To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 19, 2016 7:07 pm

Aku akan melancong ke Singapura minggu depan. Tapi x tau lah nak beli kad sim yg baru ke guna kan data roaming eh..mahal x jika guna roaming? takut x dpt hubung ngan ahli keluarga aku masa jika guna sim baru
Back to top Go down
truckfood888
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2013-06-25

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Fri May 20, 2016 1:01 pm

data roaming mahal sekali! lbh baik kau gi beli sim card yg baru apabila kau sampai airport negara tu
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 35
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Tue May 24, 2016 5:46 pm

tak best lah jika beli sim baru. abang aku dulu dah hilangkan kad kreditnya. tak dpt hubung dgn bank negara nie. susah eh
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Tue May 24, 2016 5:49 pm

Guna je lah roaming. data pon bleh guna. tempat sini pon bleh kontact ko.
Dekat2 je. tanya lah telko ko
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:44 am

truckfood888 wrote:
data roaming mahal sekali! lbh baik kau gi beli sim card yg baru apabila kau sampai airport negara tu
betul ke? tapi senang x jika member kat Malaysia nak cari aku?
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:45 am

popolan wrote:
tak best lah jika beli sim baru. abang aku dulu dah hilangkan kad kreditnya. tak dpt hubung dgn bank negara nie. susah eh

Ya ! Aku pon pernah pikir masalah ni sbb aku ade guna kad kredit jgk.
tapi mahal x jika guna roaming?
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:46 am

noorfaridahh wrote:
Guna je lah roaming. data pon bleh guna. tempat sini pon bleh kontact ko.
Dekat2 je. tanya lah telko ko

Telko x sama harga pon x sama ke?
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:58 am

milooaiss wrote:
Telko x sama harga pon x sama ke?

Mestilah x sama. Package x sama mah. telko apa ko skrg guna?
Back to top Go down
popolan
Prebet
Prebet


Number of posts : 35
Registration date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Wed May 25, 2016 12:59 am

milooaiss wrote:

Ya ! Aku pon pernah pikir masalah ni sbb aku ade guna kad kredit jgk.
tapi mahal x jika guna roaming?

x lah. skrg ni telko2 mana pon murah sgt. aku pon guna roaming celcom beberapa kali dah.
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:22 pm

noorfaridahh wrote:

Mestilah x sama. Package x sama mah. telko apa ko skrg guna?

Aku guna celcom eh. Ada pelan yg harga ok x?
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:24 pm

popolan wrote:

x lah. skrg ni telko2 mana pon murah sgt. aku pon guna roaming celcom beberapa kali dah.
betul ke? roaming celcom x mahal ke?
aku guna celcom jgk tapi x pernah guna roaming. yg aku tau byk org bagitau roaming mahal nie
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:26 pm

milooaiss wrote:

Aku guna celcom eh. Ada pelan yg harga ok x?
Pelan celcom roaming ade 2 eh. 1 utk data 1 utk call
yg mne ko mau guna?
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:27 pm

milooaiss wrote:

aku guna celcom jgk tapi x pernah guna roaming. yg aku tau byk org bagitau roaming mahal nie

x kan mahal lah skrg ni. telco2 mne pon bertandingkan harga dgn promosi servis. haha
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:31 pm

noorfaridahh wrote:

Pelan celcom roaming ade 2 eh. 1 utk data 1 utk call
yg mne ko mau guna?

mne2 pon bleh lah. janjikan murah dan call senang hehe
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:34 pm

milooaiss wrote:

mne2 pon bleh lah. janjikan murah dan call senang hehe

Jika nak call punya mungkin bleh guna wonderoam 138
RM138 seminggu dgn unlimited call n 3gb data..best kan?
https://www.celcom.com.my/personal/plans/international_roaming/internet138?lav=1363348674699&cop=1360826523383
Back to top Go down
milooaiss
Prebet
Prebet


Number of posts : 28
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:37 pm

noorfaridahh wrote:

Jika nak call punya mungkin bleh guna wonderoam 138
RM138 seminggu dgn unlimited call n 3gb data..best kan?
https://www.celcom.com.my/personal/plans/international_roaming/internet138?lav=1363348674699&cop=1360826523383

wahhhh bestnye!!
sehari guna saja RM20 eh..ada data jgk..tapi mcm mne nak guna atau buka ni?
Back to top Go down
noorfaridahh
Prebet
Prebet


Number of posts : 17
Registration date : 2013-07-30

PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Thu May 26, 2016 11:39 pm

milooaiss wrote:

wahhhh bestnye!!
sehari guna saja RM20 eh..ada data jgk..tapi mcm mne nak guna atau buka ni?

ikut saje laman web yg dia ajar. atau call celcom pon bleh. pastikan dpt mesej dari celcom bagitau ko dah berjaya subscribe pelan tu.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??   Today at 1:53 am

Back to top Go down
 
Nak guna sim baru atau data roaming masa melancong??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: