To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 guna 4G smartphone sebagai hotspot??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Wed Oct 22, 2014 8:39 pm

i ada RM400 punya budget utk broadband baru,ada apa cadangan?
nak beli 4G LTE PortaWifi atau sama harga punya 4G smartphone mcm Galaxy Ace 3 utk guna sebagai hotspot??
i rasa nak beli smarphone kerana boleh guna smartphone tapi takut juga speednya.
mana yg i boleh pilih?
ada orang tau beza kedua-dua punya speed dan internet punya performance?mmg x tau nak mcm mana pilih larr!!
Back to top Go down
blaalaaa
Prebet
Prebet


Number of posts : 9
Registration date : 2013-05-03

PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Wed Oct 22, 2014 8:57 pm

aku tak sokong guna smartphone sebagai router sebab ada banyak keburukan iaitu ia akan makan banyak bateri smartphone dan melambatkan segala process smartphone . kalau selalu share hotspot dari smartphone, u boleh nampak bateri smartphone semakin tak larat dan akan habis dengan secepat mungkin dan bateri dan smartphone akan matila dengan cepat..aku tau kerana aku pernah guna smartphone sebagai router..bateri habis dengan kadar yg kadar cepat tak kira u guna smartphoen yg berapa baik..
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 40
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Wed Oct 22, 2014 9:14 pm

wak pakai internet byk ker? klo pakai stiap ari, aku rasa lebih baik jgn pakai wireless wifi broadband lah, sbb yg wireless tu die mmg x stable, selalu disconnect eh. dulu aku pernah pakai broadband gak, tp coverage die teruk sgt, pastu aku pon p cancel pelan tu dh. sbb bazir wang aku jer. jd wak pikir baik2 lah.
Back to top Go down
tantara
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2014-08-07

PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Thu Oct 23, 2014 7:55 am

blaalaaa, kamu guna brand wireless broadband yg mana satu? Adik ku guna celcom portawifi dan tak pernah dengar adik ku complain. Hanya dengar puji…huhuhu..apa tu koverage sangat kuat, pergi mana pun boleh layan web, connectionnya tak pernah putus dan kuat..tak payah risau main online game akan putus…portawifi bak bawa pergi mana pun senang sebab saiznya comel dan ringan. Aku pernah cuba dengan adik ku dengan sambung 10 device ke portawifi tu..dan aku terkejut dengan talian internetnya..lansung tak putus dan masih jalan dengan baik..
Back to top Go down
mikkesho
Prebet
Prebet


Number of posts : 21
Registration date : 2012-02-09

PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Fri Oct 24, 2014 10:50 pm

pilih lah ikut kegunaan wak, klo x pon bazir wang jer eh. klo wak nk buat panggilan selalu dan pakai sikit broadband jer, jd lebih baik beli smartfon lah. tp klo wak nk pakai broadband tuh utk connect bbrp device sepanjang ms, mmg lah pilih portable wifi. sbb klo hp connect byk device pd ms yg sama, battery cepat mati lah.
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Sun Oct 26, 2014 2:30 am

i selalu travel outstation,kerja tempat i tak tentu.i kena selalu kerja di luar office jadi ipad,iphone dan laptop i kena connect ke internet utk kebanyakan masa.jadi kadang kala semasa i buka hotspot i utk guna,battery smrtfon mmg tak boleh tahan,sat sudah nak habis,kena selalu charge.tapi i dgr orang comment portable wifi connection lambat dan tak stable,tak begitu baik,i tak pasti juga.ada apa promotion skr??nak pergi tgk sebelum pilih..
Back to top Go down
legiankuta
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2014-08-09

PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   Mon Oct 27, 2014 7:11 am

aku telah guna celcom portable wifi beberapa bulan la..sambungannya sangat baik..hmm…satu bulan bayar RM 48 akan dapat 4GB data..
sekarang celcom ada promotion, so …u boleh cuba pergi gerai celcom tengok..orang yg daftar basic pelan akan dapat satu portawifi device dengan bayaran RM 50.. dan harga asal device tu tak murah tau…jadi pelan tu sangat berbaloi…yg penting ialai aku dapat bawa wifi ku ke mana mana dan dapat gantung di internet setiap masa…huhuhu….
tengoklah ni…

https://www.celcom.com.my/personal/promotion/4g-portawifi?pid=1360826467841
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: guna 4G smartphone sebagai hotspot??   

Back to top Go down
 
guna 4G smartphone sebagai hotspot??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: