To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 S7 ke 6s?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ahkeok
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2012-01-27

PostSubject: S7 ke 6s?   Tue Mar 22, 2016 3:39 pm

Hai semua, apa khabar. Ingin tanya pendapat samada Samsung S7 or iPhone 6s lebih baik? Ramai member rekomen S7 sebb terbaru tp i x brapa pasti. Budget i lebih kurang Rm3k, dh jimat lama ni so nk make sure investment i betul berbaloi. tq.
Back to top Go down
klow361
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Tue Mar 22, 2016 8:00 pm

Hahaha ni terpulanglah nk android ke nk ios. u can also start considering iphone se tongue
Back to top Go down
minzi
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Registration date : 2012-01-28

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Tue Mar 22, 2016 9:09 pm

ahkeok wrote:
Hai semua, apa khabar. Ingin tanya pendapat samada Samsung S7 or iPhone 6s lebih baik? Ramai member rekomen S7 sebb terbaru tp i x brapa pasti. Budget i lebih kurang Rm3k, dh jimat lama ni so nk make sure investment i betul berbaloi. tq.

Dh test S7 ke ni? Atau u lebih minat skrin besar? Sebenarnya S7 lebih berbaloi sebab download apps guna google. Tp terpulanglah kn....
Back to top Go down
ahkeok
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2012-01-27

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Tue Mar 22, 2016 10:21 pm

member ada rekomen kat Celcom roadshow tp belum sure lg. I tak tau iphone7 mcm mane pulak. Kalau compare iphone 6s dengan S7, i prefer iphone sebb ade pink. but design wise S7 mcm high class ><
Back to top Go down
klow361
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Wed Mar 23, 2016 11:21 pm

Betul jugak, yg S7 takda pink tp there's always pink cover afro Lgpun iphone 7 ntah bila br ade lol... yg penting awk bisa guna android ke ios sistem la ni. Plan pulak, Celcom coverage kat tmpt i terbaik so kalo i mestilah Celcom Laughing
Back to top Go down
minzi
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Registration date : 2012-01-28

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Wed Mar 23, 2016 11:25 pm

klow361 wrote:
Betul jugak, yg S7 takda pink tp there's always pink cover afro  Lgpun iphone 7 ntah bila br ade lol... yg penting awk bisa guna android ke ios sistem la ni. Plan pulak, Celcom coverage kat tmpt i terbaik so kalo i mestilah Celcom Laughing

Cover..Terbaik! Ataupun ahkeok ambik yg New Phone plan tu ngan Celcom, boleh tukar new fon tiap tahun beb...cuma rm 175 setiap bulan..
Back to top Go down
klow361
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Wed Mar 23, 2016 11:29 pm

minzi wrote:

Cover..Terbaik! Ataupun ahkeok ambik yg New Phone plan tu ngan Celcom, boleh tukar new fon tiap tahun beb...cuma rm 175 setiap bulan..

hahaha Thank you!... Mmglh kn. Wow, plan ni mcm kenal je haha tp dengan telco lain. Sekarang, Celcom pun dah ade. Bestnya kl siapa yg belum subscribe, untung ler. Jealousnya..
Back to top Go down
ahkeok
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2012-01-27

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Wed Mar 23, 2016 11:58 pm

minzi wrote:
klow361 wrote:
Betul jugak, yg S7 takda pink tp there's always pink cover afro  Lgpun iphone 7 ntah bila br ade lol... yg penting awk bisa guna android ke ios sistem la ni. Plan pulak, Celcom coverage kat tmpt i terbaik so kalo i mestilah Celcom Laughing

Cover..Terbaik! Ataupun ahkeok ambik yg New Phone plan tu ngan Celcom, boleh tukar new fon tiap tahun beb...cuma rm 175 setiap bulan..

lol. betul jugak. oh plan apa tu cuma rm 175 setiap bulan fon baru? mcm best je..
Back to top Go down
klow361
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Thu Mar 24, 2016 12:03 am

ye. mmg best sebb telco lain sebelum ni ade tp kini Celcom pun dah ade. Yg ni mcm installment so boleh tukar setiap tahun. Cubalah check kat sini https://www.celcom.com.my/personal/services/newphone
Back to top Go down
ahkeok
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2012-01-27

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Thu Mar 24, 2016 12:08 am

klow361 wrote:
ye. mmg best sebb telco lain sebelum ni ade tp kini Celcom pun dah ade. Yg ni mcm installment so boleh tukar setiap tahun. Cubalah check kat sini https://www.celcom.com.my/personal/services/newphone

Thank u! plan ni mcm best. boleh tukar fon plan bile2.
Back to top Go down
minzi
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Registration date : 2012-01-28

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Fri Mar 25, 2016 4:14 pm

ahkeok wrote:

Thank u! plan ni mcm best. boleh tukar fon plan bile2.

Dah test ke? I br check online Celcom rm145 setiap bulan ni, cuma perlu bayar 12 bulan pas tu leh tukar fon free. https://www.celcom.com.my/cs/Satellite?c=PBO_List&cid=1361272260614&pagename=Celcom_PBO%2FPBO_List%2FListDetailsTemplate&pid=1361272244473
Back to top Go down
klow361
Prebet
Prebet


Number of posts : 10
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Sat Mar 26, 2016 11:51 am

Oh ye, ingt check signal kat tmpt u dulu ye. just in case altho I percaya ngan signal Celcom mmg king
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: S7 ke 6s?   Today at 5:39 pm

Back to top Go down
 
S7 ke 6s?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: