To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 First Gold upgrade

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: First Gold upgrade   Tue Feb 02, 2016 3:37 pm

Tadi nampak azman Celcom dah upgrade pelan First Gold jadi 10gb, tapi byr hanya rm80. Lebih murah drpd First gold original rm100 8gb.

Gile betol, 10gb cuma rm80 je. Tapi promotion ni last utk dua bulan je. Rasa nak tukar gi Celcom.

Tapi, tak pernah guna Celcom. Risau line dia ada problem. Sesiapa boleh share ckit line Celcom camne kat Sabah?
Back to top Go down
miniang
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2012-02-06

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Wed Feb 03, 2016 12:42 pm

Celcom liputan dlm sabah tak luas berbanding dlm KL area, tapi masih ok.
Line semua stable, tak slow sgt. kdg2 boleh dpt 20mbps lebih.
Back to top Go down
tennislim
Prebet
Prebet


Number of posts : 21
Registration date : 2011-08-24

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Wed Feb 03, 2016 4:02 pm

Digi line lebih stable di sabah.
Dah guan 5 tahun Digi tak pernah ada masalah.
Skrg ramai guna Digi smart 65.
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Feb 04, 2016 2:23 pm

tennislim wrote:
Digi line lebih stable di sabah.
Dah guan 5 tahun Digi tak pernah ada masalah.
Skrg ramai guna Digi smart 65.

65 baru 3gb. rasa okok je. standard la
Skrg Celcom ada promotion Celcom First Gold rm80 10gb total.
Ramai kawan dan family saya dah bincang nak tukar jadi pelan ni. Embarassed
Back to top Go down
bacardipro
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2012-02-16

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Feb 04, 2016 2:33 pm

tennislim wrote:
Digi line lebih stable di sabah.
Dah guna 5 tahun Digi tak pernah ada masalah.
Skrg ramai guna Digi smart 65.

tak semestinya, area sabah besar sgt.
sesetengah lokasi line banyak slow.
dah lah harganya bkn murah mcm dulu.

Back to top Go down
bacardipro
Prebet
Prebet


Number of posts : 11
Registration date : 2012-02-16

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Feb 04, 2016 2:38 pm

milooaiss wrote:
Tadi nampak azman  Celcom dah upgrade pelan First Gold jadi 10gb, tapi byr hanya rm80. Lebih murah drpd First gold original rm100 8gb.

Gile betol, 10gb cuma rm80 je. Tapi promotion ni last utk dua bulan je.  Rasa nak tukar gi Celcom.

Tapi, tak pernah guna Celcom. Risau line dia ada problem. Sesiapa boleh share ckit line Celcom camne kat Sabah?

tak sure line Celcom camne kat lokasi awk, tapi family aq ada guna Celcom.
Setakat ni, takde problem besar. boleh guna.
Pelan ni bagus, klo tak dpt abes ada carry forward.
lagi free music yonder... aq sedang fikir nak masuk ke tak.
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Feb 04, 2016 4:38 pm

milooaiss wrote:
Tadi nampak azman  Celcom dah upgrade pelan First Gold jadi 10gb, tapi byr hanya rm80. Lebih murah drpd First gold original rm100 8gb.

Gile betol, 10gb cuma rm80 je. Tapi promotion ni last utk dua bulan je.  Rasa nak tukar gi Celcom.

Tapi, tak pernah guna Celcom. Risau line dia ada problem. Sesiapa boleh share ckit line Celcom camne kat Sabah?

best deal lah ni, masuk je cuba. Pelan ni takde contract. Dah check website Celcom.
Klo betol tak boleh guna baru tukar lah, Aku dah port in semalam. Laughing
Skrg asyik2 call je. Laughing

https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
Back to top Go down
zaqzaq
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2012-02-07

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Feb 04, 2016 4:59 pm

tu bkn sempurna 10gb.
Dah asingkan 5gb data biasa dan 1.25gb setiap minggu Sabtu dan Ahad.
Celcom ni mmg suka gabungkan semua data sekali utk tipu org...
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Feb 05, 2016 9:48 am

zaqzaq wrote:
tu bkn sempurna 10gb.
Dah asingkan 5gb data biasa dan 1.25gb setiap minggu Sabtu dan Ahad.
Celcom ni mmg suka gabungkan semua data sekali utk tipu org...


Weekend data tu masih dpt guna, sama 4G speed.
Lps tu, pelan ni ada unlimited call. OK la, blh cover ckit.
Back to top Go down
tempoyak
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2013-12-13

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Feb 05, 2016 10:41 am

Pelan first gold ni ade free rm30 petronas gift card.
Semalam aku pi sign up, lps tu tadi receive gift code. huhu
nanti akan pergi redeem.
Back to top Go down
annely
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-25

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Feb 05, 2016 11:06 am

milooaiss wrote:
Tadi nampak azman  Celcom dah upgrade pelan First Gold jadi 10gb, tapi byr hanya rm80. Lebih murah drpd First gold original rm100 8gb.

Gile betol, 10gb cuma rm80 je. Tapi promotion ni last utk dua bulan je.  Rasa nak tukar gi Celcom.

Tapi, tak pernah guna Celcom. Risau line dia ada problem. Sesiapa boleh share ckit line Celcom camne kat Sabah?

Sign up je la, biasa ada limit masa punya mesti tawaran yg baik.
Jadi baru mereka ada limit, klo tak rugi sgt utk Celcom bounce
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Sat Feb 06, 2016 8:47 pm

terima kasih semua balasan.
Ari ni dah sign up pelan ni, tadi baru dpt msg beritau dah succesful port in.
Lps tu, terus dpt msg utk redeem rm30 petronas card... huhu
skrg dgn surfing gila ni.
Back to top Go down
carriefire
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2013-09-03

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Mon Jun 06, 2016 5:34 pm

milooaiss wrote:
Tadi nampak azman  Celcom dah upgrade pelan First Gold jadi 10gb, tapi byr hanya rm80. Lebih murah drpd First gold original rm100 8gb.

Gile betol, 10gb cuma rm80 je. Tapi promotion ni last utk dua bulan je.  Rasa nak tukar gi Celcom.

Tapi, tak pernah guna Celcom. Risau line dia ada problem. Sesiapa boleh share ckit line Celcom camne kat Sabah?

last tok 2 bln je? abis tu skrg pakej ni masih ade lg ke tidak?

berminat betol lah!
Back to top Go down
annely
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-01-25

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Tue Jun 07, 2016 5:23 pm

carriefire wrote:
milooaiss wrote:
Tadi nampak azman  Celcom dah upgrade pelan First Gold jadi 10gb, tapi byr hanya rm80. Lebih murah drpd First gold original rm100 8gb.

Gile betol, 10gb cuma rm80 je. Tapi promotion ni last utk dua bulan je.  Rasa nak tukar gi Celcom.

Tapi, tak pernah guna Celcom. Risau line dia ada problem. Sesiapa boleh share ckit line Celcom camne kat Sabah?

last tok 2 bln je? abis tu skrg pakej ni masih ade lg ke tidak?

berminat betol lah!

dulu kan kata cuma sampai hujung Mei je.. ko dah lambat ni
pergilah cari yg lain punya
Back to top Go down
spanner222
Prebet
Prebet


Number of posts : 9
Registration date : 2013-06-26

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Wed Jun 08, 2016 3:15 pm


i hanya diperiksa laman web, tidak berkata ia tamat tempoh dan boleh subcript bila-bila masa
Back to top Go down
carriefire
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2013-09-03

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Wed Jun 08, 2016 6:01 pm

spanner222 wrote:

i hanya diperiksa laman web, tidak berkata ia tamat tempoh dan boleh subcript bila-bila masa

betol ke ni? sbb aku pun x dpt cari bila tamat tempoh masa bg promosi tu
cuba pernah dgr bahawa promosi sampai hujung Mei aje
Back to top Go down
gupinter87
Prebet
Prebet


Number of posts : 14
Registration date : 2012-09-11

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Wed Jun 08, 2016 6:02 pm

setahu sye.. promosi nie memang digemari oleh ramai org
kenapa x extend lg ehh? hairan betul..
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Jun 09, 2016 4:41 pm

td dah pergi check website dia
https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
cuba pergi tengok.. promosi bg pelan ni tlh extend ke hujung Jun
syoknya!
Back to top Go down
gupinter87
Prebet
Prebet


Number of posts : 14
Registration date : 2012-09-11

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Thu Jun 09, 2016 5:42 pm

attain wrote:
td dah pergi check website dia
https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
cuba pergi tengok.. promosi bg pelan ni tlh extend ke hujung Jun
syoknya!

serius ke ni? camne u dpt info ni?
relative aku nk ambik pelan ni, aku ingat dah tamat pun
nanti kena bg tahu!
Back to top Go down
tempoyak
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2013-12-13

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Jun 10, 2016 11:49 am

promosi tlh panjangkan? abis tu ade sebarang perubahan tak?
ataupun masih sama je?
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Jun 10, 2016 11:54 am

tak, internet pelan sama seperti biasa, 5GB internet data + free 5GB weekend data
termasuk juga ade unlimited calls&sms secara percume
kau blh check dr websitenya
Back to top Go down
tempoyak
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2013-12-13

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Jun 10, 2016 12:54 pm

attain wrote:
tak, internet pelan sama seperti biasa, 5GB internet data + free 5GB weekend data
termasuk juga ade unlimited calls&sms secara percume
kau blh check dr websitenya

kan dulu dah panjangkan? knp extend lg ehh?
hairan betul.. haha
Back to top Go down
attain
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2012-03-22

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Jun 10, 2016 1:09 pm

tempoyak wrote:

kan dulu dah panjangkan? knp extend lg ehh?
hairan betul.. haha

entahlah.. aku pun terkejut apabila jumpa promosi extend
mungkin nkk meraikan kedatangan Raya haha
Back to top Go down
carriefire
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2013-09-03

PostSubject: Re: First Gold upgrade   Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

attain wrote:

entahlah.. aku pun terkejut apabila jumpa promosi extend
mungkin nkk meraikan kedatangan Raya haha

biar je.. xkira ape tujuan mereka panjangkan promosi ni
sekiranya pengguna dpt kebaikan then okei lah haha
anyway, thanks for sharing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: First Gold upgrade   Today at 5:54 pm

Back to top Go down
 
First Gold upgrade
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: