa 3Gb x cukup, blh lah ambik yg 5GB tu, RM88 sebulan jer.. baloi lah..
RM68 mmg murah!tapi saja  60 panggilan/SMS,x cukap lah ni.ada byk package yg ada unlimited punya free calls dan sms,tapi bayaran utk sebulan lbh tinggi la
klo wak pakai pelan yg ade 3000 panggilan atau SMS, blh kah wak habiskan smua tu? bukan pelan yg bg byk panggilan adelah best, kena tengok ape kah keinginan diri sendiri kita lah.
sini ade satu carta ttg pelan tu, wak blh tengok dan buat perbandingan, lebih sng utk wak paham..
Back to top Go down
derrly
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2014-06-07

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Mon Aug 11, 2014 1:35 am

Baru2 ni x ada orang guna fon utk sembang.
Semua pun guna free apps utk cakap dgn keluarga , x guna call lagi.i pun mcm ni,guna whatapps dan facetime utk chat dgn kawan dan keluarga.
Back to top Go down
tantara
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2014-08-07

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Tue Aug 12, 2014 8:09 am

kerana aku selalu bazir banyak masa untuk tunggu bas semasa nak pergi kerja dan bbalik kerja.olehtu aku lebih suka kalau pelan data tu lebih tinggia daripada bilangan call, kerana ada data, aku boleh guna whatapps, wechat utk menghubungi kawan dan ahli keluarga, aku boleh kujungi fb, youtube semasa tunggu bas. dgn tu, masa akan jalan lebih cepatla..haha
Back to top Go down
inazuma
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 17
Registration date : 2014-08-10

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Thu Aug 21, 2014 11:44 am

Mahal, mahal mahal!!!phone bill melebihi rm100..memang mau nyawa ku..i tak boleh tanggung bill mahal macam ni..kawan..ada apa cadangan yang boleh tolong i??i mau tukar kepada plan yang lebih murah..terima kasih
Back to top Go down
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Fri Aug 22, 2014 6:25 pm

Sekarang i guna 3GB, rm68 sebulan.. pelan ni amat memuaskan hati saya
walaupun pelan bukan paling murah tetapi liputan rangkaiannya baik
jika habis data hanya perlu bayar RM15 / 1GB
Back to top Go down
kurollyman
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2014-07-14

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Sat Aug 23, 2014 2:05 am

3GB cukupkah? kawan saya jugak 3GB..macam cukup2 je untuk satu bulan..kadang kala kena top up pada hujung bulan..saya sekarang guna 10GB sebulan..RM68..okie la tu..tak payah top up lagi!! =)
Back to top Go down
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Sun Aug 24, 2014 5:44 pm

banyaknya 10GB...kamu pasti tak tau sebenarnya 5GB cuma ada pada masa off peak hours dari 2am-8am.. tak mungkin u online 24 jam kan... terpaksa bazir 5GB...ada blogger kongsi macam mana pilih telco yg sesuai,boleh tengok ni http://leonhart90.blogspot.com/2014/08/which-telco-plan-is-best-comparison.html


Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: iPhone 5S dgn telco yg mana 1?   Today at 9:30 pm

Back to top Go down
 
iPhone 5S dgn telco yg mana 1?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: