To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar

Share | 
 

 Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 19, 2016 7:07 pm

Aku akan melancong ke Singapura minggu depan. Tapi x tau lah nak beli kad sim yg baru ke guna kan data roaming eh..mahal x jika guna roaming? takut x dpt hubung ngan ahli keluarga aku masa jika guna sim baru
Back to top Go down
truckfood888
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Fri May 20, 2016 1:01 pm

data roaming mahal sekali! lbh baik kau gi beli sim card yg baru apabila kau sampai airport negara tu
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 40
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Tue May 24, 2016 5:46 pm

tak best lah jika beli sim baru. abang aku dulu dah hilangkan kad kreditnya. tak dpt hubung dgn bank negara nie. susah eh
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 20
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Tue May 24, 2016 5:49 pm

Guna je lah roaming. data pon bleh guna. tempat sini pon bleh kontact ko.
Dekat2 je. tanya lah telko ko
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:44 am

truckfood888 wrote:
data roaming mahal sekali! lbh baik kau gi beli sim card yg baru apabila kau sampai airport negara tu
betul ke? tapi senang x jika member kat Malaysia nak cari aku?
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:45 am

popolan wrote:
tak best lah jika beli sim baru. abang aku dulu dah hilangkan kad kreditnya. tak dpt hubung dgn bank negara nie. susah eh

Ya ! Aku pon pernah pikir masalah ni sbb aku ade guna kad kredit jgk.
tapi mahal x jika guna roaming?
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:46 am

noorfaridahh wrote:
Guna je lah roaming. data pon bleh guna. tempat sini pon bleh kontact ko.
Dekat2 je. tanya lah telko ko

Telko x sama harga pon x sama ke?
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 20
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:58 am

milooaiss wrote:
Telko x sama harga pon x sama ke?

Mestilah x sama. Package x sama mah. telko apa ko skrg guna?
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 40
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:59 am

milooaiss wrote:

Ya ! Aku pon pernah pikir masalah ni sbb aku ade guna kad kredit jgk.
tapi mahal x jika guna roaming?

x lah. skrg ni telko2 mana pon murah sgt. aku pon guna roaming celcom beberapa kali dah.
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:22 pm

noorfaridahh wrote:

Mestilah x sama. Package x sama mah. telko apa ko skrg guna?

Aku guna celcom eh. Ada pelan yg harga ok x?
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:24 pm

popolan wrote:

x lah. skrg ni telko2 mana pon murah sgt. aku pon guna roaming celcom beberapa kali dah.
betul ke? roaming celcom x mahal ke?
aku guna celcom jgk tapi x pernah guna roaming. yg aku tau byk org bagitau roaming mahal nie
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 20
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:26 pm

milooaiss wrote:

Aku guna celcom eh. Ada pelan yg harga ok x?
Pelan celcom roaming ade 2 eh. 1 utk data 1 utk call
yg mne ko mau guna?
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 20
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:27 pm

milooaiss wrote:

aku guna celcom jgk tapi x pernah guna roaming. yg aku tau byk org bagitau roaming mahal nie

x kan mahal lah skrg ni. telco2 mne pon bertandingkan harga dgn promosi servis. haha
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:31 pm

noorfaridahh wrote:

Pelan celcom roaming ade 2 eh. 1 utk data 1 utk call
yg mne ko mau guna?

mne2 pon bleh lah. janjikan murah dan call senang hehe
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 20
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:34 pm

milooaiss wrote:

mne2 pon bleh lah. janjikan murah dan call senang hehe

Jika nak call punya mungkin bleh guna wonderoam 138
RM138 seminggu dgn unlimited call n 3gb data..best kan?
https://www.celcom.com.my/personal/plans/international_roaming/internet138?lav=1363348674699&cop=1360826523383
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 31
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:37 pm

noorfaridahh wrote:

Jika nak call punya mungkin bleh guna wonderoam 138
RM138 seminggu dgn unlimited call n 3gb data..best kan?
https://www.celcom.com.my/personal/plans/international_roaming/internet138?lav=1363348674699&cop=1360826523383

wahhhh bestnye!!
sehari guna saja RM20 eh..ada data jgk..tapi mcm mne nak guna atau buka ni?
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 20
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:39 pm

milooaiss wrote:

wahhhh bestnye!!
sehari guna saja RM20 eh..ada data jgk..tapi mcm mne nak guna atau buka ni?

ikut saje laman web yg dia ajar. atau call celcom pon bleh. pastikan dpt mesej dari celcom bagitau ko dah berjaya subscribe pelan tu.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   

Back to top Go down
 
Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: